واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
چاقی بر چند نوع است انواع مختلف چاقی چگونه اند با چه روش هایی می توانیم چاقی خود را برطرف کنیم متناسب با اندازه و حجم چربی در بدن افراد چاقی آن ها اندازه گیری می شود 4 نوه چاقی داریم که برای شناخت آن ها پیشنهاد می کنیم به ادامه مطلب توجه کنید به طور قطع چاقی علل متعدد و مختلفی دارد. ولی هر علت درونی یا بیرونی که با اختلال در تعادل بین انرژی وارد شده به بدن و انرژی مصرفی و یا جذب و دفع مایعات و مواد مصرفی دیگر همراه باشد ، افزایش وزن حاصل شده و به طور خزنده ای پیشرفت کرده، بافت ها و اندام های فعال و کارآمد بدن را یکی بعد از دیگری تحت تاثیر قرار میدهد. با توجه به اینکه چاقی ها چند علتی بوده، همه آنها را با یک روش یا برنامه و رژیم غذایی نمی توان درمان کرد. بنابراین هر فردی قبل از اینکه از روش های کاهش مقدار مصرف مواد غذایی جهت دستیابی به وزن مورد علاقه و ایده آل خود استفاده کند، باید در درجه اول نوع و علل چاقی خود را مشخص و رخدادهای درونی را معلوم کند و سپس با توجه به همه عوامل تاثیر گذار، رژیم مناسبی را با صلاحدید متخصص و کارشناس تغذیه اجرا نماید و بدین طریق از عوارض و رخداد های غیر قابل جبران پیشگیری نماید.در این مطلب، به شناخت انواع مختلف چاقی می پردازیم. نوع چاقی خود را بشناسیم برحسب نحوه توزیع چربی در بدن، چهار فرم چاقی تعریف شده است. چاقی نوع یک : توده بدن با درصد چربی بالا
در چاقی نوع یک توزیع چاقی در تمامی قسمت های بدن میباشد که نسبت به سایر انواع چاقی ها، بهترین فرم چاقی محسوب میشود. در برخی مواقع به این نوع چاقی، چاقی تخم مرغی شکل نیز میگویند. چاقی نوع دو : چربی مازاد در اطراف شکم و تنه (چاقی سیبی شکل – اندروئید )
چاقی نوع دو بیشتر در مردان متداول است. تجمع چربی مازاد در اطراف شکم و تنه میباشد که این نوع چاقی با مقاومت انسولین همراه است. چاقی نوع سه : چربی مازاد در ناحیه شکم
چاقی نوع سوم با عوامل خطری همچون احتمال ابتلا به دیابت ، افزایش چربی خون و پرفشاری خون مرتبط است. چاقی نوع چهار: چربی مازاد در ران ها و باسن ( چاقی گلابی شکل – ژینوئید )
چاقی نوع چهارم یا چاقی گلابی شکل در زنان متداول است که عمدتا با عارضه خاصی همراه نیست اما در زنان پس از یائسگی، عوامل خطری مثل افزایش قند، چربی خون و افزایش فشار خون را به دنبال دارد. افزایش وزن از طریق افزایش اندازه سلول چربی (هیپرتروفی ) یا افزایش تعداد سلول چربی ( هیپرپلازی ) و یا تلفیقی از هر دو نوع ناشی میشود که اکثر چاقی ها به دلیل افزایش اندازه سلول می باشد.
افزایش تعداد سلولهای چربی عمدتا در طی فرآیند رشد در دوران کودکی و نوجوانی روی میدهد. در فرآیند چاقی، در صورتی که اندازه سلولهای چربی افزایش یابد، بعد از گرفتن رژیم کاهش وزن به حد طبیعی خود بر میگردد اما چنانچه تعداد سلولهای چربی افزایش یابد به دنبال کاهش وزن فرد، هرگز به حد طبیعی خود بر نمیگردد.
در دوران بلوغ ، تعداد سلولهای چربی در کودکان چاق و لاغر افزایش می یابد که این افزایش در کودکان چاق سریع تر از کودکان لاغر است.
پس از بلوغ ، افزایش چربی بدن از طریق افزایش در اندازه سلول چربی صورت میگیرد. منبع: دکتر مظهری متخصص تغذیه و رژیم درمانی.
4 شهریور 1395
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]