واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: رحمان سعادت در ادامه تصریح کرد: به هرحال کالاهای صادراتی ایران به خارج از مرزها از طریق ارز خارجی مبادله می شود که وجود نوسان در نرخ ارز احتمال ضرر و زیان صادرکنندگان را افزایش و باعث عدم ثبات در تصمیم گیری صادرکنندگان ایرانی خواهد بود.
به گزارش تراز ،رحمان سعادت اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه سمنان در باره ضرورت یکسان سازی نرخ ارز و تاثیر این موضوع در بهبود برخی از شاخص های اقتصادی به خبرنگار تراز گفت: طبیعتا تک نرخی شدن ارز در مواردی از قبیل میزان واردات، افزایش صادرات، میزان جذب سرمایه گذاری خارجی و مواردی از این از اهمیت بالایی برخوردار بوده و بسیار حایز اهمیت است. وی افزود: تک نرخی شدن ارز در تصمیم گیری وارد کنندگان کالاهای خارجی به ایران، همچنین صادرکنندگان کالاهای ایرانی و شرکت هایی که قصد سرمایه گذاری در ایران را دارند نقش بسیاری داشته و مادامیکه ارز چند نرخی در کشور وجود داشته باشد صادرکننده داخلی تمایل چندانی برای صادرات و سرمایه گذار خارجی تمایل چندانی برای ورود به بازار ایران نخواهند داشت.
این استاد اقتصاد در ادامه تصریح کرد: به هرحال کالاهای صادراتی ایران به خارج از مرزها از طریق ارز خارجی مبادله می شود که وجود نوسان در نرخ ارز احتمال ضرر و زیان صادرکنندگان را افزایش و باعث عدم ثبات در تصمیم گیری صادرکنندگان ایرانی خواهد بود. وی بیان داشت: لذا یکسان سازی نرخ ارز علاوه بر شفافیت بازار میزان صادرات ایران را افزایش داده و شرایط کشور را برای سرمایه گذاری خارجی مناسب می کند. سعادت با اشاره به وجود فضاهای بکر در اقتصاد ایران اظهار داشت: متاسفانه به رغم وجود ظرفیت های خالی زیاد در اقتصاد ایران ما به واسطه وجود رکود،افزایش ریسک اقتصادی و عدم یکسان سازی نرخ ارز شرایط مناسبی برای اسفاده از این ظرفیت ها وجود ندارد.
این کارشناس اقتصادی درباره ماحصل برجام برای اقتصاد ایران به تراز گفت: همان طور که مشخص است طرف ایرانی به تمام تعهدات خود طبق این توافق پایبند بوده اما طرف غربی سعی در دور زدن تعهدات و خلف وعده های خود داشته است که این موضوع شرایط موجود و آینده برجام را با مشکلات و دست اندازهای زیادی مواجه کرده است.
وی ادامه داد: به ننظر می رسد هنوز بسیاری از مسائل موجود در بحث تحریم ها حل نشده و با گذشت بیش از 6 ماه از اجرای برجام طرف غربی به خصوص آمریکا به برخی از تعهدات خود پایبند نیست.
عضو هیات علمی دانشگاه سمنان در خاتمه خاطرنشان کرد: امیدوارم با افزایش سرمایه گذاری در حوزه های نفت و مواد معدنی و انتقال تکنولوژی های روز به کشور از خام فروشی نفت فاصله گرفته و علاوه بر ایجاد اشتغال به رشدهای اقتصادی بالا و پایدار برسیم. چرا که اقتصاد ایران در شرایط فعلی پتانسیل بالایی برای رسیدن به رشد اقتصادی بالا دارد.
زمانبندی انتشار: 20 شهريور 1395 - 11:30
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]