تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع): بهشتى‏ها چهار نشانه دارند: روى گشاده، زبان نرم، دل مهربان و دستِ دهنده.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815611827




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ماجراي اولين هتل 5 ستاره حلال در ايران!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ماجراي اولين هتل 5 ستاره حلال در ايران!
پنج‌شنبه پيش رسانه‌ها خبري با اين مضمون منتشر كردند كه با حضور وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي نخستين هتل پنج ستاره حلال، در مجموعه مهمانسرا و جهانگردي اصفهان كلنگ‌زني شد.
نویسنده : معصومه طاهري 


پنج‌شنبه پيش رسانه‌ها خبري با اين مضمون منتشر كردند كه با حضور وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي نخستين هتل پنج ستاره حلال، در مجموعه مهمانسرا و جهانگردي اصفهان كلنگ‌زني شد. وقتي تيتر خبر و محتوا را خواندم تعجب كردم چون آن چنان روي حلال بودن هتل مانور رسانه‌اي داده شده بود كه گويي قرار است بعد از كلنگ‌زني در وسط تگزاس امريكا چنين هتلي بنا شود. برايم جاي سؤال بود مگر در جمهوري اسلامي ايران كه مبناي عمل و رفتارش اسلام و مباني اسلامي است هتل غير حلال هم داريم كه اينگونه درباره حلال بودن هتل مانور تبليغاتي مي‌آمدند و مي‌گويند ما براي اولين بار به يك دستاورد بزرگ جهاني خواهيم رسيد؟!

درست است تبليغات هميشه يكي از عناصر اصلي معرفي كالا يا عقايد بوده است؛ اعتقاداتي كه با تبليغات بايد آن را به ديگران معرفي كرد. اصلاً واژه مبلغ نيز به همين معناست اما چگونگي تبليغات هم مهم است چه آنكه با يك تبليغ مثبت اتفاقات مثبت زيادي را مي‌توان رقم زد و با يك تبليغ منفي به ظاهر مثبت پيامدهاي جبران‌ناپذير منفي خواهيم داشت. به قول معروف دفاع بد بدترين ضربه را به عقايد يك گروه مي‌زند. وقتي با آب و تاب مي‌گوييم اولين هتل پنج ستاره حلال در ايران افتتاح مي‌شود اين به چه معنايي است؟! آيا غير از آن است كه تا قبل از اين هتل حلال در ايران وجود نداشته است؟ آن هم در شرايطي كه دشمنان تكفيري ايراني‌ها را با تبليغات وسيع، خارج از دين اسلام و رافضي معرفي مي‌كنند آيا با چنين خبري براي اين دشمنان سند‌سازي نكرده‌ايم كه تاكنون جمهوري اسلامي ايران به امر حلال اهتمام نداشته و از تمام كشورهاي سكولار به ظاهر مذهبي عقب‌تر هم بوده است؟!

مبلغان اين خبر مي‌گويند ما بايد به برند جهاني حلال بپيونديم. با تبليغ اين حركت به جذب گردشگر اسلامي ورونق اقتصادي بيفزاييم و از ا‌ين دست تعابير. اما در واقع به اين دوستان بايد گفت برند حلال با هتل حلال فرق دارد. اولاً اين برند را به محصولات خوراكي اختصاص داده‌اند و البته مختص كشورهاي تماماً اسلامي مانند ايران نيست شايد در پاكستان، مالزي يا تركيه كه حكومت‌هاي تقريباً سكولار و نيم بند حاكم هستند و هر نوع غذاي غيرحلال به راحتي سرو و توزيع مي‌شود اين برندها مفهوم داشته باشند، اما در كشوري كه حاكم اسلامي نظارت كامل بر حلال بودن انواع خوراكي‌ها و غذاها دارد و خود توليد‌كننده و صادركننده غذاي حلال در دنياست اين مفهوم يك ضد تبليغ است. ما حتي كشتارگاه‌هاي اسلامي در كشوري مانند برزيل كه صادر‌كننده گوشت به جهان است راه انداخته‌ايم تا تأمين غذاي حلال وارداتي‌مان نيز بدون شك و شبهه‌اي باشد.

شايد براي غذاهايي كه صادرات و واردات آنها به كشورهاي غيراسلامي صورت مي‌گيرد برندي مانند برند حلال نياز باشد اما درباره هتل‌هاي كشوري كه حلال و حرام ركن اصلي حكومت آن است اين حرف طنز تلخ است. همان طور كه گفته شد اين خبر تنها به وهابيون تكفيري ممكن است سندي مكتوب ارائه دهد كه در ايران بعد از سال‌ها براي اولين بار به اسلام عمل شده است و هتل حلال راه انداخته‌اند! اين درحالي است كه جمهوري اسلامي نه تنها در هتل‌ها تمام موازين اسلامي و حتي شبكه‌هاي ماهواره‌اي را به دقت تحت لواي اسلام نگاه داشته، بلكه خارج از مرزها نيز پا از بحث حلال فراتر نگذاشته است.

حجت الاسلام شهريار ايرانمش مبلغ بين‌المللي شيعه كه اكنون ساكن آلمان است، خاطره جالبي در اين باره دارد؛ او مي‌گويد: « در تانزانيا كه مبلغ بودم به نكته جالبي برخورد كردم؛ كشور تازانيا بدهي به ايران داشت و در ازاي اين بدهي مسئولان تانزانيا مي‌گفتند ما به خاطر وضع بد اقتصادي پول نداريم به ايران بدهي خودمان را بدهيم اما در عوض هتل‌هايي داريم كه مي‌توانيم آنها را به ايران واگذار كنيم. از نظر عقلي اين اتفاق مي‌توانست مثبت باشد اما اهتمام مسئولان ايراني در لحاظ كردن همه وجوهات حلال و حرام باعث شد ايران صراحتاً از اين كار سر باز زند و طلب خود را به شكل ديگري مطالبه كند. دليل اين امر هم روشن بود؛ ايراني‌ها مي‌گفتند هرچند اينجا جزو ايران نيست اما ما در بحث هتلداري معتقد به اجراي كامل مباحث حلال و حرام هستيم به همين دليل با توجه به فرهنگ آن كشور نمي‌توانيم چنين بحثي را بپذيريم.»

در پايان بايد به منتشر‌كنندگان خبر افتتاح اولين هتل حلال در ايران گفت از زماني كه حكومت شاهنشاهي ساقط شد و لا اله الا الله به صورت آرم در قلب پرچم ايران نقش بست حلال و حرام ركن اصلي همه چيز در ايران شد. شايد حتي به جاي برند كردن كلمه حلال روي غذاها هم بايد به اين فكر باشيم كاري كنيم هر جا نام ايران و پرچم سه رنگ آن نقش بست دنيا به تمام معنا بداند يعني آنجا حكومت اسلام برقرار است و مفهوم واقعي حلال و حرام مطرح است نه اينكه در كشور سكولار آرمي را مطرح كنند و ما مرغ مقلد آن شويم و بهانه بياوريم اين شيوه براي رونق اقتصاد گردشگري اسلامي مطلوب است. درحالي كه خودمان آيينه اصلي حلال و حرام هستيم و كشورهاي ديگر از ما تبعيت مي‌كنند. حكايت هتلي كه در اصفهان توسط وزير كار و تأمين اجتماعي افتتاح شد حكايت همان‌هاست كه مي‌گفتند مرغ همسايه غاز است.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن