تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 1 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):همانا نفرت انگیزترین مخلوق خدا بنده ای است که مردم از شرّ زبان او پرهیز می کنند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817663885




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

توهم توطئه


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: توهم توطئه


ايران- محسن بهرامي ارض اقدس*:
طرح جديد دولت نهم براي مبارزه با گراني از طريق تخصيص 40 ميليارد تومان و جذب 4 هزار بازرس براي نظارت بر بازار نشانه موفق نبودن سياست‌هاي تنظيم بازار و رويكرد جديد دولت نهم براي فعال شدن دوباره سازمان بازرسي و نظارت بر قيمت‌هاست

اكنون و در شرايطي كه با ابلاغ و نهايي شدن قانون سياست‌هاي اصل44 كه از آن به‌عنوان «انقلاب اقتصادي» ياد شد ه و در نظر است تا تصدي دولت كاهش يافته و اقتصاد خصوصي، آزادسازي و رقابتي شود، تشديد در اعمال سياست‌هاي تعزيراتي براي مهار قيمت‌ها و برخورد با بنگاه‌هاي خصوصي و كسبه براي گرانفروشي كارآمد نيست.

اگر 40 هزار بازرس نيز به كار گرفته شود مشكل گراني حل نخواهد شد چرا كه تورم اعم از گراني و گرانفروشي است، هنگامي كه مردم با انتظارات تورمي مواجه بوده و بنابر اعلام رسمي بانك مركزي نرخ تورم در ماه گذشته نسبت به‌مدت مشابه سال قبل رشد 25 درصدي داشته است، اعمال چنين شيوه‌هايي تاثيري در مقابله با گراني نخواهد داشت.

علت اصلي تورم افزايش بيش از دو برابري حجم نقدينگي به‌دليل برداشت‌هاي بي‌رويه دولت از حساب ذخيره ارزي براي هزينه‌هاي جاري، افزايش وابستگي به درآمدهاي نفتي، كسري بودجه، كاهش رشد اقتصادي و... است اما دولت به جاي چاره‌جويي براي حل اين مشكلات اساسي، ريشه نابساماني بازار را در توطئه‌ها و گروه‌هاي مافيايي جست‌وجو مي‌كند.

اگر بپذيريم توطئه علت اصلي نابساماني‌هاي اقتصادي است، پرسش اين است كه دولت با همه امكانات و ابزارهايي كه در اختيار دارد چگونه قادر به برخورد با چند توطئه‌گر در اقتصاد كشور و مقابله با گراني و رفع مشكلات مردم نيست.

نبايد مشكلات ناشي از سوء مديريت و ناكارآمدي سياست‌هاي اقتصادي كنوني را به حساب عوامل موهوم مانند مافيا يا توطئه‌گران اقتصادي بگذاريم.

گسترش اعمال سياست‌هاي تعزيراتي و توسعه بازرسي و نظارت، فضاي كسب و كار را نا‌امن كرده و مغاير سياست‌هاي اصل 44 قانون اساسي است چرا كه لازمه اجراي اين سياست‌ها و خصوصي‌سازي، آزادسازي اقتصادي و شكل‌گيري فضاي رقابتي است.

در واقع گراني‌هاي اخير ناشي از ناكارآمدي اجراي سياست‌هاي دولت در تنظيم بازار كالاهاي مختلف است چرا كه وقتي مديران اطلاع دقيقي از نياز بازار به كالاهاي مختلف نداشته و كالاي مورد نياز به موقع در شبكه اصلي توزيع، تامين و تدارك نشود هر اتفاق كوچكي موجب نابساماني قيمت‌ها شده و هر روز كالاهاي مختلف مانند برنج، قند و چاي، روغن و... گران مي‌شود.

مديران كنوني سازمان‌هاي بازرگاني استان‌ها تسلط كافي بر حوزه مديريتي خود نداشته و نمي‌دانند براي تامين كالاي مورد نياز بازار بايد چگونه عمل كرده و چه ميزان ذخيره‌ كالايي داشته باشند تا به محض نابساماني و افزايش قيمت‌ها با حضور به موقع و پشتيباني دولت، نسبت به تامين نياز بازار و جلوگيري از نابساماني قيمت و عرضه اقدام كنند.

مشكلات ايجاد شده در بازار چاي در قزوين، قندوشكر در آذربايجان شرقي و روغن در كرمانشاه و كردستان ناشي از برخي مباحث مطرح شده در زمينه اشكال در تامين نياز اين كالا‌ها بوده كه درصورت درايت مسئولان بازرگاني استان، امكان تنظيم بازار با عرضه حداقل كالا وجود داشت اما عملكرد وزارت بازرگاني موجب تعميم بحران اين كالا به سراسر كشور شد كه براي مقابله با آن چندين برابر كالا عرضه و باز هم نابساماني قيمت‌ها را شاهد بوديم.

بهتر نيست وزارت بازرگاني نسبت به رفع مشكلات ساختاري خود در شبكه تامين كالا اقدام كند تا با افزايش قيمت‌ها، گسترش رويكرد‌هاي تعزيراتي در بازار، برخورد با كسبه و ناامن شدن فضاي كسب و كار را شاهد نباشيم و دولت نيز مجبور نشود ريشه گراني‌هاي اخير را در تئوري‌هايي مانند توطئه، احتكار يا مافياي اقتصادي دنبال كند.

* رئيس كميسيون بازرگاني اتاق بازرگاني تهران

تاريخ درج: 28 خرداد 1387 ساعت 22:48 تاريخ تاييد: 29 خرداد 1387 ساعت 01:41 تاريخ به روز رساني: 29 خرداد 1387 ساعت 01:40
 چهارشنبه 29 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن