واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه ایران: ساخت و ساز مالها (مجتمع های تجاری و فرهنگی) در تهران کمتر از 10 سال است که آغاز شده و بر اساس گزارش مرکز آمار ایران تنها در سال 91 کار احداث 321 ســاختمان با کاربری تجاری در مجموعه شهری تهران به پایان رسیده و در سال 92 به بهرهبرداری رسیده است.
تعداد زیادی مجوز نیز در فاصله سالهای 1392 تا 1395 صادر و مالهای زیادی در شهر تهران ظاهر شده که اکثر آنها در غرب تهران ساخته شده است. ساخت این برجهای ساختمانی در غرب تهران موجب انتقادهایی از سوی کارشناسان و ساکنان شده است.به گزارش ایسنا، مال به برج ساختمانی گفته میشود که در آن علاوه بر مغازههای فروش اجناس غیرخوراکی، مجموعهای از فضاهای تفریحی، رفاهی و ورزشی نظیر شهربازی، سینما، رستوران، کافی شاپ و فست فود نیز وجود دارد. مال همچنین امکاناتی مانند سوپرمارکت، آژانس املاک، صرافی، خشکشویی، کارواش و سایر مراکز خدماتی که معمولاً در سطح شهر پراکنده هستند در خود جای میدهد. وجود پارکینگهای نامحدود در طبقات منفی از دیگر ویژگیهای این برجهای ساختمانی است.
روند ساختوساز مال در تهران به سرعت رو به افزایش است. شهرداریها هم از این تجاریسازیهای بزرگ که برای آنها بسیار هم پردرآمد است، حمایت میکنند. این درآمد کلان برای شهرداری باعث شده صدور بیضابطه مجوز ساختمانهای تجاری شدت پیدا کند تا فضای زندگی شهری شهروندان تنگتر و تنگتر شود درحقیقت شاهد حراج محیط زندگی شهری و به نوعی شهرفروشی باشیم.
بیشترین تعداد مالها در غرب تهران ساخته و یا در حال ساخت است. به گفته ساکنان این منطقه ساخت مجتمعهای بزرگی چون کوروش، تهران مال و... موجب برهم خوردن نظم، آرامش و بار ترافیکی منطقه شده است.
در این میان اعضای شورای اسلامی شهر تهران نیز نگران توسعه بیرویه این مراکز تجاری هستند. عبدالحسین مختاباد میگوید: کسی مخالف توسعه مراکز تجاری نیست اما سؤال این است که تهران تا چه اندازه به توسعه فضاهای تجاری نیاز دارد و این اقدامات در کدام مناطق و با چه اولویتهایی باید انجام شود؟ حرف ما این است که باید به سمت کیفیسازی برویم و این کیفیسازی با توسعه مراکز تجاری بیشتر محقق نمیشود.
همچنین شهروندان منطقه 5 تهران نسبت به صدور مجوز ساخت مجتمع تجاری در محله جنت آباد مرکزی و در بافت مسکونی این محله معترض و معتقدند ساخت این مجتمع 17 طبقه با مساحت تقریبی2000 متر و در 17 طبقه در کوچه کم عرض 12 متری بوستان میتواند در آینده ترافیک محله را بیش از پیش افزایش دهد و مشکلات بسیاری به همراه داشته باشد.
البته ساخت چنین مجتمعهایی در کنار مالهای ساخته شده و ساخت تهران مال در منطقه 22 و در زمینی به مساحت ۲۳٫۰۰۰ مترمربع در آینده نزدیک ،شاید سونامی ساخت مالها در غرب تهران رابه یک تهدید تبدیل کند. این ساخت و ساز بیضابطه در غرب تهران که به گفته ساکنان این منطقه به شکلی جهادی در حال انجام است، شهرفروشی به سبک مدیریت جهادی خوانده میشود.
۲۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]