واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: شمسالدین خارقانی - کاردار سابق ایران در انگلیس - در روزنامه «ایران» نوشت: پس از بازگشایی سفارتهای ایران و انگلیس در پایتختهای دو کشور، اخیراً سفرای هر دو کشور معرفی شدند تا پس از چند سال، روابط تهران - لندن ارتقا یابد.
تهران و لندن با عبور از یک تنش دیپلماتیک پنج ساله و با وجود باقی ماندن اختلاف نظر در برخی حوزهها روابط دوجانبه را به سطح سفیر رساندند؛ اقدامی که اگرچه در کوتاهمدت نمیتواند عادیسازی و برقراری سطحی عالی در روابط را به دنبال داشته باشد اما در عین حال دستاوردهای مهمی را برای ایران به دنبال خواهد داشت و پیامهای مهمی را نیز به جامعه بینالملل ارسال میکند.
- انگلیس یکی از کشورهای قدرتمند اروپاست که به عنوان عضوی از اعضای گروه «هفت»، گروه «بیست» و یکی از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد، نقش تأثیرگذاری در معادلات سیاسی و اقتصادی غرب ایفا میکند. این کشور دومین اقتصاد بزرگ اروپاست و به عنوان یکی از بزرگترین پایتختهای مالی و پولی جهان به حساب میآید. از این منظر، احیای مناسبات ایران با این کشور که از لحاظ تنظیمات سیاسی و اقتصادی در اروپا منظم عمل کرده و بدین دلیل راهگشای روابط با جهان غرب خواهد بود، میتواند دستاوردهای اقتصادی و سیاسی بسیاری برای ایران به دنبال داشته باشد. بویژه که در عصر امروز، دستیابی به منافع اقتصادی، مهمترین هدفی است که در گسترش روابط سیاسی و دیپلماتیک دنبال میشود. یعنی در حالی که در گذشته نگاه سیاسی و امنیتی در مناسبات دوجانبه غالب بود، امروز همکاریهای اقتصادی خودش میتواند عامل ایجاد یک رابطه بسیار گسترده سیاسی و امنیتی شود. از این منظر انگلیس میتواند به عنوان یک قدرت مهم اقتصادی، به یک شریک مهم تهران در تعاملات مالی و تجاری در دوره پسابرجام تبدیل شود.
- بهبود رابطه ایران با انگلیس به عنوان کشوری که فراز و فرودهای زیادی را با آن طی کرده است، حاوی این پیام است که ایران خواهان و عامل ایجادکننده رابطه با همه کشورهای دنیاست. یعنی در حالی که توانسته با وجود اختلاف نظر در طیف زیادی از مسائل با یکی از کشورهای مهم دنیا به این سطح از رابطه برسد، بنابراین میتواند با بهرهگیری از این الگو رابطهاش را با سایر کشورهای مهم دنیا بهبود ببخشد. به عبارت دیگر ایران به عنوان کشوری شناخته میشود که با رویکردی مبتنی بر اعتدال و عقلانیت مشکلاتش را با دنیا حل و فصل میکند. این نکته بویژه زمانی اهمیت پیدا میکند که بعد از وقوع تنش دیپلماتیک میان تهران و لندن، این باور عمومی نسبت به چندصدایی سیاسی بودن سیاست در ایران شکل گرفت. حالا با حل شدن مشکلات دو کشور زیر سایه وحدت نظر نهادهای مختلف سیاسی ایران، دنیا اعتماد بیشتری به رویکرد واحد ایران در عرصه سیاست خارجیاش خواهد داشت.
- منطقه خاورمیانه بحرانزاترین منطقه جهان است و قریب به اتفاق کشورهای بزرگ جهان در وقوع و مدیریت این بحرانها نقشآفرینی میکنند. رابطه ایران با بازیگران مهم غربی از جمله انگلیس که از گذشته در فرآیند مسائل منطقه خاورمیانه نقش قابل ملاحظهای داشته است و رایزنی با این کشور درباره تحولات مهم منطقه از طریق مذاکره و گفتوگو به مشارکت مؤثر تهران در فرآیندهای جمعی و فرامنطقهای میانجامد. بنابراین رابطه خوب ایران با یکی از قدرتمندترین کشورهای جهان در نهایت، تأمین اهداف منطقهای تهران و ایجاد امنیت بیشتر را برای آن همراه خواهد داشت.
۱۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]