واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: حدود سه سال پیش بود که با بالا گرفتن بحث واردات برنج های آلوده از کشور هند و کشیده شدن دامنه بحث ها به مجلس، برخی نمایندگان تصمیم گرفتند، با حضور در این کشور، از نزدیک در جریان تولید و صادرات این محصول به کشور ایران قرار گیرند.
به گزارش «تابناک»، در آن زمان، هیأت متشکل از 18 نفر که شامل برخی نمایندگان کمیسیون کشاورزی و بهداشت و درمان مجلس، نمایندگان وزارت جهاد کشاورزی، نماینده بخش آزمایشگاهی و کنترل کیفیت سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت و مجمع واردکنندگان برنج می شد، عازم هند شدند.
نتیجه این سفر، نمونه های برنج از خط تولید ٩ کارخانه فرآوری برنج هندی که به عنوان نمونه برای آزمایش و بررسی به آزمایشگاه وزارت بهداشت آمد، اما تناقض در اعلام نتایج اولیه آزمایش نمونه های برنج هندی، همچنین تأیید و تکذیب آلوده بودن برنج های وارد شده از هند همچنان در هاله ای از ابهام مانده و با وجود گذشت بیش از سه سال از این موضوع، همچنان بحث واردات از هند برای مردم روشن نشده است.
البته یکی از مسائلی که در آن زمان، سفر نمایندگان مجلس به هند را تحت الشعاع خود قرار داد، هزینه های این سفر بود که گویا به گفته یک نماینده و همچنین برخی اعضای اتاق بازرگانی، به وسیله وارد کننده ها صورت گرفته بود و یکی از دلایلی که هرگز گزارش آلوده بودن برنج های آلوده منتشر نشد، همین موضوع عنوان شده است.
اکنون پس از گذشت این سال ها، بار دیگر نماینده ها عزم سفر کردند؛ اما این بار به جای هند، مقصد خود را تایلند برگزیدند. اخبار رسیده حاکی از آن است که برخی نمایندگان مجلس در سکوت خبری و با استفاده از فرصت تعطیلات مجلس، سفری به ﺳﺮﺯﻣﯿﻦ ﺭﻧﮓ ﻫﺎ ﻭ ﻟﺒﺨﻨﺪﻫﺎ داشته اند، تا جهت واردات برنج تایلندی رایزنی کنند.
روز گذشته، یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، از سفر هیأت پارلمانی ایران و کارشناسان سازمان غذا و دارو به تایلند برای بررسی صحت و سلامت برنجهای تولیدی این کشور جهت واردات به ایران خبر داد.
رسول خضری در تشریح سفر تعدادی از نمایندگان مجلس به همراه کارشناسان سازمان غذا و دارو به کشور تایلند، گفت: برنجهای تولید داخل، از استانداردهای خوبی برخوردار است؛ اما به دلیل مصرف بالای سه میلیون تن در سال، نیاز به واردات برنج است، واردات برنج از کشور هند و پاکستان صورت میگیرد، ولی بنا به دلایلی، واردات برنج برای چندین سال از تایلند قطع شده که قرار شد با پیگیریهای صورت گرفته، دوباره واردات انجام گیرد.
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی، با یادآوری پیگیریهای مجلس نهم و سازمان غذا و دارو در مورد برنجهای آلوده و غیراستاندارد وارداتی، تصریح کرد: سازمان غذا و دارو به عنوان مرجع تأیید صلاحیت برنجهای وارداتی میزان سموم در برنج، فلزات سنگین از جمله سرب و تازه یا کهنه بودن برنجها را بررسی میکند؛ بنابراین، با چهار تن از نمایندگان مجلس به همراه گروه کارشناسی چهار نفره از سازمان غذا و دارو به تایلند سفر کردیم تا از نزدیک در جریان صحت و سلامت برنج ها برای واردات قرار گیریم.
وی با بیان اینکه این گروه کارشناسی در سفر خود به تایلند در جریان نحوه تولید برنج این کشور قرار گرفتند، افرود: تایلند بزرگترین تولید و صادرکننده برنج در سطح جهان است و سالانه بیش از 22 میلیون تن برنج در تایلند تولید میشود که 10میلیون تن آن صادرات است؛ بنابراین، این گروه ایرانی از مزرعه برنج، آزمایشگاهها و بزرگترین کمپانی تولیدکننده و صادرکننده برنج تایلند بازدید کردند.
این در حالی است که برخی دیگر از نمایندگان مجلس، انجام این گونه سفرها را غیر ضروری و تنها به بهانه گشت و گذار عنوان می کنند و اعتقاد دارند که برخی از سازمانها، تنها برای اینکه بتوانند اقدامات غیر قانونی خود را به راحتی ادامه دهند امتیازاتی را نیز برای نمایندگان در نظر می گیرند.
مهرداد لاهوتی بائوج در گفت و گو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: هم اکنون ایران حدود 3 میلیون تن برنج نیاز دارد. بنا بر اعلام وزارت جهاد کشاورزی نیز حدود دو میلیون چهار صد هزار تن از این میزان در کشور تولید می شود و مابقی آن باید از طریق واردات تأمین شود.
این نماینده در ادامه گفت: میزان واردات برنج به کشور نیز در سال های گذشته و امسال نیز از طریق هند و پاکستان انجام شده و در حال حاضر ما در مورد برنج مازاد نیز داریم؛ اما آقایان هر سال در فصل برداشت برنج، برنامه هایی مانند این را اجرا می کنند تا بتوانند تولید کننده های داخلی را ناامید کنند.
این نماینده گفت: اگر تنها یک سال به کشاورزان داخلی رسیدگی شود، کشور در تولید برنج خودکفا خواهد شد، ولی معلوم نیست، چه برنامه ای است که ایران به خودکفایی برنج نرسد!
وی در واکنش به سفر نمایندگان به تایلند نیز گفت: نمی خواهیم به نماینده ها تهمت بزنیم؛ اما واقعا وجود چنین سفرهایی برای مجلس ضرورتی ندارد. اگر هزینه ای که دولت، مجلس یا هر کس دیگری که در سال های گذشته، نماینده ها را به تایلند فرستاد، صرف تولید برنج شده بود، امروز ایران نیاز به واردات برنج نداشت.
۲۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]