تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكات عقل تحمّل نادانان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815653422




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اول مهر متفاوت برای دانش آموزانی که زبان مادری‌شان فارسی نیست


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: اول مهر متفاوت برای دانش آموزانی که زبان مادری‌شان فارسی نیست
در آغاز سال تحصیلی در کلاس اول ابتدایی، سایر دانش آموزان نوشتن فارسی را می آموزند اما در مناطق دوزبانه و غیرفارسی زبان، دانش آموزان هم باید یک زبان جدید (زبان فارسی) را بیاموزند و هم نوشتن آن را یاد بگیرند و قطعا این روند بسیار سخت و دشوار است.
عصرایران؛ رضا غبیشاوی - آغاز سال تحصیلی ، برای دانش آموزان دوزبانه به ویژه در نخستین سال تحصلی، فضایی متفاوت با دانش آموزان تک زبانه در ایران رقم می زند.

منظور از مناطق دو زبانه، مناطقی است که زبان اصلی آنها غیرفارسی است. مثل مناطقی که مردم آنها به زبان کردی، ترکی، لری، عربی، بلوچی و ... صحبت می کنند. در ایران بر اساس آمارهای شبه رسمی و غیررسمی موجود، زبان مادری  قریب به نیمی از مردم ایران غیر از فارسی است.

در روز اول مهر و آغاز سال تحصیلی در کلاس اول ابتدایی، سایر دانش آموزان نوشتن فارسی را می آموزند اما در مناطق دوزبانه و غیرفارسی زبان، دانش آموزان هم باید یک زبان جدید (زبان فارسی) را بیاموزند و هم نوشتن آن را یاد بگیرند و قطعا این روند بسیار سخت و دشوار است.

شاید به همین دلیل باشد که آمار افت یا ترک تحصیل در مناطق غیرفارسی زبان بیشتر از مناطق فارسی زبان است زیرا دانش آموزان در آن مناطق باید یک زبان جدید و نوشتن و خواندن آن را یاد بگیرند اما در دیگر مناطق دانش آموزان زبانی را که بلد هستند و معنی کلمات آن را می دانند، نوشتن اش را هم یاد می گیرند.

علاوه بر این، در مناطق دوزبانه، زبان اصلی دانش آموزان غیرفارسی است. او با زبان دیگری صحبت می کند، محبت می کند، ارتباط برقرار می کند و احساس می ورزد. این دانش آموز نمی تواند در بدو امر، به زبانی غیر از زبان اصلی خود، خلاقیت های فکری، ادبی و زبانی داشته باشد.

این موضوع در سایر ارتباطات معلمی که به زبان فارسی سخن می گوید و دانش آموزانی که زبان فارسی نمی دانند هم مشکلات بسیاری را در آموزش سایر درس ها ایجاد می کند.

متاسفانه بسیاری از مردم عادی و حتی مقامات و نخبگان از این موضوع بسیار مهم آگاه نیستند به همین دلیل برای حل این مشکل بزرگ، راه حلی دیده نمی شود.

به یاد داشته باشیم ایران میان کشورهای خارومیانه، شمال آفریقا، اروپا و آسیای میانه دارای بیشترین تعداد زبان در محدوده مرزهای یک کشور است و هیچ کشوری را در این مناطق نمی توان یافت که این تعداد زبان داشته باشد.

در کشورهای دیگر که دارای تنوع زبانی هستند ( سوئیس، عراق، افغانستان، بلژیک) دولت آموزش به زبان مادری را در مدارس تسهیل می کند.
از دولت در ایران انتظار می رود با بررسی های تخصصی و اجرای برنامه هایی، شیوه آموزش در مناطق دو زبانه را تغییر دهد و راه حلی برای این مشکل بیابد تا هم زبان فارسی به عنوان زبان رسمی آموزش داده شود و هم دوگانگی زبانی برای دانش آموزان ابتدایی مشکل ساز نشود.

شاید یکی از راه حل ها، استفاده از الگوی مورد استفاده در مدارس تطبیقی تهران باشد.
در این مدارس دانش آموزانی که به دلیل زندگی و تحصیل در خارج از کشور، به زبان فارسی مسلط نیستند و زبان فارسی بلد نیستند به شیوه متفاوتی از سایر دانش آموزان، آموزش می یابند.

زبان فارسی تنها یک یا چند ساعت درسی در برنامه هفتگی یک مدرسه نیست. زبان، وسیله ارتباطی است که در نبود آن آموزش دیگر درس ها مانند علوم، ریاضیات و اجتماعی نیز ناممکن خواهد شد.



تاریخ انتشار: ۱۲:۲۸ - ۰۳ مهر ۱۳۹۵ - 24 September 2016





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 145]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن