واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: وزیر ارشاد: خواهان حضور فیلم های ارزشی در اسکار هستیم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی می گوید نگاه ما این است که آثار ارزشی تر در جشنواره هایی مانند اسکار حضور یابد اما انتخاب نماینده برای حضور در اسکار ساز و کاری دارد و برای انتخاب آن عناصری تعیین می شوند، داورانی هم هستند که باید بررسی کنند و از نظر فنی و محتوایی این مسئله را تایید کنند.
علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز در حاشیه آیین پایانی جشنواره دائمی تولید محتوای دیجیتال در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب ادامه داد: وزارت ارشاد در این مورد دخالت مستقیمی ندارد، با این حال اگر فیلم هایی مانند «ایستاده در غبار» به اسکار بروند، هم از نظر فنی و هم از نظر محتوایی اتفاق باارزشی است.
فیلتر شدن شدن برخی سایت ها
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر فیلترینگ برخی از سایت های خبری در روز گذشته عنوان کرد: اتفاقی که روز گذشته رخ داد، از سوی مقام قضایی انجام شده و علت آن را باید از آن مقام جویا شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: ما در زمینه فیلترینگ دو بحث داریم، نخست کمیته تعیین مصادیق مجرمانه که شش وزیر و تعدادی دیگر از افراد حقیقی و حقوقی در آن عضو هستند و عموما در آنجا در زمینه فیلترینگ تصمیم گیری می شود ، از سوی دیگر، مقام قضایی هم این حق را دارد تا باموارد مغایر با قانون برخورد کند.
جنتی اظهار کرد: موضوع فیلترینگ، جدا از بحث قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات است. اگر مقام قضایی دستور فیلترینگ برخی از سایت ها را می دهد، پاسخگو من نیستم و به هیچ وجه این موضوع جنبه سیاسی ندارد.
فعالیت اپلیکشن ها
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به پرسشی که چرا اپلیکیشن های داخلی نمی توانند همچون اپلیکیشن های خارجی آزادانه تبلیغات داشته باشند، گفت: بخشی از این موضوع به لحاظ فنی مربوط به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و بخش دیگری از آن به لحاظ محتوایی مربوط به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می شود. البته وزارتخانه با توجه به تأکید مقام معظم رهبری، زیرساخت های فرهنگی را ایجاد کرده تا بتوانیم محتوای مناسب را تولید کنیم.
وی ادامه داد: با دانشگاه صنعتی شریف همکاری هایی خواهیم داشت تا بتوانیم مشابه اپلکیشین های خارجی را به صورت بومی در داخل کشور داشته باشیم.
جنتی اظهار کرد : برخی از اپلکیشین های خارجی، پرقدرت هستند و زیرساخت هایی دارند که می توانند به تولید محتوا بپردازند اما متأسفانه اپلیکیشین های داخلی کشور از زیرساخت قوی برخوردار نیست و اگر تعداد مخاطبانشان فقط در داخل ایران به 500 هزار نفربرسد، هنگ می کنند ما باید زیرساخت ها را به نوعی ایجاد کنیم که بتوانیم برای مخاطبان خارج از کشور هم فضایی را اختصاص دهیم تا به تولید محتوا بپردازند.
شبکه ملی اطلاعات
وی در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات تا چه اندازه می توانیم در زمینه تولید محتوا پیشرفت کنیم، گفت: شبکه ملی اطلاعات، کار گسترده ای بوده و هم اکنون فاز اول آن به بهره برداری رسیده است. این شبکه محیط امنی را ایجاد کرده چرا که سرورها دیگر در داخل کشور هستند و اطلاعات در داخل حفظ می شوند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: کار شبکه ملی اطلاعات ایجاد فضای امن برای دستگاه های دولتی، نهادها و ارگان هایی است که نمی خواهند اطلاعات شان در اختیار دیگران قرار بگیرد و قصد دارند در شبکه بومی به تبادل اطلاعات بپردازند.
وی با اشاره به قانون انتشار و دسترسی آزاد اطلاعات یادآور شد: آئین نامه اجرایی قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات سال گذشته تصویب و به اجرا رسید. براساس این قانون همه دستگاه ها، نهادها و حتی بخش خصوصی که خدمات عمومی به جامعه ارائه می کنند، بایستی همه اطلاعاتی که در درون خود دارند را در سایت بگذارند که در نهایت همان شفاف سازی اطلاعات است.
پخش تیزر فیلم ها در شبکه های ماهواره ای
جنتی در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر پخش تیزر تبلیغاتی آثار سینمایی در شبکه های ماهواره ای گفت : ما با مقامات قضایی در همه رده ها، از رئیس تا سایر مقامات این قوه به تفصیل در این زمینه صحبت کرده ایم، به طور مشخص معلوم است که برخی، تیزر فیلم خود را برای پخش در شبکه های ماهواره ای ارائه نکرده اند، اما موارد متعددی هم هست که مشخص شده سازندگان اثر از پخش تیزر اطلاع داشته اند که البته برخی از آنها به صورت رایگان و برخی با صرف هزینه بوده است که هر دو خلاف قانون است.
وی ادامه داد: افرادی که در این زمینه ذی نفع هستند، اگر مدعی هستند که اثر خود را برای تبلیغ به شبکه های ماهواره ای نداده اند، در دستگاه قضایی نسبت به این مسئله شکایتی ثبت کنند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: درست است که مجرم در خارج از ایران است، اما شکایت ها در سطح جهانی قابل بررسی است. اگر آن افراد مدعی هستند که خلافی صورت گرفته و ضرری کرده اند، شکایت کنند.
وی ادامه داد: ما با صدا و سیما مذاکره کرده ایم و به آنها اعلام کرده ایم تمام آثاری که مجوز پخش از وزارت ارشاد می گیرند، به معنای آن است که اجازه پخش عمومی دارند و لازم است حداقل زمان 20 تا 30 ثانیه ای برای پخش تیزر آنها در صدا و سیما اختصاص داده شود تا دیگر بهانه ای برای نبودن امکان تبلیغ باقی نماند.
جنتی افزود: این مسئله تا حدی عملیاتی شده که اگر به صورت کامل اجرایی شود، دیگر بهانه ای باقی نخواهد ماند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۱ - ۱۵ شهريور ۱۳۹۵ - 05 September 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]