واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه ایران در گزارشی نوشت: پیشنهاد سازمان حفاظت محیط زیست برای تعطیلی دو هفتهای مدارس در روزهای آلوده هوا در 8 کلانشهر کشور در پاییز سالجاری، حالا با واکنشهای متفاوتی از سوی دستگاههای مختلف مواجه شده است.
دامنه این واکنشها تا جایی پیش رفته که برخی مانند وزارت آموزش و پرورش و فرماندار تهران موافقت مشروط خود را در صورت تصویب و تأیید دولت با این پیشنهاد اعلام کردهاند و برخی دیگر مانند نمایندههای مجلس منتقد این طرح هستند. از سوی دیگر یک مقام مسئول در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کشور با ابراز نگرانی از اینکه مبادا دامنه این طرح به تعطیلی دانشگاهها هم بینجامد، روز گذشته در گفتوگو با ایرنا اعلام کرد: «سازمان محیط زیست این اختیار را ندارد که دستور تعطیلی مدارس و دانشگاهها را به سبب آلودگی هوا ارائه کند! و این امر جزو اختیارات کمیته اضطرار آلودگی هوا در استانداریها است.»
ولی واقعیت این است که هیأت وزیران در جلسه مورخ 19 خرداد ماه سالجاری به موجب تصویب نامه ای که برای «تشکیل کارگروه اجرای برنامه کاهش آلودگی هوای کلانشهرها» تصویب و ابلاغ کرده سازمان حفاظت محیط زیست را موظف کرده با تشکیل کارگروهی دیگر نسبت به بررسی و ارائه بسته مدیریت تقاضای سفر از قبیل تغییر ساعات شروع و پایان کار دستگاههای موضوع ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوبه 1386 و کاهش ایام و ساعات تحصیلی مدارس و ایام کاری آن دسته از ادارات که امکانپذیر است و نیز تغییر زمان تعمیرات اساسی واحدهای صنعتی از تابستان به زمستان اقدام و نتیجه را به هیأت وزیران ارائه کند. ذیل این مصوبه همچنین آمده است که مسئولیت این کارگروه با سازمان حفاظت محیط زیست بوده و همکاران آن وزارتخانههای آموزش و پرورش، راه و شهرسازی، صنعت و معدن، فرهنگ و ارشاد، علوم و تحقیقات، کشور و اطلاعات و نیز سازمان مدیریت و برنامهریزی و نیروی انتظامی هستند.
از اینرو ارائه پیشنهاد تعطیلی دوهفتهای تا یک ماهه مدارس 8 شهر بزرگ کشور نیز در راستای همین مصوبه اخیراً از سوی سازمان محیط زیست مطرح شده است تا سلامت کودکان و نوجوانان دانشآموز در شرایط پایداری و وارونگی هوا که عموماً در نیمه دوم سال بسیار اتفاق میافتد، به خطر نیفتد. در همین حال معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درباره این پیشنهاد که اخیراً در جلسه کارگروه آلودگی هوا مطرح شده، گفته بود: دولت مصوب ویژهای برای سال 95 داشت و یکی از مسائل این بود که برای سالجاری تغییراتی را در ساعات کار ادارات و ساعات مدارس و تعطیلی دوهفتهای مدارس در نیمه دوم سال لحاظ کرده و سازوکارهایی از این دست را که شاید هزینه کمتر اما نتیجه بخش باشد را دنبال کنیم.
معصومه ابتکار با بیان اینکه در حال مذاکره با آموزش و پرورش در سطوح مختلف هستیم به ایسنا گفت: امیدواریم با توجه به همکاریهای خوبی که با آموزش و پرورش در بخشهای مختلف داریم بتوانیم در این زمینه نیز برای کلانشهرها تدبیر کنیم تا فرزندانمان در هوای سالم تری تنفس کنند. بخصوص یک بازه 30 تا 40 روزه را داریم که هوا ساکن میشود و سرد است و وارونگی هوا اتفاق میافتد. در این مدت تهران یا سایر کلانشهرها همانند دیگی میشود که درشان بسته میشود و هرچه آلودگی هست میماند و راه تبادل هوا بسته شده و دیگر راه فرار ندارد. بنابراین باید برای این چند روز فکر کرد. به همین دلیل جلسات ما ادامه دارد چون هنوز به نتیجه قطعی نرسیدهایم و سازمان همچنان در حال بررسی موضوع است و امیدواریم هرچه زودتر در این باره به تصمیم برسیم. ابتکار همچنین خاطرنشان کرد: در این راستا تعطیلات دوهفتهای، سه هفتهای و حتی یک ماهه هم پیشنهاد شده است که باید ببینیم کدام یک از پیشنهادات بیشتر مورد توافق قرار میگیرد.
مخالفت فرمانــــــدار تهران با تـــــــــــعطیلی 2 هفتهای در سالجاری
فرماندار تهران روز گذشته در واکنش به طرح تعطیلی ۲ هفتهای مدارس در فصل پاییز گفت: در این برهه، فرصت و زمان برای اتخاذ چنین تصمیمی برای سال تحصیلی پیش رو از دست رفته است و باید درباره اجرای احتمالی آن در سال های آتی تصمیمگیری کرد.
عیسی فرهادی افزود: به نظر من اگر ابتدا یکی دو سال این طرح به شکل آزمایشی اجرا شود و سپس درصورتی که نتایج مثبت ارزیابی شد، درباره ادامه اجرای آن تصمیمگیری بشود، بهتر است. هرچند معتقدم این طرح در نوع خود ایده بدی نیست، اما تعطیلات حدوداً ۴ ماهه مدارس (یک ماه بهار و 3 ماه تابستان) به نظر طولانی است.
استقبال فانی از پیشنهاد ابتکار
وزیر آموزش و پرورش نیز روز گذشته درباره پیشنهاد تعطیلی مدارس در پاییز در جمع خبرنگاران گفت: این پیشنهاد در ستاد بحران آلودگی هوا اعلام شده است که باید یک کمیته مشترک تشکیل شود که ما استقبال میکنیم اما ابهاماتی همانند اینکه در چه تاریخی از پاییز مدارس تعطیل شود و اینکه آیا آلودگی و وارونگی هوا قابل پیشبینی است که بتوان بر اساس آن برنامهریزی کرد یا خیر، چیزی نمیدانیم. بنابراین نمیتوانیم به صورت شناور مدارس را تعطیل کنیم اما از بررسی این ابهامات در یک کمیته مشترک استقبال میکنیم. علیرضا کمرهای، مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران نیز گفت: فعلاً اظهار نظر شخصی در این باره نمیتوانم داشته باشم تا از طریق مبادی رسمی موضوع اعلام شود.
واکنش نمایندگان مجلس به پیشنهاد تعطیلی مدارس
تعطیلی دو هفتهای تا یک ماهه مدارس در روزهای اوج آلودگی هوا نیز با واکنشهایی در بین نمایندگان مردم مواجه بوده که در این میان نماینده مردم اهواز در مجلس شاید اصلیترین منتقد است. جواد کاظم نسب در گفتوگو با فارس میگوید: طرحهایی مانند تعطیلی یک ماهه مدارس راهکار حل مشکل آلودگی هوا نیست و تنها ذهن مردم و دانشآموزان را مشوش میکند و این تعطیلی حرفی نیست که از طرف معاون رئیس جمهوری مطرح شود!به اعتقاد این نماینده، اینها راهکارهای اورژانسی هستند باید مسأله را ریشهای حل کنند، این گونه نمیتوان آلودگی هوا را کنترل کرد که دانشآموزان را چند روز تعطیل کنیم اینها جوابگو نیستند. بهتر است مسئولان همت کنند و به سراغ راهکارهای اساسی و اصل مطلب بروند. چون با طرح این پیشنهادها دانشآموزان را از لحاظ علم و تحصیل به تأخیر میاندازیم و برنامه منسجم و خوبی تاکنون انجام نشده است.
۰۱ مهر ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]