تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 22 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):روزه بگيريد تا تندرست باشيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852167671




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آسیب‌های زنان در برنامه ششم توسعه


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه فرهیختگان:در حالی که حدود 6 ماه از پایان یافتن دوره برنامه پنجم توسعه می‌گذرد، هنوز برنامه ششم تکمیل نشده است؛ برنامه‌ای که گرچه برخی معتقدند در حوزه اجتماعی چندان پیشرو نبوده، اما موضوعات مربوط به زنان آن، بازتاب‌های زیادی داشته است؛ موضوعاتی چون عدالت جنسیتی، اشتغال زنان، طلاق، خانواده، زنان سرپرست خانوار، تحصیلات، اعتیاد و سایر موارد.

در ماده 31  این لایحه که تنها ماده‌ای است که به زنان توجه داشته، آمده است: «به منظور تحقق اهداف مندرج در اصول دهم، بیستم و بیست و یکم قانون اساسی، اهداف سند چشم‌انداز و سیاست‌های کلی برنامه ششم مبنی بر «تقویت نهاد خانواده و جایگاه زن در آن و استیفای حقوق شرعی و قانونی زنان در همه عرصه‌ها و توجه ویژه به نقش سازنده آنان» و نیز به منظور بهره‌مندی جامعه از سرمایه انسانی زنان در فرآیند توسعه پایدار و متوازن، کلیه دستگاه‌های اجرایی موظفند با سازماندهی و تقویت جایگاه سازمانی امور زنان و خانواده در دستگاه، نسبت به اعمال رویکرد عدالت جنسیتی در سیاست‌ها، برنامه‌ها و طرح‌های خود و ارزیابی آثار تصمیمات‌شان در آن چارچوب، براساس شاخص‌های ابلاغی ستاد ملی زن و خانواده اقدام کنند.» در حالی که بسیاری از فعالان زنان معتقد بودند این ماده بیش از هر چیز به موضوع اشتغال و بحث عدالت جنسیتی در فعالیت‌های اجتماعی پرداخته است، گروهی دیگر چندان از عبارت «عدالت جنسیتی» راضی نبودند؛ عبارتی که در برنامه چهارم توسعه سرانجام به ورطه حذف کشیده شد. این منتقدان معتقدند که بیش از آنکه به موضوع عدالت جنسیتی پرداخته شود باید به موضوع تحکیم خانواده توجه داشت. اما این موضوع تا چه میزان قابلیت تحقق عملی دارد و تا چه اندازه واقع‌گرایانه خواهد بود.

یکی از مواردی که این روزها حساسیت‌های فراوانی در جامعه ایجاد کرده است موضوع طلاق زنان است. آمارها نشان می‌دهد از هر چهار مورد ازدواج در کشور، یک مورد به طلاق می‌انجامد. در حالی که طرفداران موضوع تحکیم خانواده خواهان کاهش 25 درصدی طلاق‌ها در کشور تا پایان برنامه ششم هستند، پیش‌بینی کارشناسان نشان می‌دهد  این آمار در آینده‌ای نه‌چندان دور افزایش خواهد داشت.

 در صورتی که فعالان حوزه زنان انتظار دارند در برنامه توسعه به کاهش آمار طلاق توجه شود، اما معتقدند نباید به کاهش آمار طلاق نگاه غیر‌واقعی داشت. بر همین اساس شهیندخت مولاوردی، معاون امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری معتقد است: «کاهش 25 درصدی طلاق خوش‌بینانه است.» قانونگذاران باید به این موضوع توجه کنند که در صورت تحقق نیافتن پیش‌بینی آنها، زنان مجرد و خودسرپرست چگونه باید گذران زندگی کنند و در دام آسیب‌های اجتماعی نیفتند. در این راستا اشتغال و ایجاد فرصت‌های شغلی لازم می‌تواند راهی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی در زنان باشد.

در گزارشی که معاونت زنان ریاست‌جمهوری در تکمیل برنامه ششم توسعه منتشر کرده، آمده است: «نرخ بیکاری زنان 10 ساله و بالاتر، طی 10 سال گذشته همواره دارای روند افزایشی بوده است. در سال 392‌1 نرخ بیکاری زنان برابر 8/19 درصد بوده است. در بین جوانان نرخ بیکاری زنان جوان همواره از مردان بالاتر بوده است. از سوی دیگر  نرخ مشارکت اقتصادی زنان نیز طی سال‌های 390‌1 تا 392‌1 از روند کاهشی برخوردار بوده است، در حالی که در سال 392‌1 برابر با 4/12 درصد بوده است و در صورت ادامه روند کاهشی گذشته تا پایان سال 394‌1، 9/11 درصد کاهش یافت.

از سوی دیگر روند کند بیمه‌های اجتماعی، که با عنوان زنان سرپرست خانوار و خانه‌دار دنبال می‌شود نیز تاکنون کمتر از 3 درصد این زنان را پوشش داده است که این موضوع نگرانی‌های زیادی را برای آتیه آنها ایجاد می‌کند؛ آتیه‌ای که باید در برنامه ششم توسعه به آن توجهی ویژه داشته باشد.




۱۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن