محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844244103
پنج جریان در اصلاح بازار پول
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه دنیای اقتصاد: در حال حاضر چالشها و مشکلات اقتصادی بسیاری وجود دارد که گریبانگیر اقتصاد کشور شده است و با بررسی اجمالی میتوان فهرست بلند بالایی از این مشکلات ارائه کرد.
اما کارشناسان معتقدند با اولویت بندی مشکلات اقتصاد ایران، میتوان راهحلها را متناسب با چالشهای موجود، طراحی کرد. در سالهای اخیر «مشکلات ساختاری در بازار پول» و «وجود تنگناهای اعتباری» به مهمترین چالش اقتصاد ایران تبدیل شده و بسیاری معتقدند بهدلیل بانک محور بودن اقتصاد، باید رفع چالشهای بازار پول در اولویت قرار گیرد.
سیاستگذاران اقتصادی دولت با توجه به مشکلات کنونی در بازار پول، برنامه اصلاح نظام بانکی را از تیرماه سال گذشته در سه محور «حل معضل جریان نقد و انجماد داراییها»، «ساماندهی بدهیهای دولت» و «افزایش سرمایه بانکها» در دستور کار قرار دادند. در این خصوص، اکبر کمیجانی، قائممقام بانک مرکزی در گفتوگو با «تجارت فردا» زوایای این طرح را بررسی کرده است. او 5 ویژگی اصلی برنامه اصلاح نظام بانکی را «عبور از سیاستهای دستوری»، «تحرک بخشی از طریق سیاستهای پولی»، «تغییر رویکرد نظارتی»، «انتظام بخشی در بازار پول» و «یخ زدایی از منابع بانکی» عنوان کرد.
برنامه عملیاتی بانک مرکزی (Action plan) در قالب 10 محور شامل: «مدیریت فعالانه بازار بینبانکی، تجهیز و تخصیص منابع شبکه بانکی، تعدیل نسبت سپرده قانونی بانکهای تجاری، دستهبندی بانکها و نظارت بر رفتار بانکهای مشکلدار، بهکارگیری عملیات بازار باز در اجرای سیاستهای پولی، انتظامبخشی بازار پول با ساماندهی موسسات غیرمجاز، افزایش سرمایه بانکهای غیردولتی، حلوفصل مطالبات غیرجاری بانکها، ادغام، اصلاح و بازسازی، تصفیه و انحلال بانکها و موسسات اعتباری و ارتقای نظارت موثر بر فعالیت بانکها» طرحریزی شده است.
عبور از سیاستهای دستوری
در سالهای گذشته یکی از آفتهای سیاستهای بازار پول، این مورد بوده که سیاستها اغلب به شکل بخشنامهای یا دستوری و با فاصله زمانی نسبتا کم به نهادهای فعال در بازار پول ابلاغ میشد. موضوعی که از نظر کمیجانی، در سیاستهای جدید بانک مرکزی، از جمله کاهش غیردستوری نرخ سود،مورد بازبینی واقع شده است. از نظر او، بانک مرکزی قصد دارد در سیاستگذاریهای پولی از بهرهگیری ابزارهای مستقیم عبور کرده و با استفاده از ابزارهای غیرمستقیم و مبتنی بر سازوکار بازار، از تخصیص غیربهینه منابع اعتباری و غیررقابتی کردن فعالیتهای بانکی جلوگیری کند.
در سالهای گذشته بانک مرکزی توانسته با رویکرد خود در استفاده از بازار بین بانکی فضا را برای کاهش نرخ سود مهیا کند. نرخ سود بازار بینبانکی از 29 درصد در فروردینماه سال 1394 به حدود 8/ 17 درصد در اوایل مردادماه سال جاری کاهش یافته است. قائممقام بانک مرکزی دیگر اقدامات موثر در بازار پول را تصمیم بانک مرکزی در جهت ارتقای شفافیت و سلامت در ترازنامه بانکها عنوان میکند. از نظر او، نظام گزارشگری مالی بانکها (IFRS) باعث میشود که بانکها با استانداردهای بانکداری بینالمللی هماهنگتر از گذشته شوند.
تحرک بخشی سیاستگذار پولی
درحالیکه آمارها نشان میدهد نرخ تورم در محدوده تکرقمی حرکت میکند، از سوی دیگر مشکل رکود اقتصادی همچنان در اقتصاد کشور بهعنوان یک چالش باقی مانده است.همچنین این خطر وجود دارد که با تداوم سیاستهای تسهیل پولی، نرخ تورم نیز تغییر مسیر دهد. قائممقام بانک مرکزی درخصوص کاهش نرخ تورم اعتقاد دارد که سیاستهای این نهاد مبنی بر ارتقای انضباط پولی، مدیریت مناسب نقدینگی، افزایش سهم پول درونزا (ضریب فزاینده نقدینگی) از رشد نقدینگی، حفظ ثبات بازار ارز، تامین مالی سالم اقتصاد و هدایت منابع به سمت فعالیتهای تولیدی و حمایت از بنگاههای کوچک و متوسط استوار بود. مجموع این سیاستها باعث شده است که نرخ تورم تکرقمی شود.
این مقام مسوول، به اقدامات بانک مرکزی در جهت اجرایی کردن سیاستهای بسته سیاستی تحریک رشد اقتصادی نیز اشاره کرده است. سیاستهایی نظیر «تعدیل نسبت سپرده قانونی بانکهای تجاری»، «اعطای تسهیلات به خودروسازان و تولیدکنندگان کالاهای واسطهای در چارچوب عقد خرید دین» و «تامین مالی صدور کارتهای اعتباری از سوی بانکها بهمنظور خرید تولیدات داخلی» که البته از نظر کمیجانی باعث شده که حدود 5 واحد درصد از رشد نقدینگی را به همراه داشته باشد. مطابق آخرین آمارها رشد نقدینگی در خردادماه سال جاری معادل 27 درصد بوده است.
تغییر رویکرد نظارتی در بانک مرکزی
پس از بحران سال 2008، قوانین و ادبیات بسیاری از بانکهای مرکزی دنیا، در بخش نظارت تغییر یافت. همچنین قوانین بانکداری دنیا نیز طی این سالها به روز شده است. بسیاری معتقدند، تقویت نظارت بانک مرکزی در بازار پول، شوکهای غیرقابل پیشبینی را به حداقل میرساند. در این خصوص کمیجانی نیز اقدامات نظارتی بانک مرکزی را تشریح کرد. از نگاه او، بازنگری و تدوین ساختارها، فرآیندها، بهبود نظام گزارشگری مالی بانکها، مقررات و ضمانتهای اجرایی در حوزه نظارت و بعد بهرهگیری از فناوریهای اطلاعاتی و در کنار آن، استفاده از ابزارهای تنبیهی و تشویقی در راستای اجرای برنامه اصلاح نظام بانکی و نظارت بر بانکها ضرورتی انکارناپذیر است.
بانک مرکزی نیز با بهرهگیری از ابزارهایی همچون کاهش (یا افزایش) نسبت سپرده قانونی حسب رعایت (یا عدم رعایت) مقررات احتیاطی و مقررات ابلاغی بانک مرکزی، اعطا یا عدم اعطای خطوط اعتباری، ادغام، اصلاح و تصفیه بانکها با تدوین ضوابط و دستورالعملهای تجدید ساختار بانکها، ارزیابی و شناسایی نواقص و مشکلات بانکها، تعیین سیاستها و اقدامات تجدید ساختار و تعیین تکلیف بانکهای مشکلدار، رتبهبندی و دستهبندی بانکها متناسب با میزان تبعیت آنها از مقررات نظارتی، اعتباری و ارزی بانک مرکزی و شاخصهای سلامت آنها، بهصورت تشویقی و تنبیهی استفاده میکند.
انتظام بخشی در بازار پول
قائممقام بانک مرکزی در بخشی دیگر از صحبتهای خود نکاتی را در خصوص انتظام بخشی بازار پول و ساماندهی موسسات غیرمجاز عنوان کرد. به گفته او، بانک مرکزی در طول سالهای اخیر نیز همواره در راستای ارتقای انضباط پولی و افزایش شفافیت آمارهای پولی، گسترش چتر نظارتی بر بانکها و موسسات اعتباری و ساماندهی موسسات اعتباری غیرمجاز تلاشهای گستردهای را صورت داده است. او اقدامات بانک مرکزی در این راستا را اضافه کردن آمار 6 بانک و 4 موسسه به آمارهای پولی و اعتباری در دو مقطع (سالهای 1392 و 1393) و تدوین برنامه جامع ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی (مصوبه 618 شورای عالی امنیت ملی) در چهار گام شناسایی نهادهای پولی غیرمجاز، تعیین وضعیت نهادهای متقاضی مجوز، جلوگیری از فعالیت نهادهای غیرمجاز و انحلال و پیگیری حقوقی کیفری نهادهای غیرمجاز عنوان کرد.
ساماندهی مطالبات غیرجاری
در حال حاضر بانکها و موسسات اعتباری با یخ زدگی منابع روبهرو هستند و بسیاری از بانک مرکزی انتظار دارند که سیاستگذار پولی، راهحلی برای رکودزدایی از منابع بانکی در نظر گیرد. اکبر کمیجانی، افزایش مطالبات غیرجاری شبکه بانکی کشور را مولود و زاییده مجموعهای از عوامل درون و برون نظام بانکی میداند که برای مقابله با این پدیده و به حداقل رساندن آسیبهای ناشی از آن، قطعا باید مجموعهای از اقدامات منسجم و هماهنگ از سوی نهادها و دستگاههای ذیربط، از جمله بانک مرکزی صورت پذیرد.
او در این خصوص به برنامه عملیاتی «حلوفصل مطالبات غیرجاری بانکها» اشاره میکند که ذیل برنامه اصلاح نظام بانکی قرار میگیرد. در این برنامه عملیاتی ضمن تداوم اقدامات گذشته همچون برگزاری جلسات کمیته فرادستگاهی رسیدگی به وضعیت مطالبات معوق بانکها و الزام بانکها به تشکیل کمیته وصول مطالبات غیرجاری و ارائه گزارش فصلی به بانک مرکزی، با اجرای اقداماتی همچون بازنگری و اصلاح دستورالعمل ذخیرهگیری مطالبات غیرجاری، بازنگری و اصلاح دستورالعمل وصول مطالبات غیرجاری بانکها و اصلاح قوانین و مقررات ناظر بر استفاده از وثایق و تضمینات بهمنظور تسریع در وصول مطالبات غیرجاری، به رفع برخی کاستیهای مقرراتی پرداخته شده است.
این مقام مسوول از دو برنامه «اصلاح نهادی پیگیری ایجاد و توسعه شرکتهای اعتبارسنجی و رتبهبندی اعتباری مشتریان در بانکها» و «پیگیری ایجاد شرکت مدیریت داراییها» بهعنوان دو فاز نهایی این فرآیند نام برد. به گفته قائممقام بانک مرکزی، در این راستا فاز اول برنامه اصلاحی از سال 1395 شروع شده و حداقل تا پایان سال 1396 تداوم خواهد داشت. در این فاز برنامه عملیاتی مزبور ذیل بسته «حل معضل جریان نقد و انجماد داراییها» با جزئیات کامل در مقاطع فصلی برنامهریزی شده است.
بخشی از این برنامه در حال حاضر شروع شده و بخشهای دیگر آن منوط به تصویب قوانین و مقررات لازم است که به محض تصویب در چارچوب برنامه زمانبندیشده به مرحله اجرا درخواهد آمد. در انتهای فاز اول زمینه برای اجرای اصلاحات بنیادین فراهم شده و نظام بانکی نیز با تغییر ساختارهای اولیه از چالشهای کنونی دور شده و توان و آمادگی خود را برای اصلاحات اساسی به دست میآورد. او معتقد است که در فاز دوم، برنامه کامل اصلاح ساختاری و نهادی نظام بانکی محقق خواهد شد.
۲۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۷:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]
صفحات پیشنهادی
بهای انواع ارز در بازار روز پنج شنبه
بهای انواع ارز در بازار روز پنج شنبه در بازار روز پنج شنبه 18 شهریور ماه 95 بهای یورو کاهش یافت نماد ارز Currency خرید Buy فروش Sell 1 USD دلار امریکا 3 545 3 555 1 EUR یورو اروپا 3 995 4 010 1 GBP پوند انگلیس 4 710 4 755 1 CAD دلار کانادا 2 772 2 785 1 AUD دلار استرالیاپول تنبل، بازار سرمایه را دور میزند
پول تنبل بازار سرمایه را دور میزند تحلیلگر تکنیکال بورس با بیان اینکه ظرف شش ماه آتی انتظار رونق در بورس بیهوده است گفت اکنون پول تنبل شده و به همین دلیل راه بازار سرمایه را در پیش نمیگیرد به گزارش فرهنگ نیوز سیدحمید میرمعینی با اشاره به نوسانات شاخص بورس طی روزهای گکالبد شکافی بازار پول در دولت روحانی
خبرآنلاین در دولت یازدهم بازار پول یکی از مهمترین بخشهایی بود که اصلاح ساختار و بهبود مشکلات ان در راس امور اقتصادی کشور قرار گرفت از مهمترین بخش های اقتصاد کشورها میتوان به بازارهای پول و سرمایه که بار اصلی در اقتصاد را به دوش دارند اشاره کرد طی دهه گذشته این بازارها دآژیر هشدار در بازار پول
روزنامه دنیای اقتصاد - مجید حیدری آمارها نشان میدهد که در ماههای اخیر ترکیب نقدینگی تغییر یافته است مطابق این آمارها رشد ماهانه سپردههای مدتدار در خردادماه معادل 2 1 درصد بوده و به کمترین میزان طی دو سال اخیر رسیده است ازسوی دیگر در آخرین ماه بهار 10 درصد به میزان سپردهفاصله ۱۹ درصدی «تعاون» از اقتصاد ملی/سهم نیم درصدی از بازار پولی
مهر گزارش می دهد فاصله ۱۹ درصدی تعاون از اقتصاد ملی سهم نیم درصدی از بازار پولی شناسهٔ خبر 3764325 - پنجشنبه ۱۸ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۸ ۳۴ اقتصاد > کار و تعاون jwplayer display inline-block; در حالی بخش تعاون ۱۹ درصد با هدفگذاری پیشبینی شده در برنامه پنجم توسعه فاصله دارد کبازارسیاه فروش پول نو/ اسکناس ۱۰۰ تومانی چند؟
بازارسیاه فروش پول نو اسکناس ۱۰۰ تومانی چند تاریخ انتشار يکشنبه ۲۱ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۱ ۰۵ فروش انواع اسکناس ۱۰۰ تومانی و ۲۰۰ تومانی در بازار دلالهای ارز و اسکناس نو درحالی انجام میشود که برای خرید یک بسته باید ۵ برابر ارزش واقعی آن هزینه کرد به گزارش میزان با نزدمغایرت لایحه اصلاح قانون کار با قانون برنامه پنجم/ افزایش آسیبهای اجتماعی اجتناب ناپذیر است
یک فعال صنفی کارگری مغایرت لایحه اصلاح قانون کار با قانون برنامه پنجم افزایش آسیبهای اجتماعی اجتناب ناپذیر است ایلنا یک فعال صنفی کارگری میگوید مفاد گنجانده شده در لایحه اصلاح قانون کار از اساس با اهداف تعیین شده در قانون برنامه پنجم توسعه تعارض دارد و می تواند در کوتاه مدتشعرسازی و جیب پر پول شاعرنماها/ بازار شعر فروشی داغ است
شعرسازی و جیب پر پول شاعرنماها بازار شعر فروشی داغ است بازار شعر فروشی داغ است و جیب شاعرنماها از طریق شعرسازی روز به روز پر پول تر می شود به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان امروزه بازار شعرفروشی چنان داغ شده که به نظر میرسد شعرِ یافمبارزه با مواد مخدر، پولشویی و جرائم سازمان یافته/۲ ابوترابی: اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر ضروری است و باید
مبارزه با مواد مخدر پولشویی و جرائم سازمان یافته ۲ابوترابی اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر ضروری است و باید اولویت مجلس دهم باشد دبیر دوم کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس نهم گفت قانون مبارزه با مواد مخدر باید اصلاح شود چون در مورد پیشگیری راهکار مناسبی ندارد باید شورای هماهنگی مباتهدید شهردار تهران توسط اصلاح طلبان/نقطه اشتراک اصلاح طلبان و جریان انحراف در حمله به شهردار تهران/پیغام یکی ا
تهدید شهردار تهران توسط اصلاح طلبان نقطه اشتراک اصلاح طلبان و جریان انحراف در حمله به شهردار تهران پیغام یکی از سران فتنه به قالیباف تنش زایی اصلاح طلبان علیه شهرداری تهران وارد فاز جدیدی شده است شنیده های خبرنگارتهران پرس حاکی از آن است که پس ازاتفاقات اخیر و اخبار دروغین که تو-
اقتصادی
پربازدیدترینها