واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری ایلنا: یک کارشناس درمان معتادان و پزشک ترک اعتیاد گفت: پزشک و درمانگر آموزشدیده برای درمان اعتیاد به الکل نداریم.
محمدرضا قدیرزاده با بیان اینکه دلایل اعتیاد به الکل و مواد مخدر تقریبا شبیه هم بوده و شرایط اجتماعی، روحی و روانی حاکم بر هر دو یکی است، گفت: البته اعتیاد به الکل علت بیولوژیکی نیز دارد؛ به این معنا که اثر اعتیاد در الکل به دلیل زمینه ژنتیکی آن در برخی خانوادهها بیشتر است؛ یعنی در برخی خانوادهها بیشتر افراد معتاد به الکل را میبینیم.
وی ادامه داد: در افرادی که اختلال روانی دارند نیز موضوع اعتیاد به الکل یا سوء مصرف آن وجود دارد، در خصوص مسائل اجتماعی نیز شرایط یکسانی برای اعتیاد به الکل و مواد مخدر وجود دارد.
قدیرزاده با تاکید بر مصرف تفننی الکل توسط اقشار مختلف جامعه گفت: آماری که نشان دهد اعتیاد به الکل بیشتر در میان افراد مرفه یا ضعیف دیده میشود وجود ندارد، اما شاید بتوان گفت افرادی که برای درمان به مراکز ترک اعتیاد الکل مراجعه میکنند از اقشاری هستند که وضعیت مالی بهتری دارند.
این درمانگر اعتیاد با بیان اینکه تعداد معتادان به الکل در کشور ما آنقدر زیاد نیست که در جامعه مشخص باشند، افزود: در کشورهای اروپایی افرادی وجود دارند که در شرایط معتادان متجاهر قرار داشته و به دلیل اعتیاد به الکل کارتن خواب شدهاند، اما این مورد در ایران کمتر دیده میشود.
وی با اشاره به تعداد بسیار کم زنانی که برای ترک اعتیاد به الکل به مراکز مربوطه مراجعه میکنند، گفت: در جهان آمار اعتیاد به الکل در میان زنان و مردان 1 به 9 است؛ یعنی تعداد زنانی که به سمت الکلیسم میروند نسبت به مردان بسیار کمتر است.
قدیرزاده با بیان اینکه در تقسیمبندی سازمان بهداشت جهانی ما در منطقه EMRO یا مدیترانه شرقی قرار داریم، گفت: کشورهای این منطقه مسلمانند و به دلیل حرمت مصرف الکل در میان مسلمانان اعتیاد به این ماده در کشورهای منطقه کمتر دیده میشود. در کشور ما میزان مصرف الکل نسبت به کل منطقه کمتر است و این را آمارهای جهانی اثبات میکند.
نقش الکل در جرایم خشونتبار
وی یادآور شد: بر اساس آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت حدود 94 درصد جمعیت 15 تا 65 سال کشور اصلا سابقه مصرف مشروبات الکلی را در طول عمر خود نداشتهاند و تنها 6 درصد این تجربه را داشتهاند که شامل مصرف تفننی یا روزانه و... میشود.
این درمانگر اعتیاد با تاکید بر اینکه معمولا در معتادان به الکل بیشتر شاهد تصادفات رانندگی هستیم، گفت: همچنین در این افراد پس از مصرف الکل خشونت زیادی دیده میشود، لذا بحث درگیری یا تجاوز به عنف و ... دراین افراد زیاد دیده میشود، زیرا مصرف الکل باعث میشود این افراد بیمحابا شروع به دعوا کنند که این موضوع گاهی منجر به قتل هم میشود، بنابراین نقش الکل در جرائم خشونت بار دیده میشود.
قدیرزاده با بیان اینکه به دلیل تعداد کم مراجعهکنندگان درمان اعتیاد به الکل، تشکیل مرکزی برای این موضوع برای بخش خصوصی چندان به صرفه نیست، افزود: همچنین درمان الکل در کشور ما تازگی دارد، چنانکه وزارت بهداشت به تازگی آموزشهایی را در زمینه درمان اعتیاد به الکل ارائه داده است، بنابراین ما پزشک و درمانگر آموزش دیده برای درمان اعتیاد به الکل نداریم.
وی در پایان گفت: بیشتر افرادی که مشکل الکلیسم دارند، مشکل اعتیاد به سایر مواد را هم دارند و لازم است که این افراد همزمان سایر اعتیادهایشان درمان شود، بنابراین بهتر است که مراکز درمان الکل با مراکز سوء مصرف مواد مخدر و روانگردان ادغام شوند.
۰۲ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]