تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه دیدید که مردی باکی ندارد که چه می گوید و چه درباره اش گفته می شود،چنین ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827268683




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

علائم خطرناک بیماری در اثر اختلال هرمونی


واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
4582d0854b4f0dcfff758e0375cd47c8-farsiteb-com
هرمون ها نقش های بسیار مهمی را در سلامت و زندگی روز مره ما ایفا می کنند از خواب و خوراک گرفته تا تولید مثل و زاد و ولد. بطور کلی می توان گفت که حتی رفتار ما هم تابعی از ترشح هرمون ها در بدن ماست مانند ترس، شادی،غم و استرس و …بعضی عادات و رفتار ها ممکن است سبب اختلال در ترشح هرمون ها و سبب بیماری شود مانند گواتر و…البته با شناخت به موقع و درمان می توان جلوی آسیب های ناشی از این اختلالات را گرفت همه ما می‌دانیم که تغییرات هورمونی با علائم شایعی مانند استرس همراه بوده و بیماری‌هایی نظیر بیماری تیروئید، دیابت و حتی بارداری می‌تواند سیستم‌های مختلف بدن را دچار اختلال کرده و این سؤال را برایتان ایجاد کند که به راستی در بدن‌تان چه می‌گذرد.   همه ما می‌دانیم که تغییرات هورمونی با علائم شایعی مانند استرس همراه بوده و بیماری‌هایی نظیر بیماری تیروئید، دیابت و حتی بارداری می‌تواند سیستم‌های مختلف بدن را دچار اختلال کرده و این سؤال را برایتان ایجاد کند که به راستی در بدن‌تان چه می‌گذرد. پس بهتر است به این نکات توجه کنید.
اگر هورمون‌های شما به خاطر بیماری تیروئید، به درستی کار نکند:
۱.بیش از حد عادی (یا کمتر از حد عادی) اجابت مزاج می‌کنید
اگر متوجه شدید که به ناگهان دچار یبوست شده و یا دفعات بیشتری برای مدفوع کردن به دستشویی می‌روید، این مسئله می‌تواند نشانه کم‌کاری تیروئید و پُرکاری آن باشد.
۲.چشم‌هایتان درشت‌تر به نظر می‌رسد
اگر دوستانتان به شما بگویند که چشمانتان انگار بزرگ‌تر شده است یا آنکه طوری به نظر می‌آید که انگار به جایی خیره شده‌اید، این مسئله می‌تواند نشان‌دهنده پُرکاری تیروئید، یا اختلال خودایمنی به نام بیماری گریوز باشد. چشمان‌تان به این دلیل بزرگ‌تر به نظر می‌آید که پلک‌های شما به سمت بالا رفته و این به خاطر التهاب پشت چشم‌هاست.
۳.موهایتان دیگر رشد نمی‌کند
اگر موهایتان در نقاط مختلف بدن زبرتر یا کم‌پشت شده است –از جمله موهای سر– می‌تواند نشانه کم‌کاری تیروئید باشد؛ چرا که هورمون‌های تروئید در رشد مو نقش به‌سزایی دارد.
۴.فراموشکار می‌شوید
در شرایطی که تیرگی مغزی یا تیرگی آگاهی یکی از شایع‌ترین علائم کم‌کاری تیروئید است، کم شدن قدرت حافظه کوتاه‌مدت شما هم می‌تواند علامت هشداردهنده‌ای باشد. چرا؟ چون میزان کم هورمون تیروئید مسئول کنترل متابولیسم مغز بوده و کم شدن کارکرد مغزی بر قابلیت دقت و توجه شما در لحظه و به خاطر سپردن امور تأثیر به‌سزایی دارد.
۵.پوست‌تان حالت خشک پیدا می‌کند
پوست خشک و پوسته‌پوسته هم می‌تواند نشانه کم‌کاری تیروئید باشد. وقتی هورمون تیروئید به میزان کمتری در بدن تولید شود، منجر به کاهش فعالیت متابولیسم بدن خواهد شد و این به معنای تولید کمتر روغن‌هایی است که پوست را مرطوب نگه می‌دارند.
اگر هورمون‌های شما به خاطر دیابت به درستی کار نکند:
۶.بیش از حد عادی دچار عفونت‌های قارچی می‌شوید
این مسئله می‌تواند به نوعی نشانه دیابت باشد که کارکرد انسولین بدن‌تان را دچار اختلال کرده است. همانطور که می‌دانید بیماری دیابت میزان گلوکز خون‌تان را افزایش داده و قارچ‌هایی هم که مسبب بروز عفونت می‌شوند عاشق قند هستند. دیابت اغلب نوعی بیماری بی‌نشانه است و می‌تواند سال‌ها بی‌آنکه کسی متوجه وجود آن شود ادامه داشته باشد.
۷.مدام برای ادرار کردن به دستشویی می‌روید
اگر متوجه شدید که تعداد دفعاتی که ادرار می‌کنید بیشتر شده است، این مسئله می‌تواند به نوعی نشانه میزان بالای گلوکز خون باشد چرا که لوزالمعده شما با توجه به دیابت‌تان، به درستی کار نمی‌کند. در این مواقع، کلیه‌های شما برای دفع قند اضافی بیش از پیش فعالیت خواهند داشت و این باعث می‌شود بیشتر به دستشویی بروید.
اگر هورمون‌های شما به خاطر بارداری به درستی کار نکند:
۸.لثه شما بیش از حد طبیعی خونریزی دارد 
این وضعیت نشانه بارداری است. بلافاصله بعد از آبستن شدن، میزان پروژسترون به طور چشمگیری افزایش پیدا کرده تا بدن را در حالت بارداری تحت پوشش قرار دهد. از طرفی پروژسترون جریان خون را افزایش داده و باعث حفظ آب در نقاط مختلف بدن –از جمله لثه‌ها– شده و منجر به تورم می‌شود و آنها را بیشتر در معرض خونریزی قرار می‌دهد. به خاطر همین است که استفاده از مسواک و نخ دندان و مراجعه منظم به دندان‌پزشک اهمیت زیادی دارد.
۹.پاهایتان بزرگ‌تر شده‌اند
این بار هم تقصیر، گردنِ پروژسترون در دوران بارداری است، چرا که این هورمون باعث شل شدن رباط‌های بدن (خصوصا رباط‌های پا) در آماده‌سازی آن برای زایمان می‌شود. هنوز تحقیقی به طور قطعی این مسئله را مشخص نکرده بنابراین به خاطر همین است که بسیاری از زنان در زمان بارداری مجبورند کفشی با یک سایز بزرگ‌تر بخرند.
۱۰.در دهانتان طعم آهن حس می‌کنید
این هم به خاطر هورمون دیگری است که در دوران بارداری افزایش می‌یابد (هورمون گنادوتروپین کوریون انسانی یا HcG) که جنین بعد از شکل گرفتن آن را می‌سازد. میزان بالای HcG منجر به حالت تهوع و استفراغ شده که می‌تواند مزه دهانتان را تغییر داده و به ایجاد طعم آهن‌مانند در دهان بیانجامد. پزشکان توصیه می‌کنند برای کاهش حالت تهوع، از روش‌های هم‌سان‌درمانی مانند زنجبیل (می‌توانید ریشه آن را بپزید و چای درست کنید) و یا آب لیمو برای رهایی از شر این طعم بد در دهان استفاده کنید.
۱۱.متوجه لکه‌های سیاه روی پوست‌تان شده‌اید
لکه‌های تیره پوستی (که به آنها ملاسما می‌گویند) روی گونه‌ها، سینه‌ها و هر جای دیگری ممکن است رخ داده و به نوعی در زمانی که پا به ماه هستید عوارض جانبی افزایش میزان استروژن در بدن است. در واقع استروژن باعث افزایش ملانین رنگیزه پوست می‌شود.
24 شهریور 1395





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن