تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835818860
سایه شوم احتکار و کمبود بر بازار شکر
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: احتکار، کمبود، تأخیر واردات و نقص سیستم تنظیم بازار از عوامل اصلی در نوسانات بازار شکر میباشند. برونرفت از این مشکل در خودکفایی تولید شکر نهفته بوده که نمودی از برکات توجه به سیاستهای اقتصاد مقاومتی خواهد بود.
به گزارش تابناک اقتصادی، شکر یک کالای استراتژیک و همواره مورد توجه دولتها بوده است. افزایش روز به روز قیمت شکر و کمیابی آن در بازار، مصرفکننده نهایی را با چالش روبهرو ساخته و مسلماً دو سوی مهم نوسانات بازار این محصول استراتژیک در عرضه و تقاضا نهفته است. طي ماه اخير قيمت شکر در بازار افزايش يافت و به بيش از کيلويي4000 تومان براي مصرفکننده رسيد. نوسانات شدید در بازار شکر با وجود آمار میزان تولید و مصرف در کشور چگونه چه توجیهی دارد؟ با نگاهی دقیق میتوان رد پای احتکار، کمبود و نقص در سیستم تنظیم بازار را مشاهده کرد.
عوامل فوق دست در دست هم داد تا در تازهترین واکنش، شاهد عذرخواهی وزیر جهاد کشاورزی از مردم باشیم. محمود حجتی گفت: در واردات شکر غفلت کردیم. وی در ادامه دو دلیل عمده برای نوسان شدید قیمت شکر ذکر کرد. یکی غلفت مسئولین در توزیع بهموقع شکر در بورس بوده است. به گفته وزیر کشاورزی، اکنون بیش از دو برابر تقاضای موجود، شکر در بورس کالا عرضه میشود و نصف آنچه عرضه میشود، بیشتر خریدار ندارد. همین هم موجب شده است که التهاب بازار تا حدودی فروکش کند.
محمود حجتی علت دیگر افزایش قیمت شکر را به سوداگری برخی محتکران بازار مرتبط دانست و گفت، طبق روال طبیعی بازار، ستاد تنظیم قیمت بازار برای جبران هزینههای تولید این کالا قرار بود قیمت این محصول را کمی بالا ببرد و این سوداگران با علم به این موضوع، اقدام به احتکار شکر کردند و این احتکار کمبود در بازار را موجب شد. هماکنون روزانه بیش از حد تقاضا شکر به قیمت هزار و 530 تومان عرضه میشود و التهاب کلی قیمت فروکش کرده است. علاوه بر این هماکنون شکر وارداتی جدید هم در بازار عرضه شده است، همچنین شکر چغندرقند هم بزودی وارد بازار میشود و مشکل قیمت حل خواهد شد.
عباسی معروفان معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران از عرضه روزانه و فراوان شکر در بازار توسط این شرکت خبر داد و گفت: در حال حاضر بازار شکر اشباع شده و بخشی از محصول عرضه شده مشتری ندارد. آیا علیرغم اشباع شکر در بازار باید شاهد نوسان و گرانی قیمت شکر باشیم؟. این در حالی است که یکی از وظایف سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، برخورد با گرانفروشی و مقابله با احتکار است اما این سازمان چه اقدامی برای متعادل کردن بازار انجام داده است؟ آیا کماکان دلالان و احتکارگران که عده کمی هستند از این وضعیت منتفع نمیشوند؟
مسلماً یکی از عوامل مهم در انگیزش احتکار و دلالی، کمیابی یک محصول در بازار بوده و نمیتوان چندان به عقیده برخی مسئولین درخصوص نبود خریدار برای شکرهای عرضه شده و کذب محض بودن شایعات مربوط به کمبود و گرانی شکر در بازار اکتفا نمود. رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی، دلیل گرانی شکر در بازار را کمبود شکر خام میداند نه عملکرد محتکرین. این موضوع نیز یکی از گلوگاههای مهم و مؤثر بر بازار شکر میباشد؛ چرا که با تصمیم برای جبران این کمبود در بازار و نیز اجازه عرضه شکر از هفته پیش در بورس کالا به توزیعکنندگان، تأثیر مثبت بر بازار این محصول مشاهده شده است. به گفته محمد آقا طاهر رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی، در هفنههای گذشته در بورس کالا به توزیعکنندگان و بنکداران، شکر عرضه نمیشد و فقط به کارخانهها و کارگاههای تولیدی دارای مجوز این محصول عرضه میشد اما با تصمیم خوبی که از هفته گذشته اتخاذ گردید، شاهد تعادل عرضه و تقاضا در بازار خواهیم بود؛ چرا که صنوف تولیدی و توزیعی مثل ظروف مرتبط هستند. البته که به گفته معروفان، عدهای سودجو و دلال با طرح اینگونه شایعات دروغین درصدد القاء کمبود این کالا در جامعه هستند تا از این طریق هم مجوز واردات شکر دریافت کنند و هم با بالابردن قیمت در بازار، سودهای کلان به جیب بزنند اما ما هم با این مقام مسئول در شرکت بازرگانی دولتی ایران هم عقیدهایم که دستگاههای نظارتی باید بر این مساله کنترل داشته باشند که بازار دلالی شکل نگیرد. وی با نکوهش اقدام سودجویان برای بیثبات جلوه دادن بازار کالاهای اساسی و پرمصرف کشور، تصریح کرد: متأسفانه سودجویان و دلالان به دنبال آشفته کردن بازار شکر کشور هستند و از این طریق افزایش تصنعی قیمت بازار را دامن میزنند.
علی قنبری معاون وزیر جهاد کشاورزی نیز به تأثیر منفی دلالی در این بازار اشاره دارد. در این جا باید به نقش دستگاههای مربوطه در نیاز سنجی و تنظیم بازار نیز پرداخته شود. سرانه مصرف شکر در ایران تقریباً 28 کیلوگرم است. نیاز داخلی شکر در سال حداقل ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن میباشد. جمع تولید قند و شکر ایران در سال 1394 حدود 000/550/1 تن بوده که کمبود آن (حدود 800 تن) باید وارد گردد. علیرغم وجود این آمار و اطلاعات البته برخی کوتاهیها در این زمینه نیز به چشم میآید. مهرفرد قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور بازرگانی، تأخیر چند روزه در صدور مجوز واردات را تأیید کرده اما مانی جمشیدی کارشناس حوزه کشاورزی، تأخیر دو ماهه و نیز افزایش قیمت جهانی شکر را عامل نوسانات اخیر در بازار شکر میداند. پس علاوه بر بحث احتکار، مشکل در واردات نیز اضافه شده است. بهمن دانایی دبیر انجمن صنفی صنایع قند و شکر نیز با تأیید تاخیر در واردات شکر، علت را باران چهل روزه برزیل دانست که این مسئله علاوه بر تأخیر وزارت جهاد کشاورزی در صدور مجوز واردات منجر به نوسانات بازار شکر در کشور شد. اما این را نمیتوان دلیل محکمی برای آشفتگی بازار شکر اعلام نمود. اگر به گفته برخی ما با مازاد شکر در بازار روبرو هستیم چرا مشکل تأخیر در واردات باید موجب نوسان شدید در قیمت شکر داشته باشد. آیا نبض سیستم تنظیم بازار بهخوبی میزند.
منطقی است که تنظیم بازار شکر را برعهده وزارت جهاد کشاورزی بدانیم. مسئولین ذیربط در این وزارتخانه باید هر لحظه انبارها و بازارها را به خوبی رصد و موجودی آنها را مشخص نموده تا بتوانند طی یک برنامهریزی منسجم، میزان و زمان مناسب واردات را اعمال نمایند. متأسفانه عدم نظام منسجم در تهیه آمار صحیح و واقعی از انبارها و البته معضلی بنام وجود انبارهای مخفی کار را برای تنظیم شبکه بازار این محصول دشوارتر کرده است. اما به هر حال مواد غذایی شوخی بردار نیست و اگر میزان تولید، کفاف نیاز جامعه را ندهد کمبود آن باید از طریق واردات تأمین شود. پس از واردات البته باید نظارت دقیق بر توزیع و عرضه شکر نیز بهخوبی انجام گرفته تا با نرخ مصوب و به میزان کافی در اختیار مصرفکننده قرار گیرد. اما متأسفانه در این زمینه نیز شاهد قصور هستیم، چرا که رییس اتحادیه سوپرمارکت و مواد پروتئینی میگوید هر کیلوگرم شکر باید ۲۷۰۰ تومان فروخته شود، اما به دلیل خودداری عمدهفروشان از فروش شکر، قیمت این محصول در بازار مصرف به بیش از ۳۵۰۰ تومان رسیده است!. با اعلام سازمان تعزیرات، فروشندگان خرد شکر میتوانند با مراجعه بورس، هر کیلوگرم شکر را به قیمت ۲۵۰۰ تومان خریداری و به قیمت ۲۷۰۰ تومان بفروشند، اما بهدلیل سختی این مسیر، فروشندگان از انجام آن خودداری میکنند. اصولاً یک فروشنده چگونه برای خرید دو کیسه شکر به بورس مراجعه کند. این خرید کوچک چه میزان بروکراسی اداری خواهد داشت و اصلاً برای فروشنده بهصرفه خواهد بود یا خیر؟
حالا پس از گذشت يک ماه از افزايش قيمت شکر، دبير انجمن صنفي صنايع قند و شکر ميگويد طي هفته گذشته قيمت شکر از کيلويي بيش از 3500 تومان به حدود 2800 تومان کاهش يافته و در ادامه با توجه به ورود شکر توليدي حاصل از واردات و آغاز توليد يک ميليون و 600 هزار تني شکر داخلي قيمت اين محصول به قيمت منطقي نزديکتر ميشود.
برون رفت اساسی:
مسلماً خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی از اقدامات مهم اقتصاد مقاومتی است که راهکار اصلی برای مقابله با مشکلات و نوساناتی است که هر از چند گاهی برای یکی ار محصولات استراتژیک کشاورزی رخ خواهد داد. بهای خروج ارز برای واردات شکر از سال 84 تا 94 برابر 6,186,599,328 دلار ارزیابی شده است. آیا وا اتخاذ سیاست اصولی در تولید چغندرقند و نیشکر نمیتواند این حجم از خروج ارز از کشور را کنترل نماید؟
در ذیل، راهکارهایی برای ارتقاء سطح تولید این محصول استراتژیک ارائه شده است:
بازنگری اساسی در امر کشت و تولید و فراوری نیشکر و چغندرقند. آمار 40 ساله مبین افزایش ضریب استحصال 1ز 58/72 تنها به 60/80 و متأسفانه کاهش عیار از 99/16 به 70/16 میباشد!
بکارگیری اصول بهزراعی، استفاده از بذور اصلاح شده، مراقبتهای اصولی در حین کاشت، داشت و برداشت محصول میتواند سهم عمدهای در افزایش کیفیت این دو محصول استراتژیک داشته باشد.
توجه ویژه مسئولین به گسترش چتر حمایتی بیمه از این محصول استراتژیک.
اعطای تسهیلات ارزان قیمت برای آسان کردن فرآیند تولید و تجهیزکارگاهها.
حرکت بهسمت رونق شرکتهای شرکتهای دانش بنیان در کلیه مراحل اعم از تولید در بخش کشاورزی تا راهاندازی خط فراوری در کارخانجات.
سیاستگذاری در بخش تعرفههای واردات به نحوی با ﮐﺎﻫﺶ ﺗﻌﺮﻓﻪ و افزایش ﻣﯿﺰان واردات، بیمیلی به تولید در بخش کشاورزی و صنعت و متنعاقباً حذف فرصتهای شغلی رخ ندهد.
۰۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]
صفحات پیشنهادی
احتکار، عامل نوسان قیمت شکر است؟
احتکار عامل نوسان قیمت شکر است دبیر انجمن تصفیه کنندگان شکرگفت واردات شکر دست بخش خصوصی نیست و از این رو بحث احتکار شکر منتفی است به گزارش خبرنگار صنعت تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان طی چند ماه گذشته بازار شکر با نوساناتی همراه بوده بهاحتکار تجار شکر برای مقابله با بورس کالا
احتکار تجار شکر برای مقابله با بورس کالا دلالی و سفته بازی یکی از مشکلات اقتصادی امروز است و یکی از بازار های درگیر این موضوع مسکن می باشد که با خرید اوراق قرضه توسط شرکت های زیر نظر بانک ها منجر به ایجاد تقاضا کاذب و افزایش 13 درصدی اوراق قرضه در تیر ماه سال جاری شد به گزارش فربرخورد تعزیرات با عوامل احتکار شکر
خبرگزاری مهر سازمان تعزیرات حکومتی در بخشنامه ای برخورد قاطع و فوری با عوامل احتکار و بی نظمی در بی ثباتی عرضه شکر را خواستار شد متن بخشنامه این سازمان خطاب به مدیران کل تعزیرات حکومتی در سراسر کشور به شرح ذیل است با توجه به نوسانات در توزیع عرضه و قیمت شکر در روزهای اخیر مقررشکر همچنان در احتکار
تراز رییس اتحادیه سوپرمارکت و مواد پروتئینی ضمن تاکید بر اینکه هر کیلوگرم شکر باید ۲۷۰۰ فروخته شود گفت به دلیل خودداری عمدهفروشان از فروش شکر قیمت این محصول در بازار مصرف به بیش از ۳۵۰۰ تومان رسیده است به گزارش تراز سعید درخشانی درباره علل افزایش قیمت شکر و مقاومت در جهتعضو هیأت نمایندگان اتاق ایران: موانع صادرات با کشورهای همسایه برطرف شود/ بازار خوب روسیه و کشورهای عربی برای ت
عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران موانع صادرات با کشورهای همسایه برطرف شود بازار خوب روسیه و کشورهای عربی برای تجار اردبیلی عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران گفت موانع و مشکلات صادرات و تقویت روابط تجاری با کشورهای همسایه باید هر چه سریعتر برطرف شود تا شاهد رونق این فعالیتهای مثمر ثمفارس از آن سوی تالار شیشهای گزارش میدهد تقویت ۴۴ پلهای شاخص کل بورس/ سبزپوش شدن نماگر بازار سهام زیر سایه
فارس از آن سوی تالار شیشهای گزارش میدهدتقویت ۴۴ پلهای شاخص کل بورس سبزپوش شدن نماگر بازار سهام زیر سایه بازارگردانها بازار سهام امروز شاهد تقویت نماگرهای منتخب خود به لطف حضور بازارگردانها و صندوقهای سرمایهگذاری بود بازاری کم رمق و خنثی که همچنان تک سهمها را در کانونآخرین وضعیت مرمت «فلکالافلاک»؛سپهرِ سپهران زیر سایه کمبود اعتبار
استحکامبخشی ۲۵ درصد پیشرفت دارد آخرین وضعیت مرمت فلکالافلاک سپهرِ سپهران زیر سایه کمبود اعتبار شناسهٔ خبر 3741482 - دوشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰ ۴۳ استانها > لرستان jwplayer display inline-block; خرمآباد- مرمت بنای تاریخی فلکالافلاک آغازشده است اما همچنان طرح استحکاهزار تن مرغ و شکر تنظیم بازار در خراسان جنوبی توزیع شد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هزار تن مرغ و شکر تنظیم بازار در خراسان جنوبی توزیع شد شناسهٔ خبر 3743697 - چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸ ۲۰ استانها > خراسان جنوبی jwplayer display inline-block; بیرجند-رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به افزایش قیمت مرلزوم راهاندازی پویش مردمی آب/کمبود شکر مشکلساز شد
تذکرات اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان در یکصد و چهل و چهارمین جلسه علنی لزوم راهاندازی پویش مردمی آب کمبود شکر مشکلساز شد شناسهٔ خبر 3740184 - شنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۷ ۱۶ استانها > اصفهان jwplayer display inline-block; اصفهان – لزوم راهندازی پویش مردمی آب توسط شهرداریبرخورد با عوامل احتکار در بی ثباتی عرضه شکر
خبرگزاری ایسنا سازمان تعزیرات حکومتی در بخشنامه ای برخورد قاطع و فوری با عوامل احتکار و بی نظمی در بی ثباتی عرضه شکر را خواستار شد متن بخشنامه این سازمان خطاب به مدیران کل تعزیرات حکومتی در سراسر کشور به شرح زیر است با توجه به نوسانات در توزیع عرضه و قیمت شکر در روزهای اخیر مقر-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها