واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: فریدون مجلسی در روزنامه آرمان نوشت: از زمانی که ترکیه تا حدودی ملاحظات خود را در منطقه تغییر داد و ازحمایت متعصبانه ازداعش دست برداشت وسعی کرد روش عقلانیتری را در پیش بگیرد، قابل لمس بود زمان آن فرا رسیده که دوگروه غیرمتعصب از لحاظ دیدگاههای حاکم بر داعش و القاعده باید به نوعی سازگاری وهماهنگی با یکدیگر برسند.
دولت سوریه ومعارضان مدنی باید قبل از هررفتاری برای حل بحران سوریه به هماهنگی میرسیدند. معارضان سوریه دارای حامیانی ازگروههای مردمی سوریه هستند؛ به طوری که آغاز تحرکات درخاورمیانه که تصور میرفت آغاز بهار عربی باشد و این تلقی به سوریه هم سرایت کرده بود، موجب شد که نوعی جدایی بین هواداران اسد و معارضان درسوریه به وجود آید. گروه هایی که بعدها به معارضان پیوستند که عوام زده بودند از معارضان جدا شده و به سمت داعش گرایش پیدا کردند و عده زیادی هم که از قفقاز وآسیای مرکزی به ماجرای سوریه وارد شدند، در همان ابتدای راه به داعش پیوستند ولی دراین میان معارضان تنها ماندند، درحالی که مورد حمایت شدید ائتلاف ضد داعشی غرب هم قرار داشتند.
اما درحال حاضر بحران سوریه به بنبست رسیده است و مهمترین مساله دراین میان نجات مردم سوریه است و توافق اخیر و ائتلاف آمریکا و سوریه هم به تنهایی برای حل بحران سوریه کافی نیست، مگر این که دولت سوریه و معارضان را بدون تعصبات ویرانگر گردهم آورد و به آنها نشان دهد که دشمن مشترک این دو داعش و القاعده هستند و این احتمال هم وجود دارد این دشمن مشترک موجب نوعی ائتلاف بین آنها شود. البته نگارنده ازآشتی میان این دو گروه سخن نمیگوید، زیرا آنها باید درابتدا به این درک برسند که برای خود ودیگران حق حیات، بقا وحضور در عرصه سیاست قائل شوند اما درشرایط فعلی ایران میتواند در میانداری بین این دوگروه درسوریه موفق عمل کند. زیرا اگر گروه مقابل اسد درآینده موفق شود، درنتیجه راه ارتباطی ایران با همپیمانان مدیترانه ای از بین خواهد رفت.
حفظ این راه از نظر اقتصادی وتجاری دارای اهمیت فراوانی است و اقتضا میکند که این موضوع دردستورکار قرارگیرد. مهمترین مساله یافتن راهی برای نجات مردم سوریه است و دنیا باید برای عبور از بحران سوریه متحد شود. البته روسیه و آمریکا در این راه متحد شدهاند. ایران دراین مسیر میتواند نقش بالایی را ایفا کند و بهدولت سوریه فشار آورد و هم درصدد نوعی همکاری بین ترکیه و اسد و معارضان برآید و با وجود نوعی ائتلاف درمسیر حل بحران سوریه گام بردارد. در این همکاری، هم اقلیتهای سوری، ارمنی و کرد میتوانند نقش داشته باشند که بیشترین آسیبها را از داعش دیدند و هم معارضان مدنی و هم دولت کنونی سوریه نباید اجازه دهند این فرصت ازدست برود. این فرصت بدون حضور معارضان و دولت اسد به نتیجه نخواهد رسید.
۲۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 248]