واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه آرمان: روز گذشته همزمان با انتشار این اظهار نظر که تحت هیچ شرایطی آمار اعتیاد دانشآموزان در رسانهها اعلام نمی شود، بلکه این آمار به صورت محرمانه و مکتوب به وزارت آموزش و پرورش ارائه میشود، یک مقام مسئول در ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: سرعت اعتیاد و گرایش زنان به مواد مخدر در کشور دو برابر شده است و همه باید در قبال این زنگ خطر حساس باشیم.
این در حالی است که با پایین آمدن سن اعتیاد و زنانه شدن این معضل نگرانی خانواده ها افزایش یافته و کارشناسان بارها نسبت به این موضوع هشدار داده اند. روز گذشته قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه در پاسخ به این پرسش که «در گذشته آمارهایی در مورد اعتیاد دانشآموزان ارائه میشد که با اعتراض آموزش و پرورش مواجه بود، آیا آمار دقیقی از اعتیاد دانشآموزان وجود دارد؟»، اظهار داشت: اعلام آمار بر مبنای بررسیها و تحقیقات علمی اظهار میشود، اما اینکه آمار دانشآموزان نباید اعلام شود را هم قبول دارم.
علی مویدی افزود: اخیرا ابلاغ کردیم که تحت هیچ شرایطی آمار اعتیاد دانشآموزان در رسانهها اعلام نشود، بلکه به صورت محرمانه و مکتوب به وزارت آموزش و پرورش اعلام شود تا راهکارهای لازم توسط آموزش و پرورش به عمل بیاید. او در پاسخ به این پرسش که «آیا برای عدم مصرف موادی همچون ریتالین که زمان امتحانات دانشآموزان اوج مصرف آن است، کاری انجام شده است؟»، خاطرنشان کرد: دستگاههای مقابله کننده را در محیط هایی که مربوط به آموزش و پرورش و دانشگاه بود، موظف به پاکسازی کردیم تا دسترسی دانشآموز و دانشجو را به این موارد کم کنند. به گزارش فارس، او تصریح کرد: اگر مواردی هم وجود داشته باشد و به پلیس اعلام کنند، ابلاغ میکنیم تا نسبت به پاکسازی آن محل اقداماتی انجام دهند.
گرایش دختران دانشجو به مواد مخدر
همزمان مشاور دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور مطرح کرد: بر اساس ارزیابی مطالعات سوء مصرف مواد حدود پنج درصد از زنان و دختران به سمت مصرف مواد افیونی گرایش داشتند که این رقم در تحقیق شیوع شناسی سال ۹۰ به حدود ۳/۹ رسیده است. حمید صرامی توضیح داد: بر اساس تحقیق سال ۹۲ ، حدود ۲۳ و شش دهم درصد جمعیت بین ۱۵ تا ۶۴ سال کشور از یکی از اختلال های خرد شامل اضطراب، استرس و افسردگی رنج می برند که سهم زنان در این اختلال ها از مردان پیشی گرفته و تحقیقات نشان می دهد که شیوع اعتیاد در زنانی که از این اختلال ها رنج می برند چند برابر مردان کشور است.
صرامی بیان کرد: فقر مهارت دختران و زنان از سوء مصرف مواد مخدر، گرایش به مواد مخدر برای کسب آرامش و لذت کاذب، رهایی از استرس ها از جمله عوامل روی آوری افراد جامعه به ویژه زنان به مواد مخدر است. او بیان کرد: هم اکنون گرایش دختران دانشجو به برخی از مواد روانگردان و مخدر صنعتی، نگرانی هایی را در کشور ایجاد کرده است که انتظار می رود با شروع سال تحصیلی جدید دانشگاه ها با جدیت بیشتری برای انتقال آموزش به دانشجویان به ویژه دختران بکوشند. او توضیح داد: تریاک، شیشه، مواد توهم زای حشیش، گل، ماری جوانا و هروئین به ترتیب بیشترین مصرف را در کشور به خود اختصاص داده اند.
صرامی افزود: کارگاه آموزشی شیوه های مبارزه با مواد مخدر در سه استان کشور برای توانمند سازی و ایمن سازی دانش آموزان دوره دوم متوسطه، والدین، مربیان، معلمان و مشاوران مدارس ۱۲ استان کشور برگزار می شود. او ادامه داد: نتایج برگزاری این کارگاه که سال گذشته در استان قم برگزار شد، نشان می دهد که دانش آموزانی مشارکت جو از ورود به رفتارهای پر خطر به شدت خودداری کردند و باورها و نگرش های آنان نسبت به مواد مخدر تغییر کرده است.
صرامی اظهار کرد: این کارگاه در استان مرکزی برگزار شده است و ۱۲۰ مربی در این دوره یک روزه هشت ساعته آموزش ها را برای آگاهسازی، حساس سازی دانش آموزان، والدین و معلمان مدارس فرا می گیرند. او ادامه داد: از مهر ماه، حدود ۲۵ هزار نفر از دانش آموزان دوره دوم متوسطه شهر اراک و حدود ۵۰ هزار نفر از پدران و مادران این دانشآموزان، مدیران، مربیان و معلمان این مدارس زیر چتر آموزش آگاه سازی خطرات اعتیاد قرار خواهند گرفت. به گزارش ایرنا، او کاهش ۲۵ درصدی اعتیاد که رهبر معظم انقلاب برای برنامه ششم توسعه پیش بینی کردند را از دیگر اهداف این کارگاه عنوان کرد.
۰۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]