تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 1 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهترين قلب‏ها، قلبى است كه ظرفيت بيشترى براى خوبى دارد و بدترين قلب‏ها، قلبى اس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1801557026




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فارس گزارش می‎دهد نقاط ضعف و قوت مدیریت صنعت گردشگری در اصفهان/ چقدر از افزایش میزان گردشگر سود می‌بریم؟


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش می‎دهدنقاط ضعف و قوت مدیریت صنعت گردشگری در اصفهان/ چقدر از افزایش میزان گردشگر سود می‌بریم؟
خبرگزاری فارس: نقاط ضعف و قوت مدیریت صنعت گردشگری در اصفهان/ چقدر از افزایش میزان گردشگر سود می‌بریم؟
اگرچه باید افزایش میزان گردشگر در هر شهر را به فال نیک گرفت اما مدیریت صنعت گردشگری به مراتب از اهمیت بیشتری برخوردار است چراکه در صورت ناتوانی و مدیریت غیرتخصصی، صنعت گردشگری در هر منطقه از بین خواهد رفت.

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، صنعت گردشگری در هر کشور می‌تواند به یکی از بزرگ‌ترین منبع درآمدزایی در آن کشور تبدیل شود به طوری که بسیاری از کشورها با وجود میزان کمی از آثار و ابنیه تاریخی، درآمد خود را با استفاده از جاذبه‌های متنوع تفریحی و فرهنگی گردشگری به‌ دست می‌آورند. *ذوق‌زدگی کاذب برخی مسؤولان از شرایط پسابرجام و افزایش گردشگران خارجی اگرچه مسؤولان و مدیران مرتبط با امور گردشگری در کشور گاه‌گاهی خبرهای خوشی از افزایش میزان گردشگر در کشور اعلام می‌کنند و از تاثیرات مثبت برجام در راستای گسترش حضور گردشگران در شهرهای مختلف کشور ذوق‌زده می‌شوند اما این آمار در صورت مدیریت ناصحیح در امر گردشگری ممکن است تا حد زیادی کاهش یابد.

مدیریت غیرتخصصی در صنعت گردشگری عوامل زیادی را در کاهش ورود گردشگران خارجی به وجود می‌آورد، به عنوان مثال در شهر اصفهان شاهد اقدامات غیراصولی متعددی در راستای مرمت ابنیه تاریخی بوده‌ایم. رسول زرگرپور؛ استاندار اصفهان چندی پیش عنوان کرد: حدود 20 هزار جاذبه فرهنگی گردشگری و 6 جاذبه ثبت شده بین‌المللی در استان اصفهان وجود دارد که روستای ابیانه یکی از آن‌هاست، همچنین 96 نقطه به عنوان منطقه گردشگری در استان وجود دارد که براساس این برنامه، 300 هزار گردشگر خارجی به یک‌میلیون می‌رسد و تعداد گردشگران داخلی نیز به ده میلیون خواهد رسید. وی با اشاره به اینکه در 20 روز ابتدای فروردین 95 حدود 20 میلیارد تومان فروش صنایع‌دستی را در استان اصفهان داشتیم و حدود 40 هزار نفر در استان در موضوعات صنایع‌دستی فعالیت می‌کنند، افزود: وقتی صنایع‌دستی به عنوان محور توسعه استان مطرح می‌شود باید یک‌سوم اشتغال اصفهان در این موضوع باشد؛ صنایع بزرگ زمینه اشتغال در استان را نخواهد داشت و هرچه سریع‌تر باید برنامه‌ای پنج‌ساله برای صنایع‌دستی تهیه شود و اگر این عملیات انجام شد از این فرصت طلایی استفاده شده است.

متاسفانه ساختارها و روابط میان نهادهای اداری مختلف هنوز و به طور مشخصی نه بر پایه تعریف قانون‌مند، بلکه با تکیه بر قدرت‌های فراقانونی و نامرئی، باندها و گروهای سیاسی و نفوذ وابستگی‌های موجود در سطوح مختلف قدرت شکل گرفته است؛ در نتیجه در نقاط تقابل طرح‌ها و پروژه‌ها، پیروزی از آن سازمانهای بانفوذ تر درساختار سیاسی اداری موجود است. *تشکیل انجمن‌های میراث فرهنگی در اصفهان فضل‌الله کفیل؛ فرماندار اصفهان نیز در نخستین جلسه انجمن میراث فرهنگی شهرستان اصفهان که در فرمانداری اصفهان برگزار شد بیان داشت: تشکیل انجمن‌های میراث فرهنگی از سال 53 مصوب شده و در سال 73 نیز مجدداً تأکید و ابلاغ شده است. وی با اشاره به وظایف تشکیل انجمن میراث فرهنگی شهرستان اضافه کرد: باید سعی کنیم در جلسات انجمن میراث فرهنگی یک نگاه عمومی و مردمی و حساسیت همه‌جانبه با استفاده از همه ظرفیت‌ها برای حفظ و پاسداشت آثار میراثی داشته باشیم.

کفیل تاکید کرد: باید به‌خوبی پاسدار این امانات گذشتگان باشیم و از آن‌ها به نحو شایسته استفاده کنیم چراکه توجه به میراث فرهنگی و گردشگری یکی از ابعاد اقتصاد مقاومتی است بنابراین میراث فرهنگی و گردشگری در راستای اقتصاد مقاومتی جایگاه ویژه‌ای دارد که باید به آن توجه شود. *نگاهی غیرصنعتی مدیران بخش‌های کلان به صنعت گردشگری قوانین موجود برای گردشگران، برخلاف اکثر کشورهای جهان برای ایجاد راحتی و جذابیت برای گردشگران نیست و بیش از هر چیز تکیه بر حفظ فرهنگ موجود از هرگونه تغییر است، مشکل اصلی اینجاست که مدیران بخش‌های کلان هرگز به صنعت گردشگری به مثابه یک صنعت نگاه نکرده و از سرمایه‌گذاری‌های لازم سر باز زده‌اند. فریدون الهیاری؛ مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان تصریح کرد: مقایسه آمار موجود حضور گردشگران در بناهای تاریخی در 15 روز نخست اردیبهشت 95 در مقایسه با کل اردیبهشت‌ماه سال 1394 از افزایش 30 درصدی ورود گردشگران به بناهای تاریخی حکایت دارد. وی افزود: ورود گردشگران به بنای تاریخی مجموعه جهانی کاخ موزه چهل‌ستون در 31 اردیبهشت 1394 رقمی بالغ‌بر 8756 نفر است. در حالی که آمار موجود در 15 روز اول اردیبهشت 1395 در همین بنای تاریخی رقمی بالغ‌بر ورود 8 هزار و 679 نفر گردشگر خارجی را نشان می‌دهد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان در خصوص ملیت گردشگران خارجی که به اصفهان سفر کرده‌اند، گفت: بیشترین گردشگران خارجی که به اصفهان سفر کرده‌اند به ترتیب تعداد از کشورهای ایتالیا، آلمان، فرانسه، اسپانیا، اتریش، چین، ژاپن، بلژیک، سوئیس، آمریکا، پرتقال، استرالیا، تایلند، دانمارک، لهستان، یونان، اسلوونی، مجارستان، روسیه، انگلستان، لیتوانی، کرواسی، سوئد، نروژ، لبنان، آفریقای جنوبی، چک، برزیل، کره جنوبی، مصر و در نهایت کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس بوده‌اند. *ظرفیت بالقوه هر گردشگر به عنوان یک منبع تبلیغاتی هر گردشگر می‌تواند به عنوان یک منبع تبلیغاتی برای هر منطقه مفید واقع شود چراکه طبعیتا در صورت رضایت‌مندی از سفر به شهر یا منطقه مورد نظر، سفر به آنجا را به دیگر دوستان و هم‌وطنان خود توصیه کرده و تجربیات شیرین سفر خود را به آن‌ها منتقل می‌کند. از این رو با بسترسازی مناسب و مدیریت برای برنامه‌ریزی‌های کلان در جهت جذب حداکثری گردشگر می‌توان بهترین شرایط را برای ایجاد جاذبه‌های گردشگری فراهم آورد تا نه تنها جذب گردشگران باعث بهبود شرایط اقتصادی کشور شود بلکه این امر باعث نمایش فرهنگ و آداب و رسوم غنی ایران به جهانیان شود.

محسن یارمحمدیان؛ معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان چندی پیش در دیدار با هیأتی علمی از اساتید و مسئولان دانشگاه لوزان سوئیس، پیشنهاد توسعه آموزشی و انتقال تجارب در صنعت گردشگری را مهم ارزیابی کرد و گفت: اصفهان شهری جهانی است که با دارا بودن جاذبه‌های بی‌بدیل تاریخی و طبیعی و همچنین داشتن بیش از یک سوم صنایع دستی جهان، مقصد مناسبی برای گردشگران خارجی است. وی ادامه داد: با توجه به این که امروز گردشگری به عنوان یکی از اصلی‌ترین اولویت‌های توسعه اصفهان مطرح شده، نیاز به آموزش‌های تخصصی و با کیفیت، جهت توسعه کیفی خدمات گردشگری اصفهان بیش از هر زمان دیگر احساس می‌شود. باید به این مسئله توجه داشت که آموزش‌های تخصصی و باکیفیت در جهت گسترش و جذب توریسم تنها راه حل حفظ این صنعت نیست و باید همه زیرساخت‌ها و شرایط توسط دستگاه‌های اجرایی مربوطه فراهم شود تا شاهد درآمدزایی بالاتری در این زمینه باشیم. در پایان باید گفت مدیریت بر صنعت گردشگری نه تنها مدیریتی غیرتخصصی است بلکه حتی با وجود مدیریتی پرتوان، علمی و اقتصادمدار هم نمی‌توان انتظارات زیادی داشت زیرا مسائلی از جمله وجود شبکه‌ای از ارتباطات فراقانونی قدرت، بی‌توجهی مسئولان رده‌بالا و برنامه‌ریز کشور و دست آخر بودجه و امکانات فوق‌العاده ضعیف هرگونه تلاشی را ناکام می‌گذارند. انتهای پیام/63056/ک40/

95/04/07 :: 15:41





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن