واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
روزگار ناخوش اپل در بزرگترین بازار مصرف جهان در مهمترین محصول درآمدزای چین یعنی آیفون با رقابت سختی ازجانب شرکتهای فناوری داخلی روبهرواست.میزان فروش کل اپل درچین طی سه ماهه دوم سالجاری درمقایسه همین بازه زمانی ازسال گذشته با ۳۳درصدکاهش روبهروشده است.
به گزارش فرهنگ نیوز؛ یکی از دلایل این کاهش، رشد تولیدکنندگان داخلی چینی مانند هواوی، اوپو، ویوو و شیائومی است. براساس تحقیقات موسسه IDC این چهار برند در کنار یکدیگر56درصد بازار چین را به خود اختصاص دادهاند. محبوبیت آنها سبب شده در ردهبندی این شرکت از بزرگترین فروشنده تلفنهمراه به پنجمین فروشنده بزرگ نزول کند و تنها 8درصد بازار را به خود اختصاص دهد. در این میان شرکت نوپای Gionee نیز تلفنهای موبایلی با قیمت کمتر از 100دلار به بازار عرضه میکند و موسسه Strategy Analytics معتقد است که این شرکت خیلی زود به رقیب بزرگی برای چین تبدیل میشود.یک بررسی کلی نشان میدهد که موفقیت اپل در بازارهای مختلف دلیل اصلی بروز چنین چالشی در چین است. تقلیدهای مکرری از طراحی آیفون انجام شده و به این ترتیب این دستگاه سختتر میتواند در بازار عرضاندام کند. از سوی دیگر غول فناوری دنیا باید با استراتژی بازاریابی رقبای محلی و شناخت سلیقه مخاطبان رقابت کند.تیم کوک، مدیرعامل ارشد اپل در آخرین نشست خبری مربوط به درآمد این شرکت از کاهش عایدی در چین خبر داد و آن را مرتبط به رکود اقتصادی در این کشور دانست. به هرحال آنچه در زیر میخوانید مشخصات و شیوه فعالیت تعدادی از رقبای چینی اپل است.اوپواین شرکت پس از معرفی نخستین دستگاه موبایل خود در سال 2011میلادی فعالیتهایش را گسترش داد و به دومین فروشنده بزرگ تلفنهمراه در چین و چهارمین فروشنده بزرگ جهان تبدیل شد. موبایلهای شکیل آن مانند Selfie Expert و R9 بسیار شبیه آیفون 6S Plus هستند. در این تلفنهای همراه روی شارژ سریع تمرکز شده است. بهطوری که برای دو ساعت صحبت کردن با تلفن فقط نیاز است دستگاه 5 دقیقه شارژ شود. بهبود ویژگیهای دوربین سلفی و پایین بودن قیمت در مقایسه با دستگاههای مشابه از دلایل محبوبیت این برند به شمار میروند.در حال حاضر oppo R9 پرچمدار این برند است؛ موفقیت این تلفنهمراه به دلیل ارایه آن در اندازه کوچک و متوسط است. از سوی دیگر برای تبلیغ این تلفن بهطور مرتب از افراد مشهور و هنرپیشگان استفاده میشود.این شرکت برای رشد باید تعداد بیشتری از مشتریان اپل و سامسونگ را در شهرهای بزرگ از آن خود کند. نیکل پنگ، مدیر بخش چین در موسسه فناوری Canalys میگوید: میدان بعدی مبارزه برای اوپو همین جاست.اما چنین مسیری هموار نخواهد بود. اپل در مقایسه با برندهای دیگر عملکرد بسیار بهتری دارد. حدود 40 درصد مشتریان کنونی حتی با وجود آنکه مجبورند تلفنهای خود را ارتقا دهند، باز هم آن را ترجیح میدهند.ویوواوپو و ویوو رقبای اصلی یکدیگر هستند هر دو این شرکتها توسط غول الکترونیکی چینی یعنی
BBK Electronics خلق شدهاند. شاید به همین دلیل است که مشابهتهای زیادی در روشهای بازاریابی هر دو آنها وجود دارد.ویوو هم برای تبلیغ محصولات خود از افراد مشهور استفاده میکند و هم حضور قدرتمندی در شهرهای کوچکتر دارد. فروشگاههای آن نیز طوری طراحی شدهاند تا مشتری هنگام استفاده از دستگاههای جدید احساس راحتی بیشتری کند.IDC در گزارشی مینویسد: این برای مشتریانی که در شهرهای کوچک زندگی میکنند، یک گزینه بسیار مطلوب است؛ چون آنها میتوانند خیلی راحت با دسترسی به خدمات پس از فروش به فروشگاههای فیزیکی بروند.فروشگاههای ویووهمزمان با شدیدتر شدن رقابت برای دستیابی به سهمی از بازار تلفنهمراه چین، اوپو و ویوو نیز با یکدگیر رقابت تنگاتنگی را آغاز کردهاند. ویوو که محصولات جدیدتری مانند V3 و V3 Max دارد، در حال حاضر سومین فروشنده بزرگ تلفن هوشمند در چین است؛ البته میزان سهم آن در بازار از اوپو کمتر است.هواویبا فاصلهای بسیار زیاد هواوی شناخته شدهترین برند چین است و بیشترین سهم از بازار این کشور را به خود اختصاص داده است. همچنین در بستر جهانی نیز این شرکت پس از سامسونگ و اپل در رده سوم قرار دارد. این شرکت بهتازگی خط جدیدی از تلفنهای همراه Honor را در چین و آمریکا ارایه کرده است. 8 Honor مشتریانی را هدف گرفته که خواهان موبایلی با صفحهنمایش بسیار بزرگ با قیمتی متوسط هستند.سری Honor از هواویاین شرکت امیدوار است تا با 8 Honor مشتریان آمریکایی را به خود جلب کند. در چین نیز هواوی دستگاههای خود را با توجه به ویژگیهای خاصشان تبلیغ میکند. بهعنوان مثال در Huawei P9 نکته مهم دو دوربین آن است. هواوی هم مانند رقبایش در این اواخر افراد مشهور را برای تبلیغ کالاهای خود به کار گرفته است؛ اما شیاهوان تای، تحلیلگر IDC درباره این استراتژی تردید دارد. او مینویسد: استخدام افراد مشهور ممکن است در کوتاهمدت تعداد مشتریان را بیفزاید، اما این خود به تنهایی برای گسترش تعداد مشتریان کافی نیست.شیائومیاین برند هم درست مانند اپل (که بیشتر اوقات با اپل هم مقایسه میشود) طی سال گذشته شاهد کاهش فروش محصولات خود بوده است. طبق گزارشIDC این شرکت اکنون کمتر از 10درصد سهم بازار چین را در اختیار دارد که نسبت به 16درصد سال گذشته کاهش قابل توجهی داشته است. به هرحال شیائومی با فروش آنلاین خود به مشتریان در چین سروصدای زیادی به پا کرد. این شرکت با استفاده از این روش و ارایه اخبار تمام انبارهای خود را خالی کرد و به این ترتیب تصور محبوبیت خود را بیش از پیش افزود؛ اما رقبا به سرعت این روش را اجرا کردند و دیگر شیائومی انحصار فروش آنلاین را نداشت.او میگوید: به نظر میرسد تب و تاب برای خرید گوشیهای شیائومی در بازار فروکش کرده است. محصول ارزانقیمت Redmi بیشتر محمولههای آن را تشکیل میدهد. برای مبارزه با این کاهش فروش، شیائومی هم به تقلید از رقبای خود افراد مشهور را دعوت کرده تا کالاهایش را تبلیغ کنند و فروشگاههای خردهفروشی جالبی تأسیس کرده است.سخنگوی رسمی این شرکت معتقد است که عملکرد فروش آن قابل قبول است؛ اما به هر حال گزارش موسسه Strategy Analytics نیز شیائومی را چهارمین فروشنده بزرگ بازار میداند که خود نشاندهنده کاهش فروش محصولات آن است.
منبع: شهروند
95/6/11 - 07:20 - 2016-9-1 07:20:49
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]