واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: روایت «آشنا» از ملاقاتهای رئیسجمهوری
ديدارهاي سران براي رئيسجمهور ايران فرصتي طلايي فراهم كرد تا با استفاده از سه دهه تجربه مذاكرات ديپلماتيك، به آنان اطمينان دهد ايران شريكي قابل اعتماد و همكاري توانمند است.
به گزارش نامه نیوز، «حسامالدین آشنا»، مشاور فرهنگی رئیسجمهوری، در صفحه فیسبوک خود درباره سفر روحانی به سازمان ملل و آمریکای لاتین، نوشت: «دكتر روحاني را ميتوان بهمثابه باغبان بوستان روابط خارجي ايران دانست، او با دقت زمينههاي ايرانهراسي را شناسايي كرد و تا حد توان كوشيد علفهاي هرز زمين آينده ايران را هرس كند. از زمان انتخابات ٩٢ با بيان سه اولويت خود؛ يعني تعامل سازنده با جهان، نجات اقتصاد و احياي اخلاق، خود را متعهد كرد زنجير تحريم را از بازوان پرتوان اقتصاد و سياست ايران پاره كند؛ ٣٠ ماه سخت را به ريشهكني خارهاي روييده در راه اعتلاي ايران پرداخت و بذر دوستي و تفاهم و همكاري با ايران مقتدر و مدبر را در ذهن دهها سياستمدار كهنهكار جهان غرس كرد. ديدارهاي سران براي رئيسجمهور ايران فرصتي طلايي فراهم كرد تا با استفاده از سه دهه تجربه مذاكرات ديپلماتيك، به آنان اطمينان دهد ايران شريكي قابل اعتماد و همكاري توانمند است. ايجاد اعتماد شخصي، پذيرفتن تعهد در حد مقدورات و پايبندي تام به وعدههاي دادهشده، از او و ايران چهرهاي اخلاقي و دوستداشتني ترسيم كرده است. روحاني پس از بهسرانجامرساندن اصل توافق هستهاي حالا بهدنبال حراست از آن و بهرهگيري از ثمرات برجام است. باغبان ما با صبوري و دقت كمنظيري جزئيات اجراي برجام در تكتك كشورهاي هدف را دنبال ميكند و بهگونهاي خستگيناپذير در هر ملاقات رسمي از طرف مقابل گشايش بانكي، بيمهاي و تجاري را طلب ميكند. واقعيت اين است كه قطع درخت رابطه فقط نيازمند يك تبر است؛ اما نشاندن نهال رابطه و بهميوهرساندن آن نيازمند زمان و مراقبت است. من تقريبا همه ملاقاتهاي او را از نزديك دنبال كردهام؛ شاهد تبختر اوليه اولاند تا تحير بعدي او و تا تكريم فعلي او نسبت به روحاني بودهام. مجادله سرسختانه روحاني با كامرون در سال گذشته و دفاع جانانه او از حزبالله لبنان و سپاه پاسداران انقلاب اسلامي را در ديدار با ترزا مي به چشم ديدم. دو بار استناد او به نظر مقام معظم رهبري درمورد مشروطكردن تعامل جديد با آمريكا به ارزيابي از ميزان پايبندي آن كشور به برجام را در دو ملاقات و مصاحبه سنگين شنيدم و از ياد نميبرم كه برخي رهبران كشورها و اعضاي هيأتها از تسلط او بر مباحث فيمابين و مسائل جهاني و منطقهاي ابراز شگفتي كردند. روحاني رئيسجمهوري در تراز ايران امروز است كه وظيفه سنگين مراقبت از وجهه خارجي ايران را برعهده گرفته است. بياييد همه به او كمك كنيم تا بتواند از مصالح عاليه نظام حراست كند».
جانبدارى وزير سابق از سفرهاى «احمدىنژاد»
شرق: برخلاف سخنان چند روز قبل وزير ارشاد اولي، وزير ارشاد دومي از رئيس دولتش دفاع كرده است. سيدمحمد حسينى، وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی است كه سال ٩١ از توقيف «شرق» حمايت كرده بود؛ اما احمدينژاد دربارهاش گفته بود: «وزير ما اشتباه كرده است». اكنون همان وزير درباره رئيس سابق گفته: «تعجبآور است که فقط درباره فعالیتهای احمدینژاد، تا این حد حساسیت وجود دارد. فعالیتها و سخنرانیهای احمدینژاد که ماهی یک یا دو بار انجام میشود، نباید مشکلساز و حساسیتبرانگیز تلقی شود». به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: «از شواهد برمیآید که احمدینژاد هنوز تصمیمی برای نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری نگرفته است». اين گفته حسيني در حالي است كه محمدحسين صفارهرندي، ديگر وزير ارشاد احمدينژاد كه در دولت دهم كنار گذاشته شد، چند روز قبل گفت بود: «نبايد شکلگیری جریان انحرافی در حاشیه آن دولت و خطاهای ناشی از آن را فراموش کرد...». سیدمحمد حسینی درباره سفرها و سخنرانیهای اخیر محمود احمدینژاد، گفته است: «آنطوركه از سخنان صریح احمدینژاد و اطرافیانش برمیآید و در رسانهها منعکس شده، این است که او هنوز تصمیمی برای کاندیداتوری در انتخابات ریاستجمهوری سال آینده نگرفته است. اینکه فعالیتهای اخیر احمدینژاد تبلیغات انتخاباتی محسوب میشود یا خیر، بهدلیل شفافنبودن قانون است و لازم است بازنگری شود». وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر اینکه اگر قرار است تبلیغات انتخاباتی انجام شود، باید برای همگان اینگونه باشد، گفت: «تعجبآور است که فقط درباره فعالیتهای احمدینژاد، تا این حد حساسیت وجود دارد. حسینی با بیان اینکه یک فعال سیاسی نمیتواند خانهنشین شود و کاملا طبیعی است که مصاحبه و سخنرانی کند، ادامه داد: لازم است قانون برای همه یکسان باشد و قطعا شورای نگهبان نیز این موارد را لحاظ خواهد کرد و به تخلفات انتخاباتی رسیدگی میکند». شائبهها درباره ورود دوباره احمدينژاد به رقابتهاي انتخاباتي بعد از يادداشت خبرگزاري فارس درباره «نهي احمدينژاد از آمدن»، شكلوشمايل ديگري گرفته است. برخي ياران او مانند عبدالرضا داوري، صحتوسقم اين نهي را زير سؤال برده و آن را كار يك حلقه از اصولگرايان دانستهاند كه حتي بهدنبال مانعتراشي براي حضور مجدد روحاني در انتخابات سال آينده رياستجمهوري هستند.
منبع: روزنامه شرق
۰۳ مهر ۱۳۹۵ - ۰۶:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]