واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
سرماخوردگی چگونه قابل پیشگیری است چگونه می توانیم مانع ایجاد این عارضه شویم راههای انتقال سرماخوردگی را می شناسید ؟ ورزش منظم و تغذیه مناسب در پیشگیری از سرماخوردگی تاثیر زیادی میگذارند!ضدعفونی کردن دست ها و تزریق واکسن آنفلوآنزا کمک زیادی به افراد مستعد سرماخوردگی خواهد کرد .در 6 ماهه دوم سال بهتر است بیشتر مراقب این بیماری باشید. وقتی فصل سرما و آنفلونزا فرا می رسد احتمالا منتظر هستید که شما و یا یکی از اطرافیانتان هم دچار شوید. اما می توانید با این راه کارها از بیماری آنفلونزا در امان بمانید.
دست هایتان را مرتب بشویید چه سرکار باشید و چه در خانه و یا مدرسه و دانشگاه دست هایتان را مرتب بشویید. ممکن است به یک رستوران بروید و ظرف سس را در دست گرفته تا به سالادتان سس بزنید و همین ظرف سس قبل از شما در دست فردی بوده که آنفلونزا داشته و همین موضوع ساده باعث می شود تا میکروب ها و ویروس ها به شما منتقل شوند. پس دست هایتان را مرتب به مدت ۳۰ ثانیه با آب داغ و صابون شسته و کمتر به صورتتان دست بزنید تا از انتقال ویروس ها جلوگیری کنید. دست هایتان را ضد عفونی کنید هنگامی که به سفر می روید و یا جایی هستید که نمی توانید دست هایتان را بشویید حتما از مواد ضدعفونی کننده دست هایتان استفاده کنید. این مواد در داروخانه ها موجود هستند و می توانید مانند یک کرم آن را در کیف تان حمل کنید تا از انتقال ویروس ها و بیماری ها در امان بمانید. از دست زدن به صورتتان اجتناب کنید هر چقدر هم که دست هایتان را می شویید باز هم باید مراقب باشید که کمتر به بینی و دهان و چشم هایتان دست بزنید تا از انتقال میکروب ها از راه هایی که احتمال انتقال بیماری بیشتر است جلوگیری کنید. اگر مجبور هستید که به صورتتان دست بزنید از یک مانع مانند دستمال کاغذی تمیز استفاده کنید.
سالم زندگی کنید با ورزش منظم و تغذیه مناسب اطمینان حاصل کنید که یک زندگی سالم را در پیش دارید. مایعات فراوان بنوشید و از مقادیر فراوان ویتامین C برای بهبود و تقویت سیستم ایمنی بدنتان استفاده کنید. به طور منظم ورزش کرده و یک رژیم غذایی سالم را در پیش بگیرید.
از افراد بیمار تا حد امکان دوری کنید اگر در اطرافتان فرد مبتلا به آنفلونزا دارید سعی کنید که با این افراد دست ندهید و روبوسی نکنید. مخصوصا اگر افراد مسن و یا کودک در اطرافتان دارید نیاز بیشتری وجود دارد تا مراقب سلامتی تان باشید. وجود فرد بیمار در اطراف شما احتمال انتقال میکروب ها و ویروس ها را به شما بیشتر می کند. از دستمال کاغذی استفاده کنید همواره در فصل سرماخوردگی دستمال کاغذی در دسترستان باشد و از طرفی از یک دستمال فقط یک بار استفاده کنید و پس از استفاده آن را در سطل زباله درب دار بیاندازید. سرفه و عطسه یکی از بهترین راه ها برای انتشار ویروس ها هستند و اگر پس از سرفه و یا عطسه در دستمال تان آن را دور نیاندازید با لمس دوباره آن میکروب ها به بدن شما منتقل می شوند.
در صورت دیدن هر علامتی از بیماری در خانه بمانید اگر علائم سرما خوردگی را در خودتان مشاهده می کنید بهتر است در خانه بمانید و استراحت کنید. استراحت کردن هم موجب بهتر شدن حال شما شده و هم از شیوع بیماری به اطرافیان جلوگیری می کند.
تغذیه کودکان باشیر مادر اگر کودک شیر خوار در منزل دارید حتما با شیر مادر تغذیه شان کنید. شیر مادر سرشار از آنتی بادی هایی است که از بیمار شدن فرزندتان جلوگیری می کند. واکسن مراکز بهداشتی واکسن آنفلونزا را به افرادی که مایل به دریافت آن هستند می دهند. واکسن را قبل از شروع فصل شیوع بیماری بزنید. ممکن است در ابتدای دریافت واکسن علائم خفیفی را از جمله سردرد و آبریزش بینی خفیف احساس کنید اما واکسن راه مناسبی برای جلوگیری از انتقال بسیاری از ویروس های آنفلونزا است.
حقایقی در مورد واکسن آنفلونزا بهتر است قبل از شروع فصل شیوع بیماری آنفلونزا واکسن بزنید اما اگر هر زمانی ان را دریافت کنید دیر نیست و می توانید در اواسط فصل نیز اقدام به دریافت واکسن کنید. دو نوع واکسن وجود دارد. نوع اول واکسن هایی هستند که حاوی ویروس ضعیف و یا کشته شده بیماری هستند که بدن با دریافت ان ها انتی بادی های مربوط به این ویروس ها را ساخته و بدن را در مقابل این ویروس ها حفط می کند. افرادی که بیماری های مزمن دارند و ابتلا به آنفلونزا برای آن ها خطرناک است بهتر است که هر چه زودتر واکسینه شوند. نوع دوم اسپری های بینی هستند که روشی جدید می باشد و برای افراد ۲ تا ۵۰ سال و سالم به جز زنان باردار استفاده می شود. این اسپری بینی شامل ویروس های کشته شده آنفلونزا می باشد. دو هفته طول می کشد تا بدن پادتن بسازد. ممکن است با وجود دریافت واکسن باز هم دچار ویروس جدیدی از آنفلونزا شوید بنابراین رعایت نکات بالا نیز الزامی است. نت نوشت
27 شهریور 1395
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]