واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: پایگاه خبری انتخاب: روسیه رسما و از زبان «سرگئی ریابکوف»معاون وزیر خارجه روسیه دو روز پیش اعلام کرد که هرگز پرواز ممنوع را برای جلوگیری از پرواز هواپیماهای روسی و سوری در منطقه حلب نمی پذیرد و آن را غیرعملی توصیف کرد.
برخی اخبار نیز منتشر شده است که روسیه با پیشروی نظامی ترکیه در منطقه «جرابلس»و «الباب»مخالف است همچنین با ایجاد منطقه حایل مخالف است زیرا با تفاهم های ترکیه و روسیه در تعارض است.
«عبدالباری عطوان»نویسنده و تحلیلگر مشهور عرب در تحلیلی در روزنامه رأی الیوم به تحولات جدید در صحنه سوریه و دخالت نظامی ترکیه و پیوستن برخی گروه های مسلح به نیروهای ترکیه در جنگ با داعش پرداخت و نوشت:در بحبوبه سلسله تبادل اتهام ها میان مسکو و واشنگتن درباره مسئولیت حمله به کاروان های امدادرسانی سازمان ملل به محاصره شدگان در حلب شرقی،شورای شرعی گروه تندروی «احرار الشام»فتوایی صادر می کند که جنگ با گروه تروریستی داعش و همکاری با ارتش ترکیه در این زمینه را مجاز کرده و داعش را «خوارج» و «مارقین»دانسته که «چهره»دین اسلام را تخریب کرده و از پشت به مجاهدان خنجر زده اند.این فتوا همکاری با و هماهنگی با ارتش ترکیه برای کنترل برخی مناطق که کردها در کنترل خود دارند را نیز مباح کرد و این یعنی اولویت به جنگ با داعش داده شده است و نه براندازی نظام حاکم بر سوریه البته حداقل در حال حاضر.
صدور این فتوا با سه تحول اساسی همزمان شده است که ناگزیر باید درباره آنها درنگ کرد تا تغییران در پرونده سوریه را فهمید:
نخست:آقای «نورالدین حنشلی»معاون نخست وزیر ترکیه عزم کشورش برای ایجاد منطقه حایل داخل اراضی سوریه به مساحت پنج هزار کیلومتر و ایجاد چندین شهر در این منطقه را اعلام کرد.
دوم: مطرح کردن ایجاد منطقه پرواز ممنوع به عنوان شرط برای نجات آتش بس در مناطقی که درگیری در آنها وجود دارد توسط«جان کری»وزیر خارجه آمریکا در شورای امنیت در جلسه ای که روز چهارشنبه برگزار شد.
سوم:دفتر رسانه ای «ایالت حلب»وابسته به داعش نواری ویدیوئی منتشر کرد تحت عنوان«فاعتبروا»(عبرت بگیرید)که در این نوار ویدیوئی تصاویری از اعدام یکی از عناصر گروه موسوم به ارتش آزاد از «لشکر حمزه»را نشان می دهد که در عملیات«سپر فرات»ترکیه شرکت کرده است.در این نوار «رجب طیب اردوغان»رئیس جمهوری ترکیه «طاغوتی»خوانده شد که بر اساس منافع کشورهای صلیبی کار می کند.
احرار الشام یکی از گروه هایی به شمار می رود که به گروه تروریستی«فتح الشام»یا همان جبهه النصره سابق نزدیک است و با آن همپیمان است و ایالات متحده آمریکا این گروه را در فهرست گروه های تروریستی مانند داعش یا جبهه النصره قرار نداد و از جمله گروه هایی است که به ترکیه بسیار نزدیک است و این فتوا یعنی که این گروه از ایجاد منطقه حایل حمایت کرده و جنگ برای از بین بردن گروه داعش در کنار ارتش ترکیه را در پیش می گیرد. بسیاری از ناظران بعید نمی دانند که خود گروه جبهه النصره نیز همین راه را در پیش گیرد و چه بسا همین مساله عقب نشینی ایالات متحده آمریکا از آتش بس با روسیه برای آن که بند مربوط به بمباران النصره عملی نشود را تفسیر می کند.
جنگ گروه های مسلح تندروی سوری با داعش تحت دو پوشش رخ داده است:نخست، شرعی و از طریق فتوای یاد شده و دوم ، پوشش ترکیه ای به عبارتی زیر پرچم یک کشور اسلامی و نه زیر پرچم ایالات متحده آمریکا و کشورهای ائتلاف شصت گانه و این جنگ در چارچوب عملیات سپر فرات ترکیه صورت می گیرد.
بمباران مواضع ارتش سوریه توسط چهار جنگنده آمریکایی،استرالیایی،انگلیسی و دانمارکی به مدت یک ساعت در کوه های«الثرده»که بر فرودگاه «دیرالزور»اشراف دارد و نیز انهدام 18 کامیون از 32 کامیون سازمان ملل که در مسیر رساندن کمک ها به حلب شرقی بودند به منظور توجیه تحمیل منطقه پرواز ممنوع و تثبیت منطقه حایل است که ترکیه اکنون پایه های آن را می ریزد و انتظار می رود که منطقه ای در شمال سوریه را شامل شود و سدی در برابر ایجاد هر گونه نظام کُردی در آینده باشد.
آمریکا به بمباران مواضع ارتش سوریه در دیرالزور اذعان کرد اما هر گونه دست داشتن خودش یا هم پیمانانش در بمباران کاروان های امدادرسانی سازمان ملل را نمی پذیرد ولی عقب نشینی سازمان ملل از نظریه بمباران این کاروان ها از هوا، دولت آمریکا و هم پیمانانش در ترکیه و گروه های مسلح را در مظان اتهام احتمالی قرار داد.
«هارولد کوجات»رئیس سابق کمیته نظامی پیمان«ناتو»و رئیس سابق ستاد مشترک ارتش آلمان در گفت و گو با شبکه تلویزیونی «ان.تی وی»آلمان این فرضیه را مطرح کرد و گفت:«من بر این باور نیستم که روسیه به دنبال فروپاشی آتش بس است و بر این باور نیستم که دولت سوریه کاروان سازمان ملل وابسته به هلال احمر سوریه را بمباران کند و فقط گروه های تروریستی می مانند که از فروپاشی توافق آتش بس میان روسیه و آمریکا که به موجب آن دو طرف عملیات نظامی مشترک برای از بین بردن این گروه ها انجام می دهند،نفع می برند.»اما وی در ادامه تصریح کرد که «هیچ مدرک ملموسی وجود ندارد که این فرضیه را مورد تایید قرار دهد به همین دلیل باید تحقیقات بین المللی صورت گیرد زیرا هر چیزی که می شنویم فقط گمانه زنی است.»
دولت آمریکا هیچ نیتی برای تشکیل کمیته تحقیقات تا زمان نوشتن این سطرها ندارد،چرا باید این تحقیقات صورت گیرد در حالی که هدف از دو حمله در دیرالزور و ورودی حلب شرقی،منفجر کردن آتش بس و بازگشت همه چیز به نقطه صفر است.
روسیه رسما و از زبان «سرگئی ریابکوف»معاون وزیر خارجه روسیه دو روز پیش اعلام کرد که هرگز پرواز ممنوع را برای جلوگیری از پرواز هواپیماهای روسی و سوری در منطقه حلب نمی پذیرد و آن را غیرعملی توصیف کرد.برخی اخبار نیز منتشر شده است که روسیه با پیشروی نظامی ترکیه در منطقه «جرابلس»و «الباب»مخالف است همچنین با ایجاد منطقه حایل مخالف است زیرا با تفاهم های ترکیه و روسیه در تعارض است.
حالا این پرسش در اینجا مطرح می شود: آیا ترک ها موفق شدند همه را فریب دهند زمانی که با روس ها آشتی کردند و به سوری ها چراغ سبزنشان دادند؟آیا بار دیگر به اردوگاه آمریکا بازگشتند یا به عبارتی دیگر در اصل از این اردوگاه بیرون نرفتند؟آیا ما در برابر تشکیل نیروهای«شوراهای بیداری»در سوریه زیر چتر ترکیه اسلامی هستیم؟
روزهای آینده به همه این پرسش ها پاسخ می دهد.
۰۲ مهر ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]