تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سنگهاى زیربناى اسلام سه چیز است: نماز، زکات و ولایت که هیچ یک از آنها بدون دیگرى درس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

صندوق تضمین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803355196




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

علت عدم همکاری بانک‌ها با ایران


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: روزنامه فایننشال تایمز (FT) در یادداشتی به بررسی علت عدم همکاری بانک ها با ایران علیرغم توافقه هسته ای پرداخته است.

به گزارش تراز ، در ابتدای این نوشتار که زیر عنوان "بانک ها نمی توانند بدون تضمین آمریکا در ایران سرمایه گذاری کنند" تنظیم شده می خوانیم: این ماجرا، مثالی غم‌انگیز است که نشان می دهد سیاست واشنگتن تا چه حد می تواند ناهمانگ باشد.

خلاصه ای از یادداشت این روزنامه انگلیسی از منظرتان می گذرد:

"جان کری" وزیر خارجه آمریکا در ژولای 2015 از توافق تاریخی هسته ای با ایران رونمایی کرد. انتظار می رفت که این توافق یکی از بخش های کلیدی میراث اوباما باشد: در قبال توقف برنامه هسته ای تهران، واشنتگن متعهد به لغو بسیاری از تحریم ها می شود.

قرار بود این نمایش بتواند گردش پولی به داخل ایران را به جریان انداخته و رشد اقتصادی این کشور را به حرکت درآورد.

به نظر می رسید که این توافق مفهومی سرنوشت ساز برای ایران و آمریکا داشته باشد. اما یک سال پس از توافق هسته ای، کارها کاملا برنامه ریزی شده جلو نرفت.

از مخالفت های جمهوری خواهان و وعده دونالد ترامپ به پاره کردن توافق و مخالفت برخی مقامات ایرانی با آن که بگذریم آنچه مسلما از اهمیت بیشتری برخوردار است این می باشد که در پشت این صحنه و جدای از رقابت های انتخاباتی آمریکا، شورشی بی سر و صدا علیه توافق هسته ای توسط بانک های بین المللی در جریان است و این بانک ها با ایران همکاری نمی کنند.

این مساله حول محور سوالی ناراحت کننده می چرخد مبنی بر اینکه وزارت دادگستری آمریکا چگونه با بانک هایی که قصد تعامل با ایران را داشته باشند برخورد خواهد کرد.

طی سال های اخیر، بانک های آمریکایی اجازه همکاری با همتایان ایرانی خود را نداشته اند. زمانیکه آقای کری در سال گذشته توافق هسته ای را اعلام کرد، این تحریم ها را برنداشت.

جان کری اعلام کرد آمریکا مخالفت دیرینه خود با تجارت بانک های غیرآمریکایی با ایران را کنار گذاشته است. وی در سال جاری [میلادی] از بانک های اروپایی خواست با ایران کار کنند تا فعالیت های اقتصادی این کشور ارتقا یابد.

با این حال، وزارت خزانه داری ایالات متحده از این بانک ها خواسته قبل از انجام هر معامله ای با ایران با این وزارتخانه مشورت کنند و بدون اطلاعات کافی دست به چنین اقدامی نزنند.

دلایلی وجود دارد که بانک های غیرآمریکایی مشتاق به استفاده از شانس همکاری با ایران هستند. بانک های اروپایی –با توجه به اینکه نرخ بهره در غرب بسیار پایین است شدیدا به دنبال فرصت های تجاری با سوددهی بالا هستند.
در همین حال بانک هایی مانند "دویچه بانک"، "بی‌ان‌پی پاریباس"، "استاندارد چارترد" و "اچ‌اس‌بی‌سی" دارای سابقه طولانی از فعالیت در ایران هستند. این بانک ها مشتریانی دارند که خواستار تجارت با ایران می باشد.
به عنوان مثال ماه گذشته [میلادی] شرکت های "زیمنس" و "رولز رویس" مذاکراتی را برای سرمایه گذاری های جدید در بخش انرژی ایران آغاز کرده اند.

اما در اینجا نکته ای چند میلیارد دلاری وجود دارد. از سال 2010 تاکنون وزارت دادگستری آمریکا بانک های غیر آمریکایی را به علت مواردی ادعایی چون دور زدن تحریم ها، پول شویی و نقض قوانین ضدتروریسم حدود 15 میلیارد دلار جریمه کرده است.

از جمله این موارد جریمه 8.9 میلیارد دلاری علیه شرکت "بی‌ان‌پی پاریباس" بوده که در سال 2014 و به علت همکاری با ایران، کوبا و سودان اعمال شد.

جای تعجب نیست که با توجه به این سابقه، بانک های اروپایی و آسیایی بسیار عصبی بوده و خواستار تضمین محکم وزارت دادگستری آمریکا جهت تعامل با ایران می باشند.

آن ها می خواهند مطمئن شوند اگر درخواست آقای کری برای ورود به معامله با ایران را اجابت کنند با مجازات های وزارت دادگستری آمریکا مواجه نخواهند شد.

وی تاکنون قادر نبوده یا تمایل نداشته–که وزارت دادگستری آمریکا را به صدور چنین مجوزی ترغیب کند. به همین علت بانک ها به صورتی موثر به اعتصاب خود ادامه داده و با ایران همکاری مجدد نمی کنند.


منبع: جام نیوز







زمانبندی انتشار: 6 شهريور 1395 - 10:00





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن