واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
یکی از علل شایع در بروز بیماری سل در مردم وجود سوتغذیه و عدم پیگیری بیماران در این زمینه هست، معمولا هرساله در شهر های شمالی سیتان و بلوچستان که به عنوان کانون سل ایران شناخته می شوند 500 نفر به بیماری سل مبتلا می شدند، اما سال گذشته این آمار به 400 نفر کاهش یافت، که نشان از کاهش این بیماری در این مناطق دارد. به گزارش دکتر سلام به نقل از ایرنا، دکتر جواد اکبری زاده روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا طوفان، سوتغذیه و مراجعه نکردن مردم برای شناسایی را از عوامل مهم ابتلا به سل در منطقه سیستان دانست و افزود: بیماری سل از سالیان گذشته در شهرهای شمالی سیستان و بلوچستان وجود داشته و اکنون این منطقه به کانون سل ایران تبدیل شده است.
وی اظهار داشت: سرفه بیش از 2 هفته، تب، تعریق و سرفه های خلط آور از جمله علائم بیماری سل است و افراد مشکوک با مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی و خانه های بهداشت مورد نمونه برداری قرار گرفته و نمونه ها در قوطی ها مخصوص جمع آوری و به آزمایشگاه سل منتقل می شود.
معاون دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل ادامه داد: پس از مثبت بودن نتیجه آزمایش دانشگاه علوم پزشکی زابل دوران درمان خود را به صورت رایگان برروی بیمار مبتلا آغاز می کند.
وی با بیان اینکه بعضی از گونه باکتری بیماری سل مقاوم است تصریح کرد: دوره درمان این بیماری 6 ماه است اما اگر بیمار مبتلا به سل مقاوم به درمان باشد به تهران اعزام و دوران درمان خود را در آنجا سپری می کند و دوره درمان آن نیز 250 میلیون تومان هزینه در بر دارد.
دکتر اکبری زاده سو تغذیه را یکی از عوامل افزایش سل در منطقه دانست و گفت: کشور از لحاظ تغذیه ای به هفت منطقه تقسیم شده که سیستان و بلوچستان با فاصله زیاد جزو مناطق ناامن غذایی قرار گرفته است.
وی افزود: فقر بیش از حد مردم و خشکسالی پی در پی باعث سوتغذیه در منطقه شده است به طوری که هر چه بدن ضعیف تر شود فرد مستعد ابتلا به این بیماری می شود.
معاون دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل افراد مسن را بیشترین مبتلایان به این بیماری معرفی کرد و اظهار داشت: افراد مبتلا به این بیماری در طول درمان با دانشگاه علوم پزشکی همکاری لازم را داشته باشند.
وی افزود: آموزش های لازم در شهرها و روستاها به صورت مداوم انجام می شود و تعداد زیادی از مردم منطقه با علائم و چگونگی درمان این بیماری آشنایی دارند.
اکبری زاده تاکید کرد: در بدن خیلی از مردم منطقه سیستان باکتری سل وجود دارد اما بدلیل سطح ایمنی بالا بدن با این بیماری مقابله می کند و به آن مبتلا نمی شوند.
استان سیستان و بلوچستان در حوزه بهداشت و درمان به سه بخش تقسیم شده که شهرستانهای شمالی شامل زابل، هیرمند، زهک، هامون و نیمروز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی زابل و شهرستانهای زاهدان، میرجاوه، خاش، سراوان، سیب و سوران، مهرستان، چابهار و کنارک زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و شهرستانهای ایرانشهر، سرباز، نیکشهر، دلگان، فنوج و قصرقند زیر پوشش دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر قرار دارد.
سیستان با پنج شهرستان زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز در شمال سیستان و بلوچستان واقع شده است. منبع:ایرنا
25 شهریور 1395
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]