تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 3 فروردین 1404    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):ما اهل بیت رسول خدا(ص) وسیله ارتباط خدا با مخلوقاتیم ما برگزیدگان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1868759454




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پزشکان 550 ميليارد تومان فرار مالیاتی دارند


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: پزشکان 550 ميليارد تومان فرار مالیاتی دارند
انتشار 8 هزار ميليارد اوراق قرضه بيمه سلامت براي تأمين بدهي‌هايي كه طي سه سال اجراي طرح تحول سلامت روي دست دولت مانده است، حكايت از چالشي جدي در اين حوزه دارد
نویسنده : زهرا چيذري 


انتشار 8 هزار ميليارد اوراق قرضه بيمه سلامت براي تأمين بدهي‌هايي كه طي سه سال اجراي طرح تحول سلامت روي دست دولت مانده است، حكايت از چالشي جدي در اين حوزه دارد؛ چالشي كه تا اينجا 8 هزار ميليارد بدهي روي دست دولت گذاشته و بنا به تأكيد حسنعلي شهرياري، عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس اگر منابع بيمه‌ها از سوي دولت تأمين نشود، بدهي بيمه‌ها تا پايان سال 95 به بيمارستان‌ها و دانشگاه‌هاي دولتي به حدود 16 هزار ميليارد تومان مي‌رسد. اصلي‌ترين عامل اين بدهي اما درآمدهاي پزشكان است كه با اجراي طرح تحول سلامت تا سه برابر افزايش داشته است. پس براي حل ريشه‌اي اين بدهي بايد به سراغ منطقي كردن اين درآمدها رفت. ماليات پلكاني اصلي‌ترين راهكاري است كه برخي نمايندگان مجلس بر آن اتفاق نظر دارند اما بنا به تأكيد رئيس سازمان امور مالياتي كشور پزشكان از ۷۰۰ ميليارد تومان مالياتي كه بايد در سال بپردازند تنها۱۵۰ ميليارد تومانش را مي‌پردازند.

با رسانه‌اي شدن ماجراي عرضه 8 ميليارد تومان اوراق قرضه براي صاف كردن بدهي بيمه‌ها به طرح تحول سلامت تقريباً هيچ موافقي نداشت و بنا به تأكيد كارشناسان حوزه اقتصاد به معني فروش بدهي با سود تضمين شده است كه در دراز‌مدت مي‌تواند موجب بدهكاري بيشتر دولت شود. به طور نمونه حسين راغفر، اقتصاددان و استاد دانشگاه در ‌اين ‌باره معتقد است: «اين اقدام به معناي فروش بدهي صندوق‌هاست. در واقع صندوق‌هايي كه اكنون با بحران مالي جدي روبه‌رو هستند بايد همين وجوه و بدهي‌ها را در آينده با نرخ بهره بالاتري بپردازند. اين موضوع سبب مي‌شود نه تنها بحران صندوق‌هاي بيمه عميق‌تر شود و ورشكستگي آنها شتاب بيشتري بگيرد، بلكه اين بدهي را به دولت بعدي منتقل خواهند كرد كه در ادبيات اقتصاد با عنوان گروگانگيري دولت بعدي شناخته مي‌شود.»

كارانه‌هاي نجومي پزشكان اما به عنوان اصلي‌ترين حفره‌اي كه اين بدهي بزرگ را به بار آورده است حالا بيش از گذشته مورد توجه قرار گرفته تا جايي كه برخي نمايندگان مجلس هم وارد اين ماجرا شده‌اند تا با راهكارهايي از جمله سقف دريافتي يا كنترل درآمد با ماليات اين درآمدهاي نجومي را تحت كنترل در آورند.
 
ويزيت‌هاي خصوصي در بخش دولتي
اكبر تركي، نماينده مردم در كميسيون بهداشت معتقد است «كارانه‌اي كه پزشكان در طرح تحول سلامت به جهت حق عمل و ويزيت بيمار دريافت مي‌كنند ارقام نسبتاً بالايي است كه باعث دريافتي‌هاي زياد برخي پزشكان شده است.»
آنطور كه نماينده مردم فريدن در مجلس شوراي اسلامي مي‌گويد، اگرچه اين دريافتي‌ها در قالب كارانه است اما برخي متوليان در تلاش هستند بررسي‌هاي لازم را در زمينه نحوه ارائه اين كارانه انجام دهند، به گونه‌اي كه يا سقفي براي اين كارانه‌ها در نظر گرفته شود يا كارانه‌ها را به صورت پلكاني به پزشكان پرداخت كنند. اين نماينده مردم در مجلس دهم در بيان ايرادهاي وارده به اين پرداخت‌ها مي‌گويد «در برخي از مناطق براي جذب پزشك، به جاي يك k2/5 ، k پرداخت مي‌شود كه همين امر نوعي بي‌عدالتي ايجاد كرده است.»

به باور وي اگر سقفي براي اين كارانه درنظر گرفته شود يا دريافتي كارانه به صورت پلكاني باشد پزشكان مي‌توانند دريافتي معقولي داشته باشند اما درحال حاضر نابساماني در پرداختي‌هاي بيش از حد به پزشكان وجود دارد.

تركي درباره چگونگي اجراي طرح پلكاني كارانه‌ها به پزشكان، اينگونه توضيح مي‌دهد: « با طرح پلكاني، بين 60 تا 70 درصدي كه بايد در قالب كارانه به پزشك پرداخت شود، به ازاي هر 10 تا 20 درصدي كه اين درآمد بالاتر مي‌رود درصد پرداختي به پزشك كمتر مي‌شود و سهمي كه براي بيمارستان باقي مي‌ماند، بيشتر است.»

اين عضو كميسيون بهداشت و درمان تأكيد مي‌كند: پزشكان با بودجه دولت و بيماري مردم متخصص مي‌شوند و بر اساس قوانين مصوب مجلس اينها متعهد به دو تا پنج سال ارائه خدمات بهداشتي، درماني و تخصصي به مردم مي‌شوند. در چنين شرايطي پزشكان هم حقوق دريافت مي‌كنند هم به آنها درصدي از كارانه تعلق مي‌گيرد، درحالي كه نبايد بيش از اينها دريافت شود، هم اكنون با عنوان جذب پزشك، k2/5 به آنها پرداخت مي‌شود بدان معنا كه پزشك يك بيمار را ويزيت مي‌كند اما به اندازه 2/5 بيمار براي وي محاسبه مي‌شود.»
عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي در اين باره مي‌گويد:«‌ويزيتي كه پزشك در بيمارستان دولتي دريافت مي‌كند بر اساس نرخ دولتي است اما زماني كه اين ويزيت ضرب در
 k2/5 مي‌شود معادل ويزيت بخش خصوصي مي‌شود كه اين اقدام بار مالي زيادي را بر دوش وزارت بهداشت مي‌گذارد.»
 
افزايش ماليات با افزايش درآمد پزشكان
از نگاه محمدنعيم اميني‌فرد، عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس تعيين سقف حقوق و درآمد به شكل دستوري در جلوگيري از دريافت‌هاي نجومي راهگشا نيست، به دليل اينكه تعيين سقف حقوق و درآمد براي پزشكان كارايي را ميان اين قشر كاهش خواهد داد.
نماينده مردم ايرانشهر در مجلس شوراي اسلامي، درباره تبعات منفي تعيين سقف درآمد براي پزشكان، معتقد است:«چنانچه سقف درآمدي براي پزشكان در نظر گرفته شود به طور مثال سقف درآمدي و كاري پزشكي براساس تعرفه‌هاي موجود ظرف دو هفته تكميل خواهد شد، بنابراين پزشك هيچ انگيزه‌اي براي دو هفته پاياني ماه و ارائه خدمات به بيماران ندارد، از اين رو بهتر است براي پزشكان يك نظام پرداختي همراه با افزايش تصاعدي ماليات در نظرگرفته شود.»
سخنگوي كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي درباره اينكه در حال حاضر نيز از پزشكان ماليات اخذ مي‌شود، مي‌گويد: «به طور قطع ارزيابي و بازبيني در ميزان ماليات از پزشكان بايد صورت گيرد و بايد به نوعي عمل كرد تا عدالت اجتماعي در جامعه فراهم شود.»

بهروز بنيادي، عضو ديگر كميسيون بهداشت مجلس نامتناسب بودن شيوه پرداخت به پزشكان را به دليل كمبود پزشك مي‌داند و اينگونه توضيح مي‌دهد: «زماني كه كمبود پزشك در حوزه سلامت وجود داشته باشد مبلغ پرداختي بين تعداد محدودي پزشك توزيع مي‌شود كه همين امر باعث شده شائبه دريافتي نجومي بين پزشكان قوت گيرد.»
وي با بيان اينكه اكنون وزارت بهداشت سياستي را در پيش گرفته كه بر اساس آن سرانه متخصصان به جمعيت كشور را مطالعه كند، مي‌افزايد: «اگر اين مهم رخ دهد بسياري از سؤالات موجود پيرامون دريافتي‌هاي نجومي پزشكان نيز رفع مي‌شود.»
 
فرار مالياتي سفيد‌پوشان
هرچند در نظر گرفتن ماليات پلكاني با افزايش درآمد پزشكان راهكاري است كه در بسياري از كشورهاي دنيا بوسيله آن درآمد پزشكان را كنترل مي‌كنند اما رئيس سازمان امور مالياتي معتقد است در حال حاضر ماليات پزشكان ۷۰۰ ميليارد تومان در سال است اما اكنون اين قشر ۱۵۰ ميليارد تومان ماليات مي‌پردازد. با اين تفاسير آيا مي‌توان با ماليات درآمد پزشكان را كنترل كرد؟

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن