واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: وقتی هامون آب داشت به فکر زمان بحران نبودیم/ استفاده بیرویه مردم باید اصلاح شود
معاون امور تالابها در دفتر زیستگاههای سازمان حفاظت محیط زیست گفت: باید جهتگیری توسعه را در منطقهای که تالاب بینالمللی هامون وجود دارد عوض کنیم و به دنبال رساندن آب به کشاورزان نباشیم.
مسعود باقرزاده کریمی معاون امور تالابها در دفتر زیستگاههای سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص خشک شدن تالاب بینالمللی هامون اظهار داشت: نباید دنبال خشک شدن یا نشدن تالاب هامون باشیم که 10درصد آن آب داشته باشد و چه کمتر یا بیشتر؛ این تالاب در حال حاضر کارکردهای منفی خود را در منطقه نشان میدهد.
باقر زاده کریمی ادامه داد: میزان آب موجود در تالاب بینالمللی هامون مهم نیست بلکه آنچه اهمیت دارد تأثیر منفی وضعیت آن بر زندگی مردم، منطقه و خودش است.
وی تصریح کرد: حداکثر آب موجود در تالاب بینالمللی هامون در حال حاضر 10درصد است و حتی اگر کمتر از این مقدار را نیز ثابت کنیم، چیزی را به اثبات نرساندهایم.!
وی تأکید کرد: باید جهتگیری توسعه را در منطقهای که تالاب بینالمللی هامون وجود دارد عوض کنیم و به دنبال رساندن آب به کشاورزان نباشیم.
معاون امور تالابها در دفتر زیستگاههای سازمان حفاظت محیط زیست بیان داشت: اگر به دنبال خدماتی چون ترانزیت، مسائل فنی، منطقه آزاد و شهرکهای هایتک نرویم حتی اگر از منابع آبی کل کشور بستر تالاب بینالمللی هامون را پر آب کنیم باز هیچ فایدهای ندارد چرا که وقتی مردم فقیر میشوند به آب و خاک روی میآورند، چون این منابع رایگان هستند.
باقرزاده کریمی ادامه داد: باید کاری کنیم که مردم از آب و خاک دست بردارند تا بتوانیم آب را در تالاب بینالمللی هامون سر ریز کرده و تا ضمن جلوگیری از کارکردهای منفی کنونی آن، مردم منطقه را از منافعاش بهرهمند کنیم.
وی گفت: وقتی آب را صرف کشاورزی میکنند جز مشکلات برای مردم منطقه چیزی به ارمغان نمیآورند در حالی که با هدایت این آب به تالاب بینالمللی هامون برای مردم منطقه منشا خیر و برکت تضمین میشود ولی در حال حاضر با سلب کردن آب ما دو طرفه ضرر میبینیم.
باقرزاده کریمی گفت: 40الی 50 سال است که مسیر را گم کردهایم و مردم را به زور در منطقه نگهداشتهایم که بمانید ولی با این روال نمیتوانیم منطقه را حفظ کنیم چرا که بحثها، فنی و پیچیدهتر از این موارد است.
معاون امور تالابها در دفتر زیستگاههای سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: حالا که در اوج بحران هستیم و نمیتوانیم آب روزمره مردم را تامین کنیم و حتی اگر الان بخواهیم کار اساسی انجام دهیم، نمیشود.
باقرزاده کریمی بیان داشت: امروز ما از هامون درس گرفتیم که باید برای سهل انگاری مدیریتی هزینههای زیست محیطی پرداخت کنیم؛ زمانی که باران میآید و تالاب آبدار میشود به راحتی سر روی بالش میگذارند که همه چیز خوب شده اما در زمان بروز بحران مدام میگویند که برای حل مشکل بشتابید.
۳۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]