واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: مدیرکل سیاسی و امور بینالملل وزارت امور خارجه و عضو تیم مذاکرهکننده هستهای در صفحه اینستاگرام خود ذیل آخرین پست خود به سوالاتی که برخی مخاطبانش درباره دستگیری یک عضو دو تابعیتی تیم مذاکرهکننده هستهای به اتهام ارتباط با سرویس جاسوسی انگلیسی مطرح کردهاند، پاسخ داد.
به گزارش ایسنا، حمید بعیدینژاد در پخش پاسخ به نظرات برخی مخاطبانش نوشت: اخیرا برخی افراد و سایتها به پخش مطالبی درباره آقای عبدالرسول درّی (اصفهانی) مبادرت کردهاند. از جمله اینکه وی به عنوان یک فرد دو تابعیتی ایرانی ـ انگلیسی سالهاست علیه منافع کشور جاسوسی میکرده است، حتی زمانی که مسؤول پرونده دعاوی علیه آمریکا در وزارت دفاع بوده است و اخیرا نیز مشخص شده است که به عنوان عضو تیم مذاکرات هستهای کشورمان اطلاعات محرمانه مذاکرات را به سرویسهای جاسوسی انگلیسی و آمریکایی ارائه و برای این خدمات خود ماهانه 7500 پوند حقوق دریافت میکرده است.
با توجه به سوالات مکرر عزیزان و درخواست آنها از بنده برای برخی توضیحات، ذکر چند نکته شاید مفید باشد:
حمید بعیدینژاد: شکی نیست که همه ما تابع تصمیمات نهادهای رسمی امنیتی و اطلاعاتی کشور که وظیفه حفظ کیان و صیانت از کشور در قبال تهدیدات خارجی را بر عهده دارند هستیم. در خصوص این موضوع ما نیز مانند دیگر هموطنان عزیزمان منتظر روشنگری بیشتر و دقیقتر موضوع اتهام آقای درّی هستیم تا طرح آنها کمک کند افراد از گمانهزنی و اتکا به حدسیات شخصی خود در این موضوع حساس خودداری کنند. آنچه در نهایت تا به حال از برخی موارد محدود اعلام شده از سوی نهادهای رسمی کشور بر میآید آنست که آقای درّی از سوی برخی مراجع امنیتی کشور برای پارهای توضیحات فراخوانده شده و بدون اینکه اتهام خاصی برای ایشان به اثبات برسد آزاد هستند. بررسی و تحقیقات ادامه دارند. شخص ایشان نیز در مصاحبهای که چند روز پیش در محل ساختمان بانک مرکزی انجام داد بر همین نکات پافشاری کرده و ضمن وفاداری کامل خود به منافع کشور هر نوع اتهام امنیتی و جاسوسی را به شدیدترین بیان ردّ کرده است. اظهارات وی توسط هیچ نهاد رسمی به چالش کشیده نشده است.
بعیدینژاد در ادامه پاسخ خود گفته است: وزارت امور خارجه و مسؤولان تیم مذاکرات هستهای، مسؤولیتی در قبال گزینش یا اصولا ردّ یا قبول نمایندگان نهادهای ذیربط رسمی کشور ندارند. مجموعا دهها نفر به عنوان نمایندگان نهادهای ذیربط، تیم مذاکرات هستهای کشورمان را در مذاکرات همراهی کردهاند که ورود به بحث صلاحیت این افراد نمیتواند از مسؤولیتهای وزارت امور خارجه و اعضای تیم مذاکرات هستهای کشورمان باشد. وزارت خارجه و اعضای تیم مذاکره کننده هستهای همچنین نه مسؤولیت و نه امکان اِعمال نظارت بر افراد و نمایندگان دیگر نهادها را نیز در اختیار ندارد. تعیین اشخاص و تایید صلاحیت افراد به عنوان نمایندگان آن نهاد و همچنین اِعمال نظارت بر این افراد بر عهده همان نهادها و در مواقع حساس به عهده نهادهای اطلاعاتی و امنیتی رسمی کشور هستند.
این عضو تیم مذاکرهکننده هستهای گفته است: آقای درّی به عنوان نماینده یکی از نهادهای مسؤول بانکی و مالی و به اتکای چند دهه حضور در مناصب مختلف حقوقی و اجرایی در حوزههای مختلف در مرحله آخر مذاکرات مشورتهای فنی و تخصصی بانکی و مالی لازم را به تیم مذاکرات هستهای کشورمان ارائه میکرد. وی حتی همان زمان که با نظر مستقیم نهاد ذیربط بانکی و مالی کشورمان برای ارائه اینگونه مشورتها در مذاکرات تخصصی شرکت داشتند، عضو هیات مدیره بانک سامان هم بود. آقای دری برای حدود یک دهه در مذاکرات حقوقی در لاهه در پرونده حساس و مهم دعاوی ایران و آمریکا به عنوان عضو داوری کشورمان شرکت میکرد. پس از آن برای حدود یک دهه دیگر وی به عنوان وکیل حقوقی وزارت دفاع کشورمان در پرونده خریدهای تسلیحاتی ایران از آمریکا انجام وظیفه میکرد. وی به علت شرکت در بیش از دو دهه مذاکره در دعاوی مهم بینالمللی در میان متخصصان فن، فردی شناخته شده محسوب میشود. هم چنین بنا بر اطلاع موثق، آقای درّی اصلا تبعه کشور انگلیس نیست.
بعیدینژاد در بخش دیگری از پاسخ خود اعلام کرده است: پافشاری برخی افراد و سایتها برای اثبات جاسوسی آقای درّی بیش از همه چیز خواسته یا ناخواسته سوالاتی جدّی را متوجه نهادهای امنیتی و اطلاعاتی کشور میکند که چطور فردی در چنین مسؤولیتهای مهم و حساسی آن هم نه برای چند سال بلکه برای بیش از حداقل دو دهه به جاسوسی مشغول بوده است و این موضوع از چشم نهادهای امنیتی و اطلاعاتی کشورمان پنهان و مغفول مانده است. به نظر بنده این نوع اظهارات یک توهین آشکار به نهادهای اطلاعاتی و امنیتی کشورمان است. در شرایطی که منطقه ما شاهد شدیدترین ناامنیها در اطراف و اکناف خود است و به ویژه داعش با اتکا به انواع روشهای مخرب سعی در ایجاد تهدیدات امنیتی برای کشور عزیزمان دارد، همگان مشاهده میکنیم چگونه نیروهای به غایت سازمان یافته اطلاعاتی و امنیتی کشور اعم از وزارت اطلاعات و سپاه و نیروهای انتظامی بسان سربازان گمنام امام عصر (عج) توطئهها را کشف و خنثی کرده و امنیت این کشور پهناور را تامین میکنند. تجربه این سالها به ما به خوبی نشان میدهد که نهادهای اطلاعاتی و امنیتی کشور به لطف خدا احاطه بسیار خوبی به تحرکات جاسوسی و اطلاعاتی دشمن دارند. ما نیز نباید در نوع اظهارات خود، خواسته یا ناخواسته، و برای اثبات یک موضع خاص، امر مهم تر و بزرگتری را نادیده بگیریم و به طور غیر مستقیم اتهاماتی را متوجه نهادهای اطلاعاتی و امنیتی کشور کنیم.
این مقام وزارت امور خارجه ادامه داده است: در مجموع نوعی شتابزدگی از سوی افراد و سایتهایی که این مباحث را مطرح میکنند مشاهده میشود که خیلی مایل هستند با آب و تاب دادن برخی اطلاعات ناقص و ناصحیح حکم قطعی جاسوسی برای آقای درّی را هر چه سریعتر ثابت کنند تا این نظریه خود را اثبات کنند که دشمن در مذاکرات هستهای و تیم مذاکرهکننده کشورمان نفوذ و رسوخ کرده است و این منشاء و دلیل نقصهای عمده ساختاری برجام است. این نوع رهیافت جسارتا قدری سادهانگارانه محسوب میشود چرا که موضوع فرآیند مذاکرات هستهای بسیار پیچیدهتر از آن است که وجود یک فرد جاسوس، حتی اگر چنین مطلبی به اثبات برسد، بتواند به عاملی برای شکل دادن به محتوا و ساختار اساسی برجام مبدل شود. برجام حاصل یکی از پیچیدهترین مذاکرات چند جانبه بوده است که برای دو سال و نیم در عالیترین سطوح تصمیمگیری نه تنها در ایران بلکه در تمامی کشورهای طرف مذاکرات مورد بررسی قرار داشته است و تمامی محتوای آن از ابعاد مختلف سیاسی و امنیتی و فنی با دقت تمام و با اشراف تمامی نهادهای ذیربط مذاکره و جمعبندی شده است. اضافه بر آن، کشورهایی که خود در این مذاکرات شرکت داشتند دارای قویترین سرویسهای جاسوسی در جهان هستند و با توجه به حضور مستقیم خود، چنانچه این دوستان ادعا میکنند به اخذ گزارش از سوی واسطه نیاز مبرم نداشتهاند. تیم مذاکرات هستهای کشورمان نیز با توجه به تجربه طولانی خود تمامی اصول مربوط به حفظ محرمانه بودن اطلاعات را رعایت میکرد و هر یک از اعضای شرکتکننده در مذاکرات فقط در محدوده کار خود به اطلاعات دسترسی داشتند. بسیاری از نمایندگان شرکتکننده مشورتهای تخصصی را ارائه میکردند و نقشی در اتخاذ تصمیمات بر عهده نداشتند و باید تاکید کرد که اتخاذ تصمیمات در سطحی عالیتر انجام میشد.
۱۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]