واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه دنیای اقتصاد: معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران مهمترین چالش پیش روی مترو پایتخت را کمبود ناوگان عنوان کرد و گفت: در صورت تحقق وعده دولت 1204 واگن به ظرفیت کنونی ناوگان مترو اضافه خواهد شد.
سید مازیار حسینی که روز گذشته برای ارائه گزارش درباره آخرین وضعیت مترو تهران و برنامههای توسعه آتی این مد حملونقلی میهمان پارلمان شهری بود، با اشاره به آمار 170 کیلومتری خط مترو که در حال بهرهبرداری است، گفت: با تکمیل خطوط شش، هفت و خط سریعالسیر فرودگاه امام خمینی (ره) طول کل شبکه مترو پایتخت در سال 96 به 266 کیلومتر خواهد رسید.
وی با بیان اینکه مترو تهران به لحاظ زیرساختهای عمرانی کمبودی ندارد، گفت: در صورت تکمیل 64 کیلومتر خط در دست احداث تا پایان سال 96، شبکه خطوط هفتگانه مترو به انضمام خط سریعالسیر فرودگاه امام خمینی (ره) تکمیل خواهد شد، اما موضوع کمبود ناوگان مهمترین چالش کنونی مترو است که باید برای رفع آن برنامه منسجمی در پنج سال پیش رو اجرا شود. حسینی با اشاره به اینکه در حال حاضر از حداکثر ظرفیت شرکت واگنسازی تهران استفاده نمیشود، گفت: به دلیل کمبود منابع مالی در حوزه تامین واگن از برنامه پنج ساله عقب و از این بابت شرمنده مردم هستیم.
اما در حالی که معاون شهردار تهران شمار واگنهای فعال مترو را 1200 دستگاه عنوان کرد، رحمتالله حافظی، رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران اعلام کرد: برای برخورداری از سرفاصله استاندارد 5/ 2 دقیقهای قطارها 3 هزار و 50 دستگاه واگن لازم است. بر این اساس حتی در صورت تحقق وعده دولت برای کمک به تامین ناوگان مترو، مشکل کمبود قطار در خطوط مترو بهطور کامل حل نمیشود.
ماجرای 400 مغار در تهران
حدود سه ماه قبل بود که به دنبال وقوع حادثه فرونشست زمین در شهران و در حالی که به ادعای مدیران مترو، وجود «مغار» در این نقطه علت حادثه عنوان شده بود، شهردار تهران از وجود 400 نقطه خطرپذیر مشابه شهران در سطح شهر خبر داد که به دلیل پوکی زمین و خالی بودن فضای زیرسطحی، مستعد رخداد حوادث مشابه هستند و هر نوع حفاری و تحریک آنها میتواند به حادثه منجر شود. پس از این ماجرا به توصیه شورای شهر تهران و برای جلوگیری از تکرار چنین حوادثی، مقرر شد شهرداری کلیه مغارهای زیرسطحی در پایتخت را با استفاده از تجهیزات و فناوریهای به روز شناسایی و مکانیابی کند.
از آن زمان تاکنون فرونشست زمین در سه نقطه دیگر شهر نیز تکرار شده و هنوز گزارشی از این شناسایی در اختیار شورای شهر قرار نگرفته است. بر این اساس این پرسش مطرح میشود که شهرداری که هنوز طرح شناسایی و جانمایی مغارها را اجرا نکرده، آمار 400 تایی را بر چه اساسی اعلام کرده است؟
روز گذشته معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران ضمن بیان توضیحات تکمیلی درباره فرونشستهای اخیر، از شناسایی مغارهای زیرسطحی در جریان احداث خطوط مترو نیز خبر داد که به نظر میرسد 400 مغار عنوانشده توسط شهردار نیز به این ترتیب شناسایی شده باشد. حسینی با بیان اینکه دو حادثه اخیر فرونشست در محل کارگاه مترو رخ نداده است، گفت: خاک تهران ریزدانه بوده و از بستر سنگی نیست، بنابراین با کوچکترین نفوذ آب شسته میشود و حفرهای متولد میشود، اما اینکه چه زمانی این حفره حادثهآفرین میشود مشخص نیست.
وی با بیان اینکه سونداژ و شناسایی مغارها جزو شرح خدمات مشاوران پروژههای مترو است، گفت: در جریان احداث خطوط مترو تمام حفرههای شناسایی شده مورد تحکیم اولیه قرار گرفته است. بنابراین به نظر میرسد آمار 400 مغار زیر سطح زمین در پایتخت که قالیباف پیشتر اعلام کرده بود به این ترتیب و در جریان احداث خطوط مترو شناسایی شده است.
۱۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]