واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: تابش:عذرخواهی مرتضوی به عنوان یک مقام قضایی قَدرقدرت پیروزی بزرگی است/مرتضوی میگفت مامور بوده است
آفتابنیوز : محمدرضا تابش در گفتگویی با روزنامه شرق تاکید میکند: عذرخواهی مرتضوی، در واقع عذرخواهی از برخی مواضعی است که داشته است.
بخشهایی از این گفتگو را در ادامه بخوانید؛
یکی از مواردی که در تحقیقوتفحص مجلس هفتم از قوه قضائیه به تفصیل به آن پرداخته شده بود، تخلفات دادستان وقت تهران بود. امروز که آقای مرتضوی در برخی پروندهها محکوم شده و در پرونده کهریزک هم نامه عذرخواهی نوشته، نظر شما درباره مرتضوی و سازوکاری که با وجود تحقیقوتفحص مجلس، به این فرد اختیارات وسیع داد چیست؟ به نظر شما مشکل در کجاست که آن تحقیقوتفحص هم نتوانسته مانع ادامه تخلفات شود؟
من اولا لازم میدانم از آقای مرتضوی تشکر کنم که این کار را انجام داد و امیدوارم که اینطور برداشت نشود که قرار است در قبال این عذرخواهی، در احکام ایشان تخفیف ایجاد شود و این حرکت خوب در ادامه، حرکتی سیاسی تلقی نشود. خوشحاليم كه مفاهیم مورد نظر ما در دوم خرداد از قبیل حقوق شهروندان و حقوق مخالفان و لزوم پاسخگویی حاکمیت و تمکین به قانون، امروز در این سطح مورد پذیرش عمومی قرار گرفته که آقای مرتضوی هم به آنها بها میدهد. از سوی مقابل امیدوارم خانوادههای شهدا هم با وجود اینکه شهادت فرزندانشان بسیار تلخ و سخت بوده است، تا حد امکان از موضع و حق خودشان گذشت کنند. این پیروزی بسیار بزرگی برای جامعه مدنی ماست که یک مقام قضائی قَدرقدرت به افکار عمومی تمکین میکند. ماندلا وقتی از زندان آزاد شد و طرفهای مقابل را با همه جرم و جنایاتشان بخشید، او را بزرگ کرد. این را هم بپذیریم که انسانها مدام در حال تغییر هستند و من ترجیح میدهم این رفتار آقای مرتضوی را مثبت ببینم. ما در مکتب اسلام هم توبه و استغفار و بازگشت را داریم؛ اما درباره اینکه علتیابی شود و ببینیم چرا این فرد به این اختیارات دسترسی داشت و این کارها را تا اینجا انجام داد، من اخیرا که در یکی از سفرها به یزد با آقای مرتضوی همسفر بودم، دیدم که فحوای کلامش درباره عملکردهای گذشتهاش، «المأمور معذور» بود؛ یعنی درباره نقدهایی که به عملکردش وجود دارد میگفت آن موقع ما مأموریتی داشتیم و ممکن است در عمل به آن خبط و خطایی هم کرده باشم؛ بنابراین تحولی در او ایجاد شده و من فکر میکنم اگر خانوادهها قبول کنند و از این بیشتر «کشش» ندهیم، بهتر است. برای جامعه مدنی ما همین عذرخواهی و پذیرش خطا از سوی چنین شخصی، دستاوردی بسیار بزرگ است.
اما نکتهای که شاید دراینبین کمتر به آن توجه شده، این است که برخی افراد در این سالها به دلیل بیان مطالبی محاکمه و گاهی مجازات شدند و حالا آقای مرتضوی با نامهای که نوشته میگوید بخشی از آن حرفها درست بوده است. این را چگونه ميتوان جبران كرد؟
بله. به نظر من عذرخواهی مرتضوی، در واقع عذرخواهی از برخی مواضعی است كه داشته است. ایشان بالاخره مسلمان است و حقوق خوانده، ولی وقتی خطایی را میپذیرد و عذرخواهی میکند، باید برای کسانی که همچنان آن مواضع را تکرار میکنند و به مخالفان آن مواضع نسبتهای مختلف میدهند، درسآموز باشد. این عذرخواهی باب جدیدی در رسیدگی پروندههای آن دوران باز کرده و کسانی که همچنان به دنبال کشدادن این مواضع هستند، امروز باید توضیح دهند که دلیل فشارهای مجدد به فعالان مدنی و سیاسی چیست؟ چرا امروز باید دوباره برخی از افرادی که بیشترین تلاشها را برای برگزاری پرشور انتخابات داشتهاند، دوباره احضار شوند و برای آنها پروندههای جدید باز شود؟ عذرخواهی آقای مرتضوی نشان میدهد که برخی از برخوردهای آن دوره اشتباه بوده است. حالا اگر نمیخواهند محدودیتهایی را که در سالهای گذشته بهدلیل بیان همین مطالب، برای برخی از منتقدان در نظر گرفته شد جبران کنند، لااقل از این به بعد و در ادامه مسیر با توجه به عذرخواهی آقای مرتضوی، با احتیاط بیشتری رفتار کنند.
۳۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]