واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
برخی سرطان ها در میان مردان و زنان شایع و گسترده هستند از جمله مهمترین سرطان ها در میان زنان سرطان سینه و رحم و در میان مردان سرطان پروستات و مثانه می باشند متاسفانه این سرطان بدون درد و هیچ نشانه های بروز میکند و برای پیشگیری از ایجاد آن بهتر است آزمایشات و چکاب های دوره ای را فراموش نکنند .ماموگرافی و سونوگرافی به خانم ها در پیشگیری و کنترل سرطان سینه کمک خواهند کرد.
پروستات و مثانه، از شایع ترین سرطان ها در میان مردان است که با مراجعه به پزشک و انجام آزمایش می توان از بروز آن جلوگیری کرد.
؛پیشگیری بهتر از درمان است، این یکی از جملاتی است که بار ها در زندگی آن را شنیده اید! شنیدن این جمله شما را به تلاش در حفظ سلامتیتان تشویق می کند سلامتی که اگر روزی در معرض خطر باشد قدرت و توانایی های جسمی و روحی خود را از دست می دهید.
واکنش های بدنی افراد نسبت به بروز بیماری ها متفاوت است و تمام بیماریها به خصوص سرطان به شکل کامل قابل پیشگیری نیستند به همین دلیل با مراجعه سالانه به پزشک درصد بروز آن را در خود کاهش دهید.
سرطان از جمله بیماری هایی است که سلول های غیر طبیعی در آن به صورت نابهنجار و کنترل نشده رشد و بافت های بدن را از بین می برد که گاهی این عامل منجر به مرگ افراد می شود ولی تشخیص زود هنگام آنها میتواند باعث کاهش مشکلات و جلوگیری از هرگونه صدمات جسمی در افراد شود.
از مهمترین سرطان هایی که درصد بیشتر مردان را در بر می گیرد سرطان های پروستات و مثانه است که در صورتیکه درمان نشود به سرطان های شدیدتر و با عوارض حبران ناپذیر منجر می شود.
مردان، در معرض خطر کشنده ترین سرطان!
محسن آیتی دبیر علمی نوزدهمین کنگره اورولوژی ایران درباره کشنده ترین سرطان ها در مردان گفت: بیماری های دستگاه ادراری از شایع ترین و کشنده ترین سرطان ها در اکثر مردان است.
وی ادامه داد : با جمع شدن باکتری در اندام گوارش و دستگاه ادراری سرطان مثانه بوجود می آیدکه در صورت عدم درمان به موقع ممکن است به صورت تومور رشد کرده و به خارج از مثانه گسترش یابد.
وی در ادامه بیان کرد:: سرطان مثانه بدون درد و علامت است شیوع این بیماری نسبت به سرطان پروستات خیلی بیشتر است.
علیرضا خردمند متخصص اورولوژی در ادامه افزود: پروستات غده ای در گردن مثانه مردان است و غیرقابل تشخیص می باشد که با افزایش سن و رسیدن به ۵۰ سالگی شیوع آن بیشتر می شود.
دلایلی که خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد!
آیتی درخصوص دلایل ایجاد این سرطان بیان کرد: افراد با مشاغل هایی همچون کارگران صنایع شیمیایی، رنگرزی ، لاستیک سازی، مواد نفتی، چرم و چاپخانه ها بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به سرطان مثانه هستند.
آیتی در ادامه افزود: مصرف زیاد مواد غذایی همچون گوشت قرمز و خام، مصرف سیگار ، مواد مخدر ، افزایش وزن و عفونت های ادراری نیز از دلایل دیگر ابتلا به سرطان مثانه است.
خردمند با بیان اینکه سابقه بیماری های فامیلی یکی دیگر از عوامل ایجاد سرطان پروستات است اظهار داشت: مردانی که پدر و یا یکی از بستگان نزدیکشان دچار این بیماری هستند در معرض خطر ابتلا به پروستات قرار می گیرند.
این متخصص اورولوژی درباره علائم این بیماری تسریع کرد: از علائم سرطان پروستات دردهای استخوانی ،کم خونی، سوزش در ادرار، تب و لرز، تغییر رنگ ادرار و بند آمدن کامل ادرار است.
با نوشیدن آب ، سرطان مثانه را سرکوب کنید
دبیر علمی نوزدهمین کنگره اورولوژی نوشیدن آب را یکی از عوامل کاهش سرطان مثانه عنوان کرد و افزود: نوشیدن مایعات زیاد، تولید ادرار را افزایش داده و در نتیجه مثانه فرد فعالیت بیشتری میکند و هر نوع ماده سرطانزایی که در ادرار وجود د دارد، رقیق و دفع می گردد و به این ترتیب مدت زمانی که اینگونه مواد شیمیایی در مجاورت سلول های مثانه باقی میمانند، کم می شود.
آیتی ادامه داد: افرادی که در کارخانههایی با مواد شیمیایی کار میکنند، بهتر است برای کاهش این سرطان ها از ایمنسازی صحیح محیط و نیز شیوه انجام کار اطمینان حاصل کنند.
خردمند به بعضی دیگر از عوامل کاهش این بیماری اشاره کرد و اذعان داشت: با ترک سیگار و کاهش مصرف الکل و مواد حاوی کافئین همچون چای پررنگ، قهوه و نوشابههای گازدار این سرطان ها را کاهش دهید.
وی در ادامه افزود: با مصرف گیاهان دارویی همچون نخل ارهای ایرانی، کتان روغنی، گزنه، کدوی پوست کاغذی، قارچ گانودرما، تویا، سویا، ادریسی، ذرت، شبدر قرمز و چای سبز درصد ابتلا به این سرطان ها را کاهش دهید.
از راه های درمانی این سرطان چه می دانید؟
این متخصص اورولوژی تجویز دارو را یکی از راه های درمان این بیماری بیان کرد و گفت: در این روش با تزریق دارو به بیمار سلول های بدخیم پروستات را کاهش و موجب توقف رشد و تکثیر این سلول ها می گردد و با تزریق آن می توان بیماران فاقد عمل جراحی را درمان کرد.
وی با بیان اینکه انجام معاینات پزشکی در تشخیص این بیماری موثر است اذعان داشت: انجام معاینات پزشکی ، آزمایش خون، سونوگرافی و نمونه برداری در تشخیص و ریشه کنی بیماری شایع پروستات تاثیر دارد.
خردمند در ادامه افزود: استفاده از اشعه درمانی و عمل جراحی نیز از دیگر راه های درمان بیماری پروستات است.
آیتی در ادامه افزود: درمان های طبی، شیمی درمانی و رادیوتراپی باعث کاهش بیماری می شود و عدم درمان به موقع آن، عمل جراحی را درپی خواهد داشت.
مردان مبتلا به سرطان یروستات و مثانه جهت بررسی علل ایجاد سرطان به متخصص اورولوژی مراجعه کنند تا برای کاهش و جلوگیری از پیشرفت آن تحت درمان های پزشکی قرار گیرند.
باشگاه خبرنگاران جوان
26 شهریور 1395
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]