واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: خصوصيسازي مدارس در مديران وزارتخانه شكاف انداخت
ميزان حمايت از توسعه مدارس غیردولتی و خصوصيسازي دست برتر را در ميان مديران ارشد اين وزارتخانه دارد. اين در حالي است كه رئيس سازمان مدارس غيردولتي آمارهاي رسمي آموزش و پرورش را نيز نميپذيرد، به طوری که پردهاي از شكاف ميان مديران آموزش و پرورش در برابر افكار عمومي را به نمايش گذاشته شده است...
نویسنده : نفيسه ابراهيمزاده انتظام
در حالي كه بخش قابلتوجهي از انتقادات وارد به مسئله توسعه مدارس غيردولتي مربوط به كيفيت آموزشي در آنها است و اعلام قعرنشيني اين مدارس در جدول ميانگين نمرات امتحانات نهايي از سوي خود آموزش و پرورش اين امر را تأييد ميكند، با اين وجود ميزان حمايت از توسعه اين مدارس و خصوصيسازي دست برتر را در ميان مديران ارشد اين وزارتخانه دارد. اين در حالي است كه رئيس سازمان مدارس غيردولتي آمارهاي رسمي آموزش و پرورش را نيز نميپذيرد، به طوری که پردهاي از شكاف ميان مديران آموزش و پرورش در برابر افكار عمومي را به نمايش گذاشته شده است.
در طول دو سال گذشته كه بسته حمايت از مدارس غيردولتي و تمركز بر توسعه مشاركتهاي مردمي، در آموزش و پرورش با مباني و زيرساختهاي برنامهريزانه خصوصيسازي به عنوان صدر فهرست اولويتهاي دستگاه تعليم و تربيت رونمايي شد، آموزش و پرورش همواره در موضع دفاع از آنچه توسعه مشاركتها مينامد و در عمل تشابهات فراواني با مباني خصوصيسازي اقتصادي دارد، برآمده است و حتي كار به جايي كشيده كه منتقدان به سياهنمايي و داشتن نگاه سياسي و غيركارشناسي متهم ميشوند. اما اخيراً صداهايي از بدنه آموزش و پرورش و از ميان مديران اين دستگاه در نقد عملكرد مدارس غيردولتي كه در خط مقدم جبهه خصوصيسازي قرار دارند بلند شده است كه بخش قابلتوجهي از انتقادات و حتي ايرادات شوراي نگهبان به مصوبه دايمي شدن قانون تأسيس و اداره مدارس غيردولتي را تأييد ميكند.
دهنكجي نمرات به كيفيت غيردولتيها
يكي از اين تكصداها اظهارات عبدالرسول عمادي، رئيس مركز سنجش وزارت آموزش و پرورش در خصوص كيفيت آموزشي غيردولتيها است، به طوري كه وي دست كم در سه ماه اخير چهار مصاحبه پربازديد با رسانهها داشته كه طي آن نسبت به وضعيت نامطلوب نمرات امتحانات نهايي مدارس غيردولتي واكنش نشان داده است. رئيس مركز سنجش وزارت آموزش و پرورش در اين گفتوگوها در همه مناطق كشور پايينترين نمرات امتحانات نهايي را متعلق به مدارس غيردولتي دانسته و خاطرنشان كرده است: تقريباً در تمام مناطق كشور حتي در شهرهاي بزرگ همانند تهران در مناطق بالاشهر نيز وضعيت نمرات امتحانات نهايي دانشآموزان مدارس غيردولتي مطلوب نيست و مدارس در آخر جدول قرار دارند. به اعتقاد وي، خانوادهها بايد در انتخاب مدرسه فرزندانشان دقت كنند، برخي مدارس غيردولتي ممكن است نمرات غيرواقعي به خانوادهها اعلام كنند و خانوادهها تصور ميكنند كه فرزندانشان نمرات خوبي ميگيرند. اين در حالي است كه هنگامي كه دانشآموزان مدارس غيردولتي امتحان نهايي ميدهند، نمرات خوبي نميگيرند. از سوي ديگر و طبق ارزيابيهاي رئيس مركز سنجش آموزش وزارت آموزش و پرورش، تعداد مدارس غيردولتي كه ميانگين نمرات خوبي دارند اندك و منحصر به مناطق خاصي هستند. اين در حالي است كه آموزش و پرورش بر توسعه اين مدارس در سراسر كشور و حتي در مناطق محروم تأكيد دارد و آن را بر پايه توسعه عدالت آموزشي عنوان ميكند، آن هم بدون اينكه فراهم بودن زيرساختهاي تحقق عدالت آموزشي را در آن مناطق در نظر بگيرد.
شنا خلاف مسير قانون سنجش و پذيرش دانشجو
عمادي وضعيت نمرات در مدارس غيردولتي را نيازمند توجه جدي ميداند.
هشدارهاي عمادي در پي بررسي نتايج امتحانات نهايي در سه سال اخير اعلام ميشود و اين در حالي است كه سه سال گذشته در اجراي قانون جديد سنجش و پذيرش دانشجو نقطه عطف به شمار ميرود و اغلب نهادهاي دست اندركار بر نقش محوري آموزش و پرورش در اجراي صحيح اين قانون تأكيد دارند.
اگرچه براي تصميمگيري در مورد ميزان تاثير سوابق تحصيلي در كنكور سال 96، حدود 10 روز ديگر فرصت باقي است اما در كنكور سراسري سال 95 ميزان تأثير نمرات دانشآموزان، براي سوم متوسطه 25 درصد و براي پيش دانشگاهي 5درصد بود و در واقع شاهد تأثير مثبت 30 درصدي سوابق تحصيلي دانشآموزان در كنكور بوديم.
در اين شرايط و در حالي كه با افزايش ضريب نفوذ سوابق تحصيلي دانشآموزان در فرآيند پذيرش دانشجو در دانشگاهها مواجه هستيم و بر اين اساس حساسيتها نسبت به نمرات دانشآموزان در سالهاي پاياني تحصيل در مدارس بيش از پيش و به اندازه اهميت رقم خوردن آينده آنها مهم ميشود، مرضيه گرد، رئيس سازمان مدارس غيردولتي آموزش و پرورش در گفتوگو با رسانهها در رد اظهارات همكار خود، اعلام كرد: اخبار منتشر شده در خصوص «پايين بودن سطح نمرات دانشآموزان غيردولتي» كامل و جامع نيست.
وي چهارشنبه گذشته در بازديد از مدارس غيردولتي چابهار در استان سيستان و بلوچستان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تجزيه و تحليل وضعيت تحصيلي دانشآموزان به چند عامل بستگي دارد كه شامل مسئله آموزش در كلاس، حضور معلمان و ساير مؤلفههاي تربيتي و آموزشي است كه با در نظر گرفتن مجموع اينها ميتوانيم درباره يك مدرسه اظهارنظر كنيم.
هر نقدي به عملكرد مدارس غيردولتي جامع و كامل نيست!
رئيس سازمان مدارس غيردولتي وزارت آموزش و پرورش به قرار هميشگي در دفاع از عملكرد مدارس غيردولتي در خصوص انتقادات به وضعيت نمرات دانشآموزان در اين مدارس گفت: منظور از آزمونهاي مستمر اين است كه دانشآموز براي امتحان دادن در بخشهاي مختلف آماده ميشود و قاعدتاً وقتي به شكل چندبخشي از دانشآموز سؤال شده و امتحان گرفته ميشود با زماني كه يكدفعه مبحث آموزشي توسط معلم ديگر با شرايط جديد ارائه ميشود، متفاوت است.
گُرد با بيان اينكه طرح برگ سبز در اكثر مدارس غيردولتي اجرا ميشود، افزود: اختلاف نمرات دانشآموزان را به آن شكلي كه مطرح شده است، قبول نداريم چون اگر نمره مستمر يك دانشآموز 17 باشد ولي در امتحان نهايي 15 بگيرد، آيا دال بر اين است كه بتوانيم درباره كيفيت آموزشي مدرسه تصميمگيري كنيم؟!
معاون وزير آموزش و پرورش به بررسي رتبه تا 100 شهر تهران اشاره كرد و گفت: نمرات كتبي دانشآموزان را بررسي كرديم و مشخص شد از نمره 60/17 به بالا بيش از 62 درصد مربوط به مدارس غيردولتي هستند. وي با بيان اينكه منصفانه نيست كه بخواهيم خانوادهها را نگران كنيم، اظهارداشت: طي سه سال گذشته نتايج آزمونهاي مدارس غيردولتي را بررسي كرديم و دو گروه نمره داشتيم. بيش از 45 درصد مدارس داراي نمره بالاي 19 در برگه كتبي بودند و تعدادي نيز كه بين 9 تا 10 درصد بود، نمره زير استاندارد داشتند.
رئيس سازمان مدارس غيردولتي وزارت آموزش و پرورش از تهيه كارنماي آموزشي از مدارس غيردولتي خبر داد و گفت: به هر مؤسس مدرسه غيردولتي رتبهاش در منطقه، شهر، استان و كشور را در پايه سوم دبيرستان اعلام كرديم.
گُرد با بيان اينكه در هفته گذشته با نمايندگاني از قطبهاي كشوري جلسه داشتيم، ادامه داد: گزارشي عنوان شد و اختلاف سطح نمره تا 5/2 را افزايش كيفيت آموزشي اعلام شد.
وي تصريح كرد: اخبار اعلام شده درباره سطح نمرات دانشآموزان مدارس غيردولتي و تجزيه و تحليل آن، علمي، كامل و جامع نيست زيرا ممكن است تعدادي از دانشآموزان در زمان امتحان حضور نيابند و نمرهشان به عنوان غايب، صفر اعلام شود كه اين نمره با نمرات دانشآموزان جمع ميشود و ميانگين نمرات پايين ميآيد.
دلخوشي به آزمونهاي مستمر
گفتههاي گرد در حالي بيان ميشود كه نمرات ملاك ارزيابي سوابق تحصيلي در آزمون سراسري ورود به دانشگاهها آزمونهاي نهايي هستند و نه آزمونهاي مستمر مدارس، ضمن اينكه بر اساس گزارشهاي غيررسمي رسيده از سوي برخي معلمان به «جوان» در مدارس غيردولتي براي بالا بردن ميانگين نمرات دانشآموزان، معلمان مجبور به ثبت نمرات بالا براي دانشآموزاني كه مستحق اين نمرات نيستند در ليست نهايي نمرات هم ميشوند. به عبارت ديگر آزمونهاي مستمري كه گرد بر نقش آنها در كيفيتسنجي مدارس تأكيد دارد نيز به اندازهاي كه وي تأكيد دارد، قابل استناد نيستند. هرچند اميد ميرود مقايسه اظهارات مديران دستگاه تعليم و تربيت در مورد عملكرد مدارس غيردولتي موجب كتمان يا حذف و تكذيب واقعيتهاي موجود در اين زمينه نشود، با اين حال اين دوگانگيها نشان ميدهد گسترش مدارس غيردولتي با شرايط كنوني حتي در آموزش و پرورش و در ميان مديران ارشد اين وزارتخانه نتوانسته همه را همراه كند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]