محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852482582
روایت کرباسچی از انتخابات ۹۶، هاشمی، روحانی، ناطقنوری، کروبی، احمدینژاد، ریاست مجلس، حصر و ...
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: روایت کرباسچی از انتخابات ۹۶، هاشمی، روحانی، ناطقنوری، کروبی، احمدینژاد، ریاست مجلس، حصر و ...
تکنوکرات بیمنصب سیاست کشور که روزی سودای معاونت ریاستجمهوری در سر داشت، امروز در دفتر حزب کارگزاران سازندگی میگوید که در حال حاضر کسی را آشناتر، قویتر و مسلطتر از روحانی به مسائل مختلف کشور نمیشناسد، چون او در این سه سال همه آن کارهایی که نباید انجام دهد را انجام نداده است.
آفتابنیوز : غلامحسین کرباسچی پس از پایان اجباری کارش در شهرداری تهران در سال ۱۳۷۷، حتی با گذراندن دوران محکومیت و انفصال ۱۰ ساله از حضور در مناصب دولتی با وجود سوابق مدیریتی در نظام جمهوری اسلامی، هنوز هیچ پست مدیریتی در کشور ندارد، اما با این وجود همچنان یکی از وزنههای سیاسی کشور به حساب میآید که نظراتش برای مسئولان و فعالان سیاسی حائز اهمیت است.
بنیانگذار و دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی معتقد است که اکنون اگر مجموعه نهادهای انقلابی، نظامی و امنیتی و نیروهای ارزشی از احمدینژاد حمایت نکنند، او هیچ جایگاهی ندارد، هرچند رفتار شورای نگهبان در رابطه با تائید یا رد صلاحیت او قابل پیشبینی سیاسی نیست.
او تاکید میکند که اصلاحطلبان گزینههای فراوانی در حد ریاستجمهوری دارند، اما میگوید: چون در شرایط انتخابات و حمایت از آقای روحانی قرار داریم نمیخواهم ذهنیت جامعه را مخدوش کنم به همین دلیل از کسی نام نمیبرم.
کرباسچی، علی لاریجانی را سمبل یک مجلس معتدل دانسته و تاکید میکند که عارف برای ریاست مجلس رای کافی نداشت و حتی بسیاری از اصلاحطلبان شامل نیروهای جبهه مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی نظرشان بر ریاست لاریجانی بود.
دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی اعتقاد دارد که با حصر و ایجاد محدودیت برای افراد به نتیجه دلخواه در کشور نمیرسیم و جایگاه این افراد هیچ وقت با چنین برخوردهایی تنزل پیدا نمیکند.
*در حال حاضر کسی آشناتر، قوی تر و مسلطتر از روحانی به مسائل مختلف کشور متصور نیست
غلامحسین کرباسچی در گفتوگوی تفصیلی با خبرنگار ایسنا، ابتدا در رابطه با برخی مباحث مطرح شده مبنی بر اینکه "حسن روحانی در حال حرکت به سمت اصولگرایان است؛ چراکه میداند اصلاحطلبان گزینه ای جز او ندارند"، گفت: خیلی درست نیست که ما بخواهیم درباره حرف های دیگران اظهارنظر کنیم؛ چراکه به هرحال هرکس عقیده ای دارد و مطرح میکند. من وظیفه رد یا تایید این مسائل را ندارم.
وی ادامه داد: اگر سوال این باشد که آیا گزینه دیگری برای ریاست جمهوری پیش بینی میشود یا نه، باید بگویم احساس من این است که در یک نگاه واقع بینانه سیاسی، در حال حاضر کسی آشناتر، قوی تر و مسلط تر از آقای روحانی به مسائل مختلف کشور متصور نیست. کسی که در مجموع این آمادگی را داشته باشد که بتواند دور جدید ریاست جمهوری را اداره کند نداریم. جایگاه اسامی هم که اکنون مطرح میشود در واقعیت نزد افکار عمومی ثابت شده، البته میتوانند به عنوان فعال و جریان سیاسی به عرصه آمده و حرفهای خود را به صورت سمبلیک بزنند، اما در مجموع به نظر من کارنامه آقای روحانی خیلی روشن است؛ منهای اینکه به همه اهدافش رسیده یا خیر. چون نمیتوان ادعا کرد کسی در طول دوران مسئولیتش به همه اهداف خود رسیده باشد.
*روحانی آن کارهایی که نباید انجام دهد را انجام نداده است
این فعال سیاسی خاطر نشان کرد: بسیاری اوقات در انتخابات ها شعارهایی داده میشود که در انتخابات گذشته نیز توسط آقای روحانی مطرح شد، بعضا در صورت انتخاب شدن یکسری شعارها عملی نمیشوند البته به نظر من آقای روحانی آن کارهایی که نباید انجام دهد را انجام نداده است و هنر او این است که در این چهار سال تا آنجا که توانسته از بحران ها جلوگیری کرده و در عین حال بحران جدیدی به کشور اضافه نکرده است. آرامش به وجود آمده در فضای اقتصادی کشور نیز قابل توجه است، هرچند بسیاری از رکود ناراحت هستند، اما واقعیت این است که در این سه سال به هم ریختگی اقتصادی نداشتیم. آرامشی در قیمت ارزهای خارجی و کالاهای مختلف نیز به وجود آمده است.
کرباسچی همچنین اظهار کرد: در حوزه سیاست خارجی نیز در این سه سال دیگر آن تشنجات وحشتناک را نداشتیم هرچند ممکن است در این حوزه نیز همه توقعات برآورده نشده باشد اما شاهد افزایش تشنج با کشورهای دنیا نبودیم. دربحث سلامت و خدمات مختلف اجتماعی هم بسیار تلاش شده و باید گفت در همه این حوزه ها توجه بر این بوده که بحرانی دامن گیر جامعه نشود. یکی از وظایف مدیر خوب این است که در کنار انجام کارهای مثبت، کار منفی انجام ندهد.
*نامهای مطرح برای حضور در انتخابات ریاستجمهوری با شخصیت و عملکرد روحانی قابل مقایسه نیستند
دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی تاکید کرد: در انتخابات افراد با یکدیگر مقایسه میشوند، باید دید چه کسی میخواهد در مقابل چه کسی انتخاب شود. اگر یکی از ائمه معصومین(ع) یا یکی از قهرمانان تاریخی فوق العاده بیاید فرق دارد اما واقعیت این است که باید از آدم های سیاسی همین کشور یکی را انتخاب کرد. به نظرم هیچ یک از افرادی که نام آنها این روزها مطرح میشود با کارنامه، عملکرد و شخصیت آقای روحانی قابل مقایسه نیستند.
وی افزود: به طور مثال کسانی ایراد میگیرند و میگویند که برجام و مذاکرات خارجی هنوز به نتیجه نهایی نرسیده؛ قطعا مردم کسی که هنوز کاری را کامل به اتمام نرسانده، کنار نگذاشته و کسی را سرکار بیاورند که این بحران ها را به وجود آورده است. برخی ایراد میگیرند که چرا آقای روحانی دیر این تحریم ها را برداشته اما نمیگویند چه کسانی باعث و بانی ایجاد تحریم ها و بحران های اقتصادی بودند. مردم این مسائل را فراموش نمیکنند.
کرباسچی در رابطه با برنامه اصولگرایان برای انتخابات ریاست جمهوری و احتمال حضور افرادی همچون محمدباقر قالیباف و سعید جلیلی گفت: من از تصمیم اصولگرایان خبر ندارم، چون نه چیز رسمی اعلام شده و نه از محافل داخلی آنها اطلاعات محرمانه داریم اما عقل ایجاب نمیکند آنها مجددا وارد یک میدان سیاسی جدید شوند، درحالی که تجربه های ناموفقی دارند که حتی دوبار تکرار شده است.
وی با اشاره به احتمال ورود قالیباف به عرصه انتخابات، افزود: وقتی کسی دو بار خود را در معرض افکار عمومی می گذارد و اقبالی نمی بیند بهتر است حیات سیاسی خود را در همین حدی که هست حفظ کند و اگر من می خواستم تصمیم بگیرم یا به کسی مشورت دهم توصیه نمی کردم این گونه و آن هم پی در پی در عرصه رقابت حاضر شود. میتوان گفت بهتر است فرد در طول زمان و با تغییر نسلها شانس خود را امتحان کند اما زمانی که در طول حدود هشت سال شانس خود را امتحان کرده، دیگر جایی برای تکرار مجدد آن وجود ندارد.
*حضور هاشمیرفسنجانی در انتخابات ۸۴ تجربه موفقی نبود
دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی درباره برگزاری مراسم سخنرانی توسط محمود احمدینژاد در شهرهای مختلف نیز اظهار کرد: تجربه مجموعه نظام و چیزی که ما در این سی و هشت سال پس از انقلاب دیدیم این نیست که کسی بعد از دو دوره ریاست جمهوری دو مرتبه بخواهد در انتخابات حضور پیدا کند. این حرف را برخی در همان سال ۸۴ به آقای هاشمی زدند اما ایشان مجبور شدند به دلیل احساس وظیفه در عرصه حاضر شوند اما حضور ایشان در مجموع تجربه موفقی نبود.
*اگر مجموعه نهادهای انقلابی، نظامی-امنیتی و نیروهای ارزشی از احمدینژاد حمایت نکنند، هیچ جایگاهی ندارد
کرباسچی همچنین تاکید کرد: در سال ۹۲ نیز جمع بندی شورای نگهبان این نبود که با وجود فراهم بودن زمینه افکار عمومی، ایشان را تائید کنند. درباره آقای احمدی نژاد نیز قضیه خیلی متفاوت است چون گرایشی که آن روز به آقای هاشمی بود اصلا با وضعیت آقای احمدی نژاد قابل مقایسه نیست و معتقدم اگر مجموعه نهادهای انقلابی، نظامی و امنیتی و نیروهای ارزشی ایشان را حمایت نکنند، هیچ جایگاهی ندارد و فقط آدمی است که هشت سال رئیس جمهور بوده است.
این فعال سیاسی یادآور شد: اینکه به شهری رفته و عده ای دورش جمع شوند با اینکه بتواند کسب رای کند خیلی متفاوت است. من فکر نمی کنم این مسائل اصلا قابل پرداختن باشد . شاید آقای احمدی نژاد الگویی در ذهن داشته باشد که مانند آقای هاشمی در سال ۹۲ دوباره وارد عرصه شده و نهایتا بتواند فردی مثل آقای روحانی را با حمایت ، روی کار آورد اما این کارها کپی برداری ناقصی از الگوها است چون همه آقای هاشمی نمیشوند و همه ذهنیتها متناسب با ذهنیت آن زمان نیست. جنس افکار عمومی در هر دوره متفاوت است.
*رفتار شورای نگهبان در رابطه با تائید یا رد احمدینژاد قابل پیشبینی سیاسی نیست
وی ادامه داد: رفتار شورای نگهبان نیز درباره تائید یا رد آقای احمدی نژاد قابل پیشبینی سیاسی نیست چراکه آنها به خصوص فقها بر اساس وظیفه شرعی خود در هر زمان عمل کرده و فکر نمی کنم بتوان تحلیل سیاسی در این رابطه ارائه کرد.
*اصلاحطلبان گزینههای فراوانی در حد ریاستجمهوری دارند که نام نمیبرم
کرباسچی در خصوص فعالیت اصلاح طلبان در ادامه راه در عرصه سیاست، گفت: اصلاح طلبان گزینه های فراوانی دارند که در حد ریاست جمهوری باشد. من به عنوان کسی که در ذهنیت دوستان اصلاح طلب هستم تحلیل هایشان را می دانم و باتوجه به اینکه از توانایی هایشان آگاهی دارم می گویم که از لحاظ توانایی اداره کشور، از نظر تحلیل هایی که به نفع کشور و مسائل سیاسی است و از لحاظ شرایطی که برای چنین سمتی از نظر قانون اساسی لازم است، تعداد قابل توجه افراد وجود دارد که این شرایط را دارا هستند. کسانی که در شرایط نرمال و بدون حاشیه بوده و می توانند مورد تایید قرار بگیرند. حتما در آینده از این گزینه ها استفاده خواهد شد.
وی ادامه داد: برای اینکه در شرایط انتخابات و حمایت از آقای روحانی قرار داریم نمی خواهم ذهنیت جامعه را مخدوش کنم به همین دلیل از کسی نام نمی برم.
*عارف برای ریاست مجلس رای کافی نداشت
دبیرکل حزب کارگزاران در رابطه با برخی مباحث مطرح شده مبنی بر اختلاف میان اصلاح طلبان و افرادی همچون او و عباس عبدی سر ریاست مجلس و دلخوری محمدرضا عارف در این خصوص، گفت: موضوع اصلی در رابطه با بحث ریاست مجلس شامل دو نکته می شد؛ اول اینکه آیا اصلا آقای عارف می تواند رییس مجلس شود؟ برداشت ما از انتخاباتی که انجام شد این بود که ایشان در مجلس دهم رای کافی برای کسب کرسی ریاست را ندارد. من در جلسه ای گفتم اگر ایشان رای داشته باشد و بتواند، ما که مخالفتی نداریم.
این فعال سیاسی افزود: بحث این است که کاندیداتوری افراد برای کسب کرسی ریاست خواه ناخواه نوعی جبهه بندی و تقابل در فضای مجلس ایجاد میکند. حال باید پرسید آیا واقعا میتوانستیم در انتخابات ریاست مجلس نیز به تفاهمی که بین مجموعه ای از نیروهای معتدل و اصلاح طلب شکل گرفته بود، برسیم؟ این مجموعه در انتخابات توانست با وحدت و تعامل میزان حضور افراد تندرو و افراطی را به حداقل برساند و نهایتا شاهد تغییر جدی در بافت مجلس بودیم. اما من و بسیاری از نیروهای اصلاح طلب فکر می کردیم این وحدت اصلاح طلبان و اعتدالگرایان نباید به هم بخورد.
*نظر نمایندگان مجلس با یک مصاحبه و حرف امثال بنده تغییر نمیکند
کرباسچی تاکید کرد: این موضوع نظر بسیاری از اصلاح طلبان شامل جبهه مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی هم می شد. شاید در مصاحبه ها علنا اعلام نکرده باشند، اما در جلسات نظرشان همین بود که بگذاریم مجلس با همان کیفیت اعتدال و بدون نیروهای افراطی کار خود را پیش ببرد. واقعیت مجلس نیز همین بود که اتفاق افتاد و اینطور نبود که نمایندگان با یک مصاحبه و حرفی که امثال بنده بزنیم نظرشان را تغییر داده و مساله مجلس عوض شود.
وی خاطرنشان کرد: بنده در صحبت هایم در همان زمان اعلام کردم اگر جمع به این نتیجه برسد از کسی حمایت کند، همه باید پیروی کنند، اما در مقابل این تحلیل، تحلیل دیگری نیز وجود داشت که باید بررسی می کردیم ببینیم هر کس می خواهد برای ریاست مجلس مطرح شود رای می آورد یا خیر. من شخصا معتقد بودم مجموعه کسانی که با لیست امید وارد مجلس شدند، کسانی نبودند که بین انتخاب آقای لاریجانی و آقای عارف، آقای عارف را انتخاب کنند و دیدیم که این کار را هم نکردند. بنابراین من معتقد نیستم تحلیل ها و مصاحبه های افراد نقش تعیین کننده ای در این مساله داشت.
*لاریجانی سمبل یک مجلس معتدل است
دبیرکل حزب کارگزاران همچنین تصریح کرد: ماهیت فکری نمایندگان مجلس دهم این بود که مجلسی سر کار بیاید که سمبل یک حالت تغییر اصولگرا به اصلاح طلب نباشد، بلکه مجلسی معتدل پس از آن افراطی گری ها فعالیت کند. به نظر من سمبل این کار آقای لاریجانی و شعار اصلی انتخابات نیز، شعار حمایت از دولت بود. بنابراین مجلس دهم باید مجلس متحد حامی دولت باقی می ماند و اگر غیر از این میشد، نیروهای معتدل این ظرفیت را داشتند که برای حفظ هویت خود، یک فراکسیون یکپارچه اصولگرایی تشکیل دهند که این جناح بندی ها به نفع دولت نبود.
کرباسچی ادامه داد: امکان داشت فراکسیون قوی اصولگرایی شکل گرفته و در کار دولت کارشکنی کند اما این اتفاق به این شکل نیفتاد. در مجموع کسانی که فکر می کنند با یک انتخابات ریاست مجلس همه مسائل حل و فصل می شود اشتباه می کنند. مجلس یک پروسه و روند است که باید در جهتی مشخص حرکت کند.
*اتفاقاتی افتاد که وحدت لیست امید کمرنگ شد
وی تاکید کرد: در مجلسی که با یک توان قوی و اکثریت حامی دولت در جامعه شکل گرفت اتفاقاتی افتاد که وحدت لیست امید کم رنگ شد. ما میتوانستیم آن را پر رنگ نگه داریم چون به درد انتخابات ریاست جمهوری هم می خورد. اکنون باید کاری کنیم که وحدت نظرها و نزدیک شدن ها، به بهتر اداره شدن کشور کمک کند.
این فعال سیاسی در خصوص احتمال تغییر ریاست مجلس در سال های آینده مجلس فعلی، گفت: مجلس ۲۹۰ نفر آدم زنده دارد که دارای تحلیل، فکر و عقیده هستند. رییس مجلس نیز از سوی همین افراد انتخاب می شود. باید نصف به علاوه یک نفر از این تعداد به این نتیجه برسند که این رییس مجلس به نفع کشور، انقلاب و مجلس است یا فردی دیگر. این موضوع را عملکرد و کارنامه افراد تعیین میکند.
وی خاطرنشان کرد: قطعا نمایندگان به فردی رای میدهند که در مسائل ملی، حمایت از دولت، در ارائه نظرات و تحلیل های مختلف در مجلس و در اداره بهتر یک مجموعه متفرق الاراء عملکرد بهتری داشته باشد اما کسی که تحلیل جامعی ندارد و نمی تواند مجلس را اداره کند مورد حمایت نمایندگان قرار نخواهد گرفت و این در طول اداره مجلس مشخص می شود.
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی همچنین گفت: اگر کسی در مجلس دهم پیدا شود که از آقای لاریجانی بهتر حرف بزند، بهتر ارتباط برقرار کند، بهتر مسائل را تحلیل کرده و بتواند جایگاه مجلس را بهتر در جای واقعی خود حفظ کند، قطعا او جایگزین می شود. بنابراین نمی توان گفت در سه سال آینده چه تغییراتی در ریاست مجلس می افتد.
*شخصیت هاشمیرفسنجانی، ناطقنوری و کروبی در کرسی ریاست مجلس کاریزماتیک بود
کرباسچی تصریح کرد: از ابتدای انقلاب کرسی ریاست مجلس به افرادی همچون آقای هاشمی رفسنجانی، آقای ناطق نوری و آقای کروبی اختصاص داشت و طوری بود که به خاطر شخصیت کاریزمایتیکشان، همه بر روی آنها اتفاق نظر داشتند اما اکنون توان شخصیتی، مدیریتی و سخنگویی رییس مجلس اهمیت بالاتری پیدا کرده است.
وی افزود: اطلاعی از تصمیم آقای عارف مبنی بر کاندیداتوری مجدد در انتخابات ریاست مجلس در سال های آینده ندارم اما می توانم این را بگویم که نمایندگان، تفکرات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی مختلفی داشته و حتما تفکرات سیاسیشان فراکسیون بندی شده است اما در کل خط فراکسیون های ما آنقدر پررنگ نیست که تعیین کننده باشد بخصوص که اکنون سه فراکسیون شکل گرفته و شاید این محصول کم کاری مجموعه لیست امید بوده، چون آنها می توانستند طوری عمل کنند که ما در مجلس بیشتر از دو فراکسیون نداشته باشیم. به هرحال اینطور صلاح دیدند و امیدوارم در عملکردهای آینده به نفع مجلس و کشور فعالیت کنند.
کرباسچی ادامه داد: به طور کلی در مجلس ما اینطور نیست که افراد با یک خط سیاسی در همه مسائل با همان جهت حرکت کنند چون این خط های سیاسی فقط یک طیف است و یک خط قاطع برنده نیست و با شرایط سیاسی جامعه و موضع گیری های افراد متفاوت می شود.
*خیلی قشنگ نیست بعد از برگزاری یک انتخابات موفق برای برخی خط و نشان بکشیم
این فعال سیاسی در رابطه با مباحث مطرح شده مبنی بر "بد عهدی و بداخلاقی سیاسی برخی اعضای فراکسیون مستقلین که با لیست امید وارد مجلس شدند"، گفت: عده ای هستند که در لیست امید نبودند اما در مجلس دهم رای آوردند و حالا عضو فراکسیون سوم شدند. در کل خیلی قشنگ نیست بعد از برگزاری یک انتخابات موفق برای برخی خط و نشان بکشیم و بگوییم شما به خاطر ما بودید یا ما به خاطر شما بودیم. چون اگر بنا به حرف زدن باشد عکس این موضوع را هم میشود گفت که یکی از دلایل تشویق مردم برای رای دادن به لیست امید این بود که اصلاح طلبان خواستند نشان دهند برای مصالح و منافع ملی کشور با افرادی غیر از جناح سیاسی خودشان نیز تعامل میکنند.
وی یادآور شد: تحلیل های این چنینی اصلا جالب نیست و این ها به درد رقبای سیاسی میخورد که میخواهند بین گروه هایی که یک جبهه واحد تشکیل دادند، اختلاف جدی ایجاد کنند، بنابراین به نظر من جبهه حامیان دولت باید پیوندشان را در این مجلس تقویت کنند حتی در قالب دو فراکسیون وحدت جبهه ای خود را حفظ کنند. نباید دنبال این حرف ها بود که اگر در لیست ما نبودی رای نمی آوردی.
*تجربه بین سالهای ۸۴ تا ۹۲ چیزهای زیادی به ما آموخت
کرباسچی همچنین درباره تاثیر انتخابات سال ۸۸ بر انتخابات های بعدی، بیان کرد: تمام این حوادث تجربیاتی است که برای مردم و مجموعه نظام حاصل میشود و اینکه ما بخواهیم اتفاقاتی که در سال ۸۸ یا قبل از آن افتاده را مورد بررسی قرار دهیم شاید باید چند سال از آن بگذرد تا بتوان تحلیل درستی داشت. به طور مثال امروز ما خیلی بهتر میتوانیم درباره انتخابات سال ۸۴ قضاوت کنیم چون آثار آن را بیشتر دیده ایم.
وی ادامه داد: سال ۸۴ اصلاحطلبان با سه یا چهار کاندیدا جلو آمدند اما در ۹۲ با یک کاندیدا وارد شدند که او هم قطعا جزو نیروهای شاخص اصلاحطلبی نبود اما نهایتا اصلاحطلبان پیروز شدند. پس میتوان گفت تجربه بین سالهای ۸۴ تا ۹۲ چیزهای زیادی به ما آموخت.
این فعال سیاسی یادآور شد: نهایتا میتوان گفت تمام اتفاقات و تجربیات در عرصه سیاست در افکار مردم، عملکرد مدیران، ناظرین، شورای نگهبان و وزارت کشور مغتنم است و مردم و نظام قطعا از این تجربیات استفاده میکنند، چون برای همه آنها بهای سنگینی داده شده اما استفاده ای که میتوان از آن کرد به بهایی که داده شده، می ارزد.
*با حصر و ایجاد محدودیت به نتیجه دلخواه نمیرسیم
دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی در رابطه با حصر خانگی تعدادی از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ گفت: درباره اینکه آیا واقعا این حصر به نفع کشور، مردم، انقلاب و خود این افراد هست یا خیر ، اختلاف نظراتی وجود دارد. قطعا عده ای از مردم و مجموعه سیاسی کشور معتقدند این شرایط و فضا نه تنها به نفع کشور، نظام و انقلاب نیست، بلکه حتی نتیجه عکس میدهد اما برخی معتقدند این حصر برای اداره و آرامش کشور و برای حفظ جان و امنیت محصورین ایجاد شده است.
کرباسچی تصریح کرد: من معتقدم حتی اگر مخالف آقایان موسوی،کروبی و خاتمی باشیم نباید این محدودیتها را ایجاد کنیم چون نمیتوانیم با حصر و ایجاد محدودیت به نتیجه دلخواه برسیم، به قولی« الانسان حریصٌ علی ما منع» و جایگاه این افراد هیچ وقت با چنین برخوردهایی تنزل پیدا نمیکند.
*عبور از روحانی به سمت چه کسی؟!
وی در خصوص موضوع « عبور از روحانی» که توسط برخی چهره های سیاسی مطرح شده نیز گفت: باید پرسید عبور از روحانی به سمت چه کسی؟ وقتی کسی وجود ندارد این عبور معنا پیدا نمیکند. بهتر است این طور بگوییم که اگر ما مصالح مردم، کشور و انقلاب را می خواهیم باید به دنبال گزینه اصلح باشیم. اگر در حال حاضر گزینه ای بهتر از آقای روحانی وجود دارد حتما باید معرفی کنیم اما اگر مجموعه شرایط کشور چنین چیزی را در چنته ندارد ، عبور معنا نمی دهد.
این فعال سیاسی تاکید کرد: من فکر می کنم تاکنون هیچ اصلاحطلبی این بحث را مطرح نکرده که باید از روحانی عبور کنیم چون طرف دیگر ، فردی وجود ندارد.
کرباسچی در جمع بندی نظرات خود درباره آینده سیاسی کشور اظهار کرد: اگر به منحنی گرایش مردم در عرصه سیاست در این سی و هشت سال نگاه کنیم می بینیم هر چه جلو آمدیم گرایش مردم به سمت انتخاب منافع ملی پیش رفته و از آغاز مردم هر گاه احساس کردند منافع ملی در خطر است انتخابی کردند که این منافع در خطر نیفتد.
*انتخاب واقعی مردم افراطگرایی نیست
وی همچنین تصریح کرد: هر چه پیش می رویم انتخاب واقعی مردم و تجربه در انتخابات بهتر شده و انتخاب واقعی مردم انتخاب افراط گرایی نیست. مگر اینکه کسی با شعار دوری از افراط گرایی وارد شده و نوع دیگری از افراط را ترویج، تبلیغ و پیشه کند که این بحث دیگری است. مردم از افراط و تفریط خسته اند و در درجه اول منافع ملی برایشان اولویت دارد و این منافع در یک روش و بینش معتدل به همه مسائل به دست می آید.
*مردم نمیخواهند دور کشور دیوار بکشیم و کرهشمالی درست کنیم
این فعال سیاسی خاطر نشان کرد: مردم از دست دادن استقلال کشور را قبول ندارند و در عین حال نمی خواهند دور کشور دیوار بکشیم و کره شمالی درست کنیم. در مباحث اقتصادی نیز هرج و مرج و بی برنامگی را نمی خواهند و در عین حال اعتقاد به اقتصاد سوسیالیستی و چپ گرایانه ندارند. در مسائل اجتماعی و فرهنگی ترویج بی اخلاقی در جامعه را نمی پسندند و بستن همه درها به سمت هر گونه تنوع فرهنگی را نمی خواهند. بی دینی و ترویج آن را قبول نداشته و نه می خواهند به اسم عقیده دینی برای بخش قابل توجهی از مردم مشکلاتی درست کنیم. انتخاب و سلیقه مردم اینگونه است و افکار عمومی معمولا اشتباه نمی کنند. حتی اگر انتخابات سال ۸۴ و ۸۸ خوب برگزار شده باشد، مردم بر مبنای شعارهای ارائه شده انتخاب کردند. اما خب فاصله قول و عمل چیز دیگری بود.
کرباسچی در پاسخ به اینکه آیا آن دو انتخابات خوب برگزار نشده است، اظهار کرد: به هر حال برخی معتقدند خوب برگزار نشده بود.
*کارگزاران افکار و برنامههای هاشمیرفسنجانی را برای کشور مفید میداند
دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی در قسمت پایانی گفتوگو، در رابطه با میزان حمایت حزب متبوع اش از آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: ما قطعا هجمه های وارده به آقای هاشمی را قبول نداریم و افکار وبرنامه های ایشان را برای کشور مفید می دانیم. این موضوع به شخص آقای هاشمی و یا خانواده ایشان بر نمی گردد بلکه به افکار ایشان مربوط میشود. حزب کارگزاران در مجموع اعتقاد دارد افکار آقای هاشمی برای سازندگی و توسعه کشور تا کنون مفید بوده و در حال حاضر نیز مفید است. ایشان جزو برجسته ترین و مبرزترین شخصیت های انقلاب بوده و از شناسنامه های انقلاب به حساب می آیند. جزو کسانی هستند که مسائل کشور را به صورت غیر جانبدارانه و با توجه به منافع ملی تحلیل میکنند. از این جهت تا وقتی حزب به این شکل فکر میکند و آقای هاشمی این گونه هستند، از ایشان حمایت میکنیم.
وی افزود: ما بسیاری از مسائلی که در رابطه با فرزندان ایشان مطرح میشود را نمی دانیم و قبول نداریم و به این کاری نداریم که ایشان پنج فرزند دارد، عمامه سفید دارد یا این طور لباس می پوشد، بلکه مسأله ما با آقای هاشمی مسأله افکار ، شخصیت و سوابق ایشان است.
۱۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]
صفحات پیشنهادی
روایت عضو حزب کارگزاران از حمایت لاریجانی و باهنر از روحانی در انتخابات ریاست جمهوری 96
سیاست > احزاب و شخصیتها - ایسنا نوشت یک عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی معتقد است که علی لاریجانی غلامرضا مصباحیمقدم و محمدرضا باهنر که همگی از شخصیتهای تاثیرگذار در طیف اصولگرایی هستند در انتخابات ریاستجمهوری پیشرو قطعا از حسن روحانی حمایت میکنند یدالروایت واشنگتن پست از احتمال دستکاری در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا
روایت واشنگتن پست از احتمال دستکاری در انتخابات ریاستجمهوری آمریکاتاریخ انتشار يکشنبه ۱۴ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۰۹ ۵۶ یک روزنامه آمریکایی با اشاره به بررسیهای بنیاد بینالمللی سیستمهای انتخاباتی گزارش کرد که احتمال دستکاری در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا وجود دسعید جلیلی و احمدینژاد پاشنه کفشهایشان برای انتخابات ریاستجمهوری را بالا کشیدند
سعید جلیلی و احمدینژاد پاشنه کفشهایشان برای انتخابات ریاستجمهوری را بالا کشیدندتاریخ انتشار يکشنبه ۷ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۰۸ ۱۵ روزنامه اعتماد نوشت راستگرایان سیاسی ایران به این راحتیها نمیتوانند به راهبرد واحدی برای انتخابات ریاستجمهوری ٩٦ برسند اين را مي&zwnjروایت های متناقض از انتخابات دیروز بهارستان
روایت های متناقض از انتخابات دیروز بهارستان در مجموع به نظر می رسد که عدم انتخاب عارف به نوعی وزن اصلاح طلبان در مجلس را نشان داد اما نشستن او بر کرسی ریاست هم می توانست هزینه های زیادی را برای نمایندگان تازه نفس لیست امید و همچنین جریان اصلاح طلبی ایجاد کند سوژه اصلی و تیتر یکانتخابات شورای شهر تهران در حال برگزاری است/ رقابت داغ مسجد جامعی با چمران برای ریاست شورا
انتخابات هیات رئیسه شورای شهر تهران امروز در ساختمان مرکزی این شورا واقع در خیابان بهشت در حال برگزاری است به گزارش جام جم آنلاین مهدی چمران و احمد مسجد جامعی دو کاندیدا برای ریاست شورا هستند تا دقایقی دیگر اعضای شورا رییس و هیات رئیسه شورای شهر را انتخاب خواهند کرد این خبرانتخابات شورای شهر تهران در حال برگزاری است/ رقابت داغ مسجد جامعی با چمران برای ریاست شورا+عکس
انتخابات هیات رئیسه شورای شهر تهران امروز در ساختمان مرکزی این شورا واقع در خیابان بهشت در حال برگزاری است به گزارش جام جم آنلاین مهدی چمران و احمد مسجد جامعی دو کاندیدا برای ریاست شورا هستند تا دقایقی دیگر اعضای شورا رییس و هیات رئیسه شورای شهر را انتخاب خواهند کرد این خبرعضو جبهه پیروان: در انتخابات ریاست جمهوری با تندروها وحدت نمیکنیم، لطمات زیادی از آنها خوردهایم
سیاست > انتخابات - عضو شورای مرکزی جبهه پیروان خط امام و رهبری گفت جبهه پیروان با توجه به تجربیات و لطماتی که از تندرویان خورده است برای انتخابات سال 96 با آنها وحدت نخواهد کرد احمد کریمی اصفهانی در گفتگو با خبرآنلاین در خصوص ائتلاف جبهه پیروان و جامعه روحانیت مبارروایت جالب توکلی از رقابت انتخاباتیاش با هاشمی
روایت جالب توکلی از رقابت انتخاباتیاش با هاشمی در برابر اقدام غیر قانونی صداوسیما ابتدا به ناطق نوری تلفن کردم و گفتم آقای ناطق چرا شما از قانون دفاع نمیکنید من که به شما گفته بودم برای بازارگرمی نیامدهام و در رقابت با آقای هاشمی جدی هستم آقای ناطق به شوخی گفت شما گفتی امانتخابات ریاست اتاق بازرگانی آغاز شد/ خوانساری و شافعی کاندیدا شدند
در غیاب خبرنگاران و عکاسان رخ داد انتخابات ریاست اتاق بازرگانی آغاز شد خوانساری و شافعی کاندیدا شدند مسعود خوانساری و غلامحسین شافعی برای ریاست اتاق بازرگانی ایران کاندیدا شدند به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا دقایقی پیش جلسه هیئت نمایندگان اتاق ایران برای انتخاب رییس اتاق آغازاصلاحطلبان برای موفقیت در انتخابات ریاست جمهوری96 از تکگرایی پرهیز کنند
اصلاحطلبان برای موفقیت در انتخابات ریاست جمهوری96 از تکگرایی پرهیز کنند دبیرکل حزب مردم گفت برخی از اصلاح طلبان بیشتر تکگرا هستند که برای موفقیت در انتخابات ریاست جمهوری96 باید از بروز این رفتار جلوگیری کنند مهدی شیخیانی دبیرکل حزب مردم در گفتوگو با خبرنگار احزاب و تشکلهای-
گوناگون
پربازدیدترینها