واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: حادثه منا و سقوط جرثقيل طرح صهيونيستي امنيت زدايي از حرم امن الهي
«حادثه منا فراموش نشود«؛ اين نكتهاي است كه رهبر معظم انقلاب با اشاره به ابعاد گوناگون اين حادثه بر آن تاكيد دارند...
نویسنده : زهرا چيذري
«حادثه منا فراموش نشود«؛ اين نكتهاي است كه رهبر معظم انقلاب با اشاره به ابعاد گوناگون اين حادثه بر آن تاكيد دارند؛حادثهاي كه موجب شد بيش از 7 هزار تن از زائران خانه خدا در حريم امن حرم الهي لب تشنه و تحت بدترين شرايط شهيد شوند و براي يك بار ديگر در طول زمامداري شجره ملعونه خبيثه آل سعود بر سرزمين عربستان و طرح ادعاي خادمين حرمين شريفين اثبات شود. اين خاندان لياقت اداره حج را ندارند بلكه خدمتگزاران امريكا و رژيم صهيونيستي هستند كه پروژه امنيتزدايي از حريم امن حرم الهي را كليد زدهاند و جهان اسلام و دولت ايران بايد مطالبهگر خون شهداي منا باشد و در اين باره موضعي منفعلاًنه اتخاذ نكند.
ابعاد سياسي، اجتماعي، فرهنگي و اخلاقي حادثه منا آنچنان گسترده است كه پاياني ندارد. روز گذشته به مناسبت سالگرد فاجعه منا خانوادههاي شهداي منا در خبرگزاري فارس گرد هم آمدند تا ابعاد اين فاجعه از بيان اين افراد كه برخي با حضور در عربستان پيگير حادثه و سرنوشت عزيزانشان شدهاند، مورد بررسي قرار گيرد.
شكستن حرمت حريم امن الهي
فرشته روحافزا، همسر شهيد حاتمي از شهداي حوادث سال گذشته مكه با تأكيد بر اينكه وقتي كشوري به فردي ويزا ميدهد، ملزم است تمامي حقوق آن فرد را در ابعاد بينالمللي رعايت كند، افزود: سعوديها حتي حاضر به حفظ امنيت جان زائران ما هم نبودند.
روحافزا با اشاره به اينكه حادثه جرثقيل در خانه خدا نيز در 11 سپتامبر رخ داد و مشخص نيست كه ربطي به حادثه 11 سپتامبر در امريكا داشته يا خير، افزود: ما فرض را بر اين گذاشتيم كه حادثه بوده، اما مگر حادثه رسيدگي نميخواهد؟
همسر شهيد حاتمي افزود: قريب به 500 نفر طي حادثه منا كشته شدهاند، اما به ما در داخل تذكر ميدهند كه درباره آن مصاحبه نكنيد و چه نيكو ميگويند مقام معظم رهبري كه دهانها را با پول بستهاند. وي اذعان كرد: حجاج ما پناهنده به خانه خدا بودند، اما چرا صداي حقوقبشر دنيا در نميآيد؟ من با چندين مركز حقوق بشر در دنيا تماس گرفتم، اما آنها فقط ابراز تأسف كردند!
همسر شهيد حاتمي گفت: بدن همسر بنده كوچكترين آسيبي نديده است و مرگ ايشان مشكوك بود. بيشتر جانباختگان ما در سال گذشته ايراني بودهاند، اما كميته حقيقتياب در داخل هم تشكيل نشد. سؤالي كه پيش ميآيد اين است كه حقوق بشر داخلي كجاست؟
روحافزا افزود: عربستان سعودي بيش از 117 مورد جرم بينالمللي انجام داده است كه قابل پيگيري در دادگاههاي بينالمللي است، اما متأسفانه در اين زمينه كاري انجام نشده است.
وي خاطرنشان كرد: مسجدالحرام حريم امن الهي است، اما آنها حريم امن الهي را نيز شكستند و اين اولين مسئلهاي است كه بايد به آن اعتراف كنند و همه اينها قابليت پيگيري حقوقي دارد.
دفن اجساد شهدا در زمان كوتاه برنامهريزي شده بود
همسر شهيد فولادگر از شهداي فاجعه منا با حضور در نخستين سالگرد شهداي فاجعه منا تأكيد كرد: ما انتظار بيشتري از دولت ايران و دستگاههاي ديپلماسي در پيگيري اين حادثه داشتيم، اما متأسفانه پيگيريهاي لازم و در زمان مناسب صورت نگرفته است. وي براي اثبات عمدي بودن اين حادثه گفت: وقتي پس از گذشت 104 روز براي شناسايي همسرم رفتيم، متوجه شديم كه چيزي حدود 10 هزار جسد در آنجا وجود دارد و بسياري از اجساد نيز در زمان بسيار كوتاهي دفن شده بودند. حال اين سؤال پيش ميآيد كه اگر قصد و عمدي در وقوع اين فاجعه از سوي حكام سعودي وجود نداشته است و اگر آنها كفايت نجات حجاج را نداشتهاند، چطور توانستند اين همه شهيد را در مدت يك هفته دفن كنند و چطور قادر به برنامهريزيهاي بعد از اين فاجعه بودند؟
ناتواني دولت از احقاق حق شهداي منا
مرتضي ركنآبادي، برادر غنضفر ركنآبادي، سفير امور خارجه در لبنان در مراسم نخستين سالگرد شهداي فاجعه منا گفت: بعد از يك سال دولت به ناتواني خود اعتراف و اعلام كرده از شمال تا جنوب، از شرق تا غرب با تمام سران صحبت شده تا به نتيجه مطلوب برسد.
وي افزود: حالا عزت پاسپورت ديپلماتيك هم پايين آمده اما در ايران در عرصه بينالملل در صورت ارتكاب هر جرمي نميتوان به دادگاههاي حكومتي شكايت كرد. بنا به تأكيد وي، تنها كشور ايران بود كه به مدد رهبر معظم انقلاب به اين جنايت اعتراض كرد و اين يعني راه براي جنايتهاي ديگر سعوديها در منطقه باز است. اما در اين ميان جمهوري اسلامي بايد نقش اتحادآفريني بين كشورهاي اسلامي را دنبال كند. وي شهادت شهيد ركنآبادي را داراي استفهام بزرگ دانست و گفت: چرا سعوديها در يك سال گذشته بهرغم درخواستهاي شخصي حتي يك فرم از تصاوير دوربينهاي منا را در اختيار مردم قرار ندادند تا اين تصاوير مورد بازبيني مردم در تمام دنيا قرار گيرد تا آنان قضاوت كنند؟
برادر شهيد افزود: چرا سعوديها رفتاري قلدرمآبانه دارند و بقيه كشورها سكوت كردهاند مگر نه اينكه همه شهدا بشر بودهاند، پس چرا حقوق بشر در اين حادثه لازمالاجرا نبوده و دولتهاي حامي حقوق بشر سكوت اختيار كردند.
بازگشت 500 پاسپورت بدون صاحب به وطن
فرزند شهيد اخوان با تشكر از مقام معظم رهبري به عنوان تنها كسي كه نسبت به حادثه منا دغدغه داشتند و موضوع را پيگيري كردند، افزود: شواهد زيادي وجود دارد دال بر اينكه دولت عربستان در توليد اين فاجعه مؤثر بوده است. امدادرساني هم در حادثه منا به معناي واقعي اتفاق نيفتاده است و اصلاً اينكه اجازه امدادرساني را به كشورهاي ديگر نداده بود. وي با اشاره به بحث حقوق كنسولي افزود: تا چند روز پس از حادثه منا اجازه دسترسي به نهاد كنسولي از سوي دولت عربستان به زائران داده نشد، البته در اين خصوص برخي ديپلماتهاي ما توجيه ميكنند كه عربستان تابع كنوانسيون وين نيست اما اين بديهي است كه زماني كه يك مسئله همهگير ميشود و در سطح بينالمللي جنبه حقوقي به خود ميگيرد همه بايد تابع آن باشند و ميتوان برآورد كرد كه بيش از نيمي از شهدا به دليل عدم امدادرساني صحيح از دنيا رفتهاند كه اين مسئله برخلاف كنوانسيونهاي بينالمللي است.
وي در خصوص وظيفه مسئولان در خصوص حادثه منا تصريح كرد: مسئولان ما موظفند اين مسئله را پيگيري كنند اما متأسفانه تاكنون پيگيري نشده است و به بهانههاي گوناگون از كنار آن گذشتهاند.
اخوان خاطرنشان كرد: اگرچه به خاطر سانسورسازي در خصوص حادثه منا فقر اطلاعاتي داشتيم اما تمام شواهد حاكي از اين است كه آلسعود در اين خصوص جنايت كرده است. تعداد حاجيان ايراني چه در مكه و چه در منا بيش از ساير زائران بوده است. به باور وي نبايد از رابطه آن با گسترش روابط بين تلآويو و رياض غافل شد. وي در پايان در خصوص وعدههاي انتخاباتي سال 92، گفت: قرار بود عزت به پاسپورتهاي ايراني بازگردد اين در حالي است كه 500 پاسپورت بدون صاحب به وطن بازگشتند.
حادثه منا پروژه امنيتزدايي از خانه خدا را كليد زد
دشتي، شاهد عيني فاجعه منا و گوينده صدا و سيما در شرح فاجعه گفت: هنگام وقوع فاجعه منا ما شاهد وحشيانهترين برخورد از سوي مأموران پليس سعودي بوديم كه نه تنها هيچ تلاشي براي نجات حجاج نميكردند بلكه رفتارهاي بسيار نامناسبي نيز داشتند. دشتي افزود: اگر در كمال خوشبيني فرضيه تعمدي بودن اين فاجعه و سوء مديريت حكام سعودي را ناديده بگيريم، طبق يك ادله حقوقي، فقهي دولت سعودي موظف به پرداخت ديه شهداي فاجعه منا است. وي افزود: فاجعه منا بنا بر اين فرضيه است كه حكام سعودي سناريويي براي اتفاقات سالهاي بعد داشتند كه يكي از خروجيهاي اين اتفاقات امنيتزدايي از خانه خدا به عنوان امنترين نقاط كره زمين است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]