واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: استانها > اصفهان - ایرنا نوشت: خور و بیابانک یکی از مناطق دارای جاذبه های گردشگری بسیار غنی در کشور است که صحنه های زیبا و افسونگر این شهرستان هر بیننده ای را به سمت و سوی خود می کشاند.
شهرستان کویری خورو بیابانک به مرکزیت شهر خور با وسعتی افزون بر12هزار کیلومتر مربع حدود 10 درصد از کل مساحت استان اصفهان را در اختیار دارد این منطقه شرقی ترین منطقه استان اصفهان دارای آب و هوای گرم و خشک بیابانی است. شهرستان خور و بیابانک با قدمتی چندین هزار ساله در دل کویر مرکزی ایران قرار دارد که از شمال دامغان در استان سمنان،از جنوب به اردکان در استان یزد،از شرق به طبس در استان خراسان جنوبی و از غرب به نایین در استان اصفهان متصل می شود . خوروبیابانک به دلیل واقع شدن در کمربند بیابانی نیم کره شمالی دارای زمینهای گچی،نمکی و آهکی است و کوه های آن جزو کوه های مرکزی ایران و به چین خوردگی های آلپی تعلق دارد. قابلیت های فراوان گردشگری در خور و بیابانک موجب شده اشتغال پایدار در این صنعت رونق دو چندانی داشته باشد. رمل های ماسه ای امواج گونه، شب های پرستاره، نخل های سر به آسمان کشیده، اشکال لانه زنبوری، تخت عباسی و تخت عروس، چال سلکنون و نیزار مصر و فرحزاد، دریاچه نمک و دهکده نمکی پتاس از جمله پدیده های بکر و طبیعی خوروبیابانک است که در طی سال، گردشگران زیادی برای دیدن آنها به این شهرستان سفر می کنند. بافت تاریخی و معماری کویری روستاهای گردشگری خوروبیابانک، مهمانوازی و پذیرایی گرم کویرنشینان این فرصت را فراهم کرده که شهرستان دارای بهترین گنجینه های گردشگری باشد. شرایط اقلیمی حاکم در این شهرستان متنوع است و مکان مناسب برای گردشگری و طبیعت گردی محسوب می شود بطوریکه در شب های تابستان خنک بودن هوا عاملی مهم برای جذب گردشگر به این شهرستان است. گردشگران با سفر به خوروبیابانک علاوه بر جاذبه های طبیعی، از آثار تاریخی چون قلعه جندق،قلعه بیاذه،قلعه ایراج و گرمه، دیوان خانه اردیب،مسجد جامع جندق،مسجد جامع فرخی،مسجد جامع بیاذه، گنبد شمس الدین حاجی محمد مهرجان،بادگیرها،آب انبارهای همت وشاه در شهرخور ،امامزادگان،ایوان های گنبدی شکل و ساباط ها، مقبره استاد حبیب یغمایی،مسجد عربها در شهرخور، خانه یغما،خانه کافی در شهرجندق دیدن می کنند. گردشگران نه امروز بلکه در گذشته های دور نیز خوروبیابانک را به عنوان مقصد گردشگری خود انتخاب کرده اند. در دوره قاجاریه به ویژه در اوایل عصر مشروطه بسیاری از گردشگران و سیاحان اروپایی به این شهرستان آمده اند که تاورنیه،آلفونس گابریل،سون هدین،بوبک،کرگور،وون،بوگان یاد کرد. یاقوت حموی،ناصرخسرو،ابن حوقل،مقدسی،استخری،زین العابدین شیروانی،اعتماد السلطنه،مسعودی و حمد اله مستوفی نیز از دیگر مورخان و سیاحانی بوده اند که پا به کویرگذاشته اند و از جاذبه های تاریخی و طبیعی خوروبیابانک در آثار مکتوب خود آورده اند.
واقع شدن خوروبیابانک در مرکز ایران و در مسیر ارتباطی استانهای اصفهان، چهارمحال و بختیاری و یزد،سمنان و خراسان رضوی و جنوبی می تواند بازار وسیع برای جاذبه های گردشگری موجود در منطقه فراهم آورد. وجود روستاهای سنتی و تاریخی با زیبایی ها و جذابیت های خاص خود که از زمان هخامنشی تا به امروز به حیات خود ادامه می دهند.
شهرستان خوروبیابانک به ویژه روستاهای ایراج،اردیب،مهرجان،گرمه و بیاذه و شهرهای خور و جندق پیشینه تاریخی کهنی دارند و قدمت بعضی از آنها به قبل از اسلام و حداقل به زمان ساسانیان می رسد. این شهرستان به دلیل وجود آداب و رسوم،فرهنگ محلی و سنتی بکر، چشم اندازهای زیبا و منحصر به فردطبیعی برآن شده خوروبیابانک به عنوان قطب صنعت گردشگری کشور و استان اصفهان مطرح شود. در خوروبیابانک هر یک از آثار تاریخی و طبیعی مجموعه ای از فرصت های گردشگری است و این موضوع نه تنها در آثار تاریخی و طبیعی بلکه در ارزشهای فرهنگی و دینی آن نیز نهفته است. پتانسیل بسیار بالای خوروبیابانک در امر گردشگری این فرصت را فراهم کرده که هرساله هزاران گردشگر داخلی و خارجی این شهرستان را مقصد خود انتخاب کنند. بیشترین گردشگران خارجی که به خوروبیابانک سفر کرده اند از کشورهای آلمان،فرانسه،ایتالیا،سوییس،استرالیا و هلند بوده اند که در سال 94 بیش از 2 هزارو 325 نفر در این شهرستان اقامت داشته اند. پارسال نیز بیش از 22 هزار و 48 نفر گردشگر داخلی از استانهای تهران، اصفهان و مشهد و سایر استانهای کشور به اینجا آمده اند.
هم اکنون خور و بیابانک با سه هتل و 27 اقامتگاه بوم گردی تاثیر بسزایی در جذب گردشگر داشته است. خور و بیابانک 150اثر تاریخی شناسایی شده دارد که 11 اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. آثار تاریخی به ثبت رسیده در خوروبیابانک از دوره های ساسانی، پهلوی، ایلخانان، قاجاریه، صفویه، صدر اسلام، سلجوقی و قرن هفتم است. هتل های بالی، به تا و تی دا و آتشونی بارانداز، کاریز، ساحل کویر، شب چره، آرسون، نگارین، شن زار، هفتومان، اسکندر، خاطره، مهرگان، باباحسین، تلار، حوض حاجی، ناصریه، فانوس کویر، عموحسن، باجون، هد، براتی، قافله کویر، افضل، جندق از جمله اقامتگاههای بومگردی شهرستان خور وبیابانک هستند که در شهرهای خور، جندق، فرخی و روستاهای بیاذه، گرمه، مصر، فرحزاد نیشابور، مهرجان، هد، نصرآباد، هفتومان، کوره گز پذیرای مسافران عبوری و گردشگران می باشند. هم اکنون بیش از 59 اقامتگاه بوم گردی در حال دریافت مجوز رسمی هستند که موافقت اصولی اولیه جهت اقامت مسافران و گردشگران برای آنها صادر شده است. در چهار ماهه اول امسال نیز بیش از 9 هزارو 500 گردشگر به شهرستان خوروبیابانک سفر کرده اند که از این تعداد بیش از 1200 گردشگر خارجی بوده است. 117 هنرمند صنایع دستی دارای پرونده هستند که طی دوستل اخیر حدود 12 پرونده برای هنرمندان صادر شده است. افشین میرزایی،خانم ماریا سعیدی و محبوبه رحیمی از هنرمندانی هستند که توانسته اند در رشته های قلمکاری(رومیزی طرح گل)، کرباس بافی(شال،ست رومیزی، مانتو) و گلیم بافی نشان ملی دریافت کنند. ۴۸
چهارشنبه 3 شهریور 1395 - 16:15:14
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]