تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 18 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):براستى كه قرآن ظاهرش زيباست و باطنش عميق، عجايبش پايان ندارد، اسرار نهفته آن پايان نم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851635797




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تأثیر خواب بعد از ظهر و منقطع بر کیفیت خواب (بخش دوم)


واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
تأثیر خواب بعد از ظهر و منقطع بر کیفیت خواب (بخش دوم)
همانطور که در بخش اول گفته شد؛ بارها این اتفاق افتاده که از اداره برگردید خانه و روی کاناپه چرتی کوتاه بزنید و سپس به شام و اخبار و خواب اصلی برسید. چرت زدن می‌تواند موهبتی گران‌بها و فوق‌العاده باشد، یا رنجی روزانه و یا منشأ تشویش نسبت به این‌که چطور می‌تواند بر روند خوابتان تأثیر بگذارد. به نظر شما؛ آن خواب کوتاه روی کاناپه چقدر بر کیفیت خواب شما تأثیر گذار است؟ آیا دلیل کسلی و بی حصولگی در صبح های شما، همان خواب کوتاه میباشد؟ در ادامه به این سوالات پاسخ خواهیم داد.   مزایا و مضرات چرت زدن
خوابیدن طی روز باعث کاهش کم‌خوابی شده اما در نهایت به بی‌خوابی منتهی می‌شود.
چرت زدن می‌تواند موهبتی گران‌بها و فوق‌العاده باشد، یا رنجی روزانه و یا منشأ تشویش نسبت به این‌که چطور می‌تواند بر روند خوابتان تأثیر بگذارد. در مجموع، سؤالی که مطرح می‌شود این است که چرت زدن چگونه بر خواب شبانه تأثیر می‌گذارد؟ برخی از مزایای چرت زدن برای جبران کم‌خوابی چیست؟ چرا چرت زدن می‌تواند باعث ایجاد اختلال و بی‌خوابی شود؟ در این‌جا به نکات جالبی در این زمینه می‌پردازیم.
زمان‌بندی چرت زدن و نیاز به خواب
در طول ۲۴ ساعت، چرت به شکل کوتاه‌تری از خواب اتلاق می‌شود که سوای ساعات طولانی خوابیدن در نیمه‌شب صورت می‌گیرد. اکثر افراد عادت دارند که حدود ۸ ساعت در شبانه‌روز بخوابند. چرت یا خواب نیم‌روزی نسبتا کوتاه بوده و تنها چند دقیقه طول می‌کشد و گاها ممکن است تا چند ساعت هم ادامه یابد. تمایل شدید به خوابیدن در افراد بزرگسال در بعد از ظهر معمولا بین ساعات ۱ تا ۳ بعدازظهر به اوج خود می‌رسد. چرا این زمان‌بندی رخ می‌دهد؟
حالت خواب‌آلودگی هنگام بعد از ظهر با توجه به نوعی وقفه طبیعی در سیستم هشیاری مربوط به ریتم شبانه‌روزی بدن رخ می‌دهد. در طول ساعات بیداری و هشیاری، این سیستم با روند ایجاد حالت خواب مقابله می‌کند، روندی که با تجمع ماده‌ای شیمیایی به نام آدنوزین همراه است. باید گفت که سیگنال‌های بیداری و هشیاری در بعد از ظهر آنقدر قوی نیست تا بتواند بر بروز حالت خواب در این زمان غلبه کند.
برای بسیاری از افراد این مسئله منجر به تمایل به چرت زدن خواهد شد. به فاصله کوتاهی بعد از آن، این سیگنال مربوط به چرخه شبانه‌روزی تقویت شده و حالت خواب‌آلودگی تا نیمه‌شب و زمان خواب اصلی کاهش می‌یابد.
چرت زدن چگونه باعث بروز اختلال در خواب می‌شود؟
افراد زیادی هستند که می‌توانند چرت بزنند بی‌آنکه اثر خاصی روی ریتم شبانه‌روزی خوابشان داشته باشد. این مسئله زمانی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که نتوانید برای جبران نیاز خوابتان در شب بخوابید.
در واقع خواب نیم‌روزی به شما کمک می‌کند تا بتوانید خواب ناکافی خود را جبران کرده، حالت خواب‌آ‌‌‌لودگی‌تان را برطرف کنید و از اثرات کمبود خواب راحت شوید. آن دسته از افرادی که دچار اختلالات خواب هستند هم می‌توانند به طور یکسان در ساعات روز بیشتر بخوابند بی‌آنکه هیچ مشکلی در خواب شبانه داشته باشند. با این حال، خوابیدن در ساعات روز می‌تواند بر روند خواب در شب تأثیر بگذارد.
اگر چرت طولانی شده یا نزدیک ساعات خوابتان در شب باشد، توانایی شما را برای خوابیدن در ساعات شب کاهش خواهد داد. این مسئله منجر به بی‌خوابی شده که به خاطر کم شدن میل خوابیدن رخ می‌دهد. وقتی برای ساعت‌های طولانی بیدار می‌مانید، میل به خوابیدن با افزایش میزان آدنوزین در شما بالا می‌رود. با این حال، مقوله خواب می‌تواند آدنوزین و سایر انتقال‌دهنده‌های عصبی را که منجر به خواب‌آلودگی می‌شوند از بین ببرد. در نتیجه بعد از چرت زدن، میزان خواب‌آلودگی شما کاهش خواهد یافت.
یک چرت کوتاه که معمولا ۱۵ الی ۲۰ دقیقه خواهد بود تأثیری به مراتب بیشتر از چرتی دارد که چند ساعت طول می‌کشد. علاوه بر این، چرتی که در اوایل بعد از ظهر انجام می‌شود، اغلب به اندازه ۱۰ ساعت توانایی خوابیدن را در شما به تعویق می‌اندازد. با این حال، چرت زدن در ساعات نزدیک ساعات خواب در شب، باعث می شود تا به سختی بتوانید در ساعات نیمه‌شب بخوابید. علاوه بر این، اگر به هشت ساعت خواب در شبانه‌روز نیاز دارید تا احساس سرزندگی کنید و ۲ ساعت در بعد از ظهر یا شب می‌خوابید، میزان خوابتان در نیمه‌شب کمتر خواهد شد؛ چرا که بدن‌تان به خواب اضافی نیازی ندارد. هر چه ساعات بیداری و نیز مدت زمان بیداری در شب بیشتر باشد، روند خواب منقطع در شما افزایش خواهد یافت.
8 شهریور 1395





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن