واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: هفته گذشته دبیرکل اوپک برای گفت و گو و قدردانی از وزیر نفت ایران، به ایران سفر کرد و در نشست هایی که برگزار شد، طرح فریز نفتی و معافیت ایران نیز محل بحث قرار گرفت.
به گزارش خبرآنلاین، با نزدیک شدن به زمان برگزاری نشست غیررسمی اعضای اوپک در تاریخ پنجم مهرماه در حاشیه مجمع بین المللی انرژی (آی یی اف) در الجزایر، رایزنی و مذاکره میان کشورهای عمده تولیدکننده نفت عضو و غیرعضو اوپک افزایش یافته است.
براساس گزارش منابع غیررسمی، دبیرکل آفریقایی اوپک سعی داشته تا در سفر به تهران، ایران را به همراهی با اجرای طرح تثبیت سطح تولید نفت ترغیب کند. در همین حال، عربستان سعودی و دیگر تولیدکنندگان عمده نفت، به علت ادامه کاهش قیمت جهانی نفت که منجر به کسری بودجه گسترده این کشورها شده است، از اجرای طرح تثبیت سطح تولید نفت حمایت کرده اند.
این در حالی است که ایران بارها اعلام کرده است تا زمان باز پس گیری سهم خود از بازار نفت، هیچ محدودیتی را برای تولید نمی پذیرد.
ابراز امیدواری کشورها به طرح فریز نفتی
محمد سانوسی بارکیندو، دبیر کل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) یکشنبه، ١٤ شهریور در دوحه با شیخ عبدالله بن ناصر بن خلیفه الثانی، نخست وزیر قطر، دیدار و درباره بازار نفت گفتوگو کرد. در این نشست محمد بن صالح الساده، وزیر انرژی قطر و رئیس کنونی اوپک نیز حضور داشت.
نخست وزیر قطر در این دیدار ابراز امیدواری کرد که بارکیندو ارتباط نزدیک کاری خود را با کشورهای عضو اوپک حفظ کند تا چالشهای کنونی تولیدکنندگان و مصرفکنندگان نفت حل شود.
وزرای نفت روسیه و عربستان دربیانیه ای اعلام کردند که عجلهای برای اجرای فریز نفتی وجود ندارند. انتشار بیانیه مشترک عربستان سعودی و روسیه درحاشیه اجلاس «جی۲۰» در مورد تلاش این دو کشور برای اجرای طرح فریز نفتی نتوانست قیمت نفت را با افزایش زیادی مواجه کند.
عربستان سعودی و روسیه تفاهم نامه ای امضا کردند تا بتوانند بازار نفت را به ثبات و تعادل برسانند. این دو کشور آماده شدهاند تا یک گروه همکاری ایجاد کنند و بازار نفت را که از سال ۲۰۱۴ با کاهش شدید قیمت ها روبه رو بوده و بهم ریخته است، به ثبات برسانند.
ورود اوپکی ها به ایران
«محمد سانوسی بارکیندو» دبیر کل اوپک و «حجت الله غنیمی فرد» عضو دبیرخانه و معاون امور مطالعات سازمان اوپک، ساعت پایانی 15 شهریور وارد تهران شدند.
شانزدهم شهریور مذاکرات بیژن زنگنه وزیر نفت ایران و محمد بارکیندو دبیرکل اوپک با محوریت پیوستن ایران به طرح فریز نفتی پشت درهای بسته و در غیاب خبرنگاران رسانههای مستقل آغاز شد. این در حالی است که نورالدین بوطرفه، وزیر انرژی الجزایر از توافق کشورهای عضو اوپک به منظور تعیین قیمت نفت بشکه ای بین ۵۰ تا ۶۰ دلار خبر داد و تاکید کرد: با وزیر نفت ایران در تهران گفت وگو کرده و در نشست الجزیره به دنبال هماهنگی بیشتر در بین اعضای اوپک برای تثبیت قیمت نفت در بازار هستیم.
بیژن نامدار زنگنه پس از دیدار با محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک با بیان اینکه ایران از هر تصمیمی که از سوی تولیدکنندگان برای بازگرداندن ثبات به بازار نفت گرفته شود، حمایت میکند، گفت: قیمت مورد علاقه بیشتر اعضای اوپک برای نفت ٥٠ تا ٦٠ دلار است، با این وجود نفت ٥٥ دلاری را مناسب ارزیابی میشود و این قیمت سبب میشود، تولید نفت برای اعضای اوپک افزون بر درآمدزایی مطلوب، اقتصادی و مفید باشد و در عین حال رقبای آنها نتوانند تولید را بالا ببرند.
دبیرکل اوپک یکی از اهداف سفر به تهران را قدردانی از نقش مثبت ایران در بازار نفت جهان برشمرد.
محمد بارکیندو روز سه شنبه (١٦ شهریور) پس از دیدار با بیژن زنگنه، وزیر نفت در جمع خبرنگاران گفت: سفر به ایران و قدردانی از مسئولان صنعت نفت این کشور از اولویت های وی در سمت دبیرکلی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) بوده است.
وی افزود: پس از سفر به قطر برای دیدار با محمد بن صالح الساده، رئیس دورهای اوپک و وزیر صنعت و انرژی قطر، ایران را به عنوان نخستین مقصد سفرهای خود به کشورهای عضو این سازمان در نظر گرفته است.
حسن روحانی، رییس جمهور نیز در دیدار با دبیرکل جدید سازمان کشورهای تولید کننده نفت (اوپک) تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از هر اقدامی در راستای ثبات بازار و بهبود قیمت نفت که مبتنی بر عدالت، انصاف و رعایت سهمیه عادلانه برای کشورهای تولید کننده نفت باشد، حمایت خواهد کرد.
حسن روحانی در این دیدار با اشاره به اینکه معتقدیم در شرایط ناعادلانه بازار و قیمت نفت، همه کشورهای صادرکننده و حتی مصرف کننده نفت متضرر خواهند شد، گفت: بی ثباتی و کاهش قیمت نفت نه تنها به ضرر کشورهای عضو است بلکه متناسب با هدف بزرگ حفظ محیط زیست در جهان نیز نخواهد بود که امیدواریم با تدبیر و همکاری و هماهنگی اعضای اوپک، قیمت نفت به شرایط با ثبات و عادلانهای بازگردد. (اینجا)
ایران همچنان بازیگر اصلی اوپک
حسین امیری خامکانی با اشاره به اینکه دبیرکل اوپک اولین سفر رسمی خود را به ایران داشته است، گفت: ایران با بازگشت به بازار نفت جهان نشان داد که سریع و با قدرت توانسته وارد بازار شود و جایگاه خود را پس بگیرد. شاید بعضی از اعضای اوپک فکر نمی کردند ایران به زودی بتواند جایگاه خود را به دست آورد. (اینجا)
در ماه آوریل، اختلاف نظرها بر سر معاف شدن ایران از طرح فریز نفتی موجب شد تا اوپک و روسیه نتوانند به توافق دست یابند. در آن زمان ایران تلاش داشت سطح تولید و صادرات نفت خود را بعد از لغو تحریم ها افزایش دهد.
عربستان، رقیب ایران گفته در صورتی با فریز نفتی موافقت خواهد کرد که تهران هم در آن مشارکت کند. اما در شرایطی که تولید نفت ایران در حال رسیدن به نزدیکی سطح قبل از تحریم هاست، ریاض در هفته های اخیر این سیگنال را ارسال کرده که آماده توافق است.
روسیه نیز گفته که آماده پذیرش برخی محدودیت هاست، به ویژه اینکه ایران در نزدیکی رسیدن به تولید 4 میلیون بشکه در روز است و پس از آن دیگر نمی تواند تولید خود را بیش از آن افزایش دهد. (اینجا)
22439
۲۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 7]