واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: تابناک: مرداد ماه سال جاری، استیضاح وزیر آموزش و پرورش در مجلس کلید خورد و حدود ۷۰ نماینده مجلس این استیضاح را امضا کردند. کمیسیون آموزش و تحقیقات در سه جلسه مشترک با استیضاح کنندگان و وزیر آموزش و پرورش این موضوع را بررسی کرد.
در آخرین جلسه کمیسیون قبل از تعطیلات مجلس، استیضاح کنندگان اعلام کردند، بر استیضاح فانی، باقی هستند و هیأت رئیسه کمیسیون باید این موضوع را به هیأت رئیسه مجلس اعلام کند.
بنا بر اظهارات جبار کوچکی نژاد، یکی از امضا کنندگان طرح استیضاح هیأت رئیسه مجلس، دولت و وزارت آموزش و پرورش تلاش های زیادی برای پس گرفتن امضاها کرده بودند؛ اما این تلاش ها نتیجه نداد و همچنان استیضاح کنندگان بر نظر خود باقی هستند.
وی دهم شهریور ماه و قبل از آغاز تعطیلات مجلس گفت: کمیسیون آموزش و تحقیقات طی نامه ای به هیأت رئیسه اعلام کرد، استیضاح کنندگان وزیر آموزش و پرورش همچنان بیش از ده نفر بر استیضاح پافشاری دارند.
با این حال، روز گذشته یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، از ابعاد دیگری از این استیضاح پرده برداشت و انجام این استیضاح را نوعی معامله بر سر صندوق ذخیره فرهنگیان عنوان کرد و گفت: عده ای می خواهند بر سر این صندوق با مجلس معامله کنند.
فاطمه سعیدی در خصوص این موضوع اظهار کرد: عدهای در مجلس و بیرون از مجلس برای پیشبرد اهداف شخصی و جناحی خود به دنبال معامله کردن بر سر مدیریت صندوق ذخیره فرهنگیان هستند.
وی با بیان اینکه «هیچ کس مخالف شفافیت مالی در صندوق ذخیره فرهنگیان نیست»، گفت: اگر عدهای گمان کردهاند، میتوانند با تهدید به استیضاح وزیر تخلفات مالی گسترده در صندوق طی دولت گذشته را دفن کنند، در اشتباه اند، چون هرگز اجازه نخواهیم داد در مورد عملکرد صندوق جناحی قضاوت شود.
نماینده مردم تهران در مجلس همچنین با اشاره به اینکه «صندوق ذخیره فرهنگیان امانت فرهنگیان مملکت است»، اظهار کرد: وزیر آموزش و پرورش، هیأت امنا، هیأت مدیره و مدیر عامل صندوق باید در حفظ این امانت اهتمام داشته باشند، بنده نیز همه تلاشم را خواهم کرد تا نگذارم خواب برخی جریانها و افراد در این مورد تعبیر و خیانتی در حق فرهنگیان شود.
در همین زمینه، علیرضا رحیمی، نماینده مردم تهران در گفت و گو با تابناک اظهار داشت: نمایندگان دلایل خود را برای استیضاح دارند، ولی عمده دلیل اصلی آنها نارضایتی جامعه فرهنگی از وضعیت مدیریت وزارت آموزش و پرورش است. همچنین نماینده ها نیز ضعف های قابل توجهی از سیستم مدیریت آموزش و پرورش کشور تشخیص داده اند.
وی در ادامه گفت: چند دلیل برای نمایندگان مسجل شده است؛ یکی ضعف در سیستم آموزشی کشور و دیگری ضعف در مدیریت منابع و کلان این وزارت خانه است؛ البته بحث های مالی مربوط به فرهنگیان است و نارضایتی های اساسی از این سیستم دارند؛ اما به نظر نمایندها سیستم مدیریتی حاکم در وزارت آموزش و پرورش که منشأ برخی تبیض ها شده، باعث ادامه روند استیضاح شده است.
وی گفت: اما از آنجا که اثربخشی استیضاح از خود استیضاح مهم تر است، این پرسش وجود دارد که در شرایط کنونی استیضاح چه فایده ای می تواند داشته باشد! با توجه به این که چند ماهی از عمر دولت نمانده، این استیضاح شاید کمی این کار را زیر سؤال ببرد.
رحیمی با اشاره به بحث برخی معامله های پشت پرده نیز گفت: به نظر نمی رسد، معامله پنهانی بین نماینده ها و وزیر آموزش و پرورش انجام شود؛ اما کسانی هستند که از طرف آموزش و پرورش به دنبال مدیریت این استیضاح هستند و می خواهند کاری کنند به نتیجه نرسد.
وی گفت: تذکر نماینده ها نیز در این مورد به نظر بجاست. مفاسدی در برخی موارد در دولت قبل وجود داشت و متأسفانه افرادی بوده اند که در برخی سیستم های آموزش و پرورش راه یافته و سرمایه گذاری کرده اند و این اقدامات در واقع تلاش برای سرپوش گذاشتن بر این مفاسد است.
این نماینده مجلس همچنین ادامه داد: کسانی هستند که از بیرون در حال تلاش برای مدیریت استیضاح وزیر آموزش و پرورش هستند. هدف آنها این است که مسائل صندوق کمتر در محافل علنی گفته شود. این افراد کاری با ماندن یا رفتن وزیر ندارند. بحث این افراد خود استیضاح است، چون اگر استیضاح صورت گیرد، فرصتی برای بیان مطالب و اعلام به افکار عمومی این افراد نمی خواهند که استیضاح انجام شود؛ تنها نگاه آنها این است که فرصت به نمایندگان برای سؤال ایجاد نشود و در واقع به نوعی می خواهند استیضاح مدیریت شود.
۰۵ مهر ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]