تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):با احمق مشورت نکن و از دروغگو یارى مجو و به دوستى زمامداران اعتماد مکن.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837398292




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دنیای اقتصاد:نظام مالی و انگيزه‌ها


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: همان‌طور که هجوم موريانه‌ها مي‌تواند عمارتي را در سکوت ويران کند، تقويت انگيزه‌هاي فردي ناصواب نيز مي‌تواند عملکرد کلان يک نظام اقتصادي را مختل کند. بحران مالي سال 2008 ايالات‌متحده نمونه اخير و قابل‌توجهی از واگرايي انگيزه‌هاي فردي و منافع جمعي است؛ بحراني که از تغيير رفتار وام‌گيرندگان خرد شروع و به سرعت به توفاني تبديل شد که تمام نظام مالي ايالات‌متحده را درنورديد. کاهش قيمت مسکن باعث شد صاحبان خانه عدم‌باز‌پرداخت اقساط تسهيلات مسکن را پيش‌ گيرند.




به گزارش دنیای اقتصاد، بنابراین با کاهش جريان درآمدي، برخي از بزرگ‌ترين موسسات مالي جهان ورشکست شدند يا در آستانه ورشکستگي قرار گرفتند. اين چنين بود که دوره کسادي بزرگ در ايالات‌متحده آغاز شد.نظام مالي نقش انکارناپذيري در رشد اقتصادي هر کشوري دارد؛ چراکه منابع لازم براي تامين مالي سرمايه‌گذاري‌ها بايد توسط نظام مالي تجهيز شود و سپس تخصيص يابد. ايده‌اي که نظام مالي بر پايه آن بنا شده، بسيار ساده است: پس‌اندازکنندگان که مازاد منابع دارند، آن را در اختيار سرمايه‌گذاران قرار مي‌دهند، سرمايه‌گذاران نيز از محل درآمد ناشي از فرصت‌هاي توليدي جديد، پاداشي به پس‌اندازکنندگان پرداخت مي‌کنند؛ اما يک فرض ضمني در اينجا وجود دارد: سرمايه‌گذاران تمايل دارند منابع پس‌انداز‌کنندگان را باز‌گردانند. اين فرض ضمني البته به تنهايي با فرض انسان منفعت‌طلب سازگار نيست. 


وجود نهادهاي قانوني است که پرداخت بدهي را براي انسان اقتصادي به کاري عقلايي تبديل مي‌کند. اعتبارسنجي (بررسي رفتارهاي مالي گذشته)، گرفتن وثيقه، تعيين جريمه تاخير و... نهادهايي هستند که انگيزه تسهيلات‌گيرندگان را براي بازپرداخت منابع پس‌اندازکنندگان ترغيب مي‌کنند.تنظيم اين نهادها براساس منطق اقتصادي صورت مي‌گيرد؛ منطقي که به‌دنبال حداقل کردن هزينه‌هاي مبادله ناشي از عدم‌تقارن اطلاعات است. 


اگر اطلاعات متقارن بود، تسهيلات‌دهنده مي‌توانست به راحتي وام‌گيرندگان خوب را متمايز کند؛ اما در دنيايي که عدم‌تقارن اطلاعات کمترين اصطکاک ميان فعالان اقتصادي است، بايد نهادهايي براي کاهش هزينه‌ها ايجاد شوند. در نظام مالي، اين نهادها بايد بتوانند مشکلات ناشي از عدم‌تقارن اطلاعات پيش از اعطاي تسهيلات و پس از آن را حل کنند. در صورت ناتوانايي نهادها، عدم‌تقارن اطلاعات، مشکلاتي به‌صورت انتخاب نامناسب (کژگزيني) و مخاطرات اخلاقي ايجاد خواهد کرد.حجم بالاي تسهيلات غيرجاري در شبکه بانکي، ناکارآيي نهادهاي مديريت‌کننده عدم‌تقارن اطلاعات را منعکس مي‌کند. وجود تسهيلات غيرجاري نشان مي‌دهد که بانک‌ها در اعطاي تسهيلات به اشخاص دچار اشتباه (کژگزيني) مي‌شوند يا مکانيزم اجراي قرارداد تسهيلات به‌درستي عمل نمي‌کند و مشکلاتي به‌صورت مخاطرات اخلاقي را به‌دنبال مي‌آورد. 


در شبکه بانکي ايران، به‌دليل فقدان مکانيز‌م اعتبارسنجي مشتريان، بانک‌ها نمي‌توانند از کژگزيني اجتناب کنند و ناکارآمدي فرآيندهاي اجراي وثايق، باعث گستردگي مخاطرات اخلاقي به‌صورت عدم‌تمايل براي بازپرداخت تسهيلات شده است.حل مشکل مطالبات غيرجاري در گرو تغيير نهادهاي قانوني است. به‌طور مثال، در دهه گذشته فشار براي کاهش نرخ سود تسهيلات باعث شد بانک‌ها برای حفظ توان مالي خود براي پاسخگويي به تعهداتشان نسبت به سپرده‌‌گذاران، به بنگاهداري و اخذ وثايق سنگين روي آورند؛ اما به جاي رفع مشکل بنگاه‌ها از طريق همراستا کردن انگيزه‌ها، قانون تسهيل اعطاي تسهيلات (1386) تصويب شد که در عمل، از طريق اعمال فشار بر بانک‌ها براي اعطاي تسهيلات بيشتر و همچنين محدود کردن بانک‌ها در اخذ وثايق، مديريت عدم‌تقارن اطلاعات را مشکل ساخت. و اين‌چنين بود که حجم تسهيلات غيرجاري در شبکه بانکي ايران انباشته شد. 


اين تجربه نشان مي‌دهد براي ايجاد نظام‌ مالي که بتواند در خدمت رشد اقتصادي فراگير باشد، بايد استراتژي‌ها براساس همراستا کردن انگيزه‌هاي فردي در جهت منافع جمعي از طريق ايجاد نهادهاي قانوني تنظيم شوند.


۱۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن