تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):پروردگارم هفت چيز را به من سفارش فرمود: اخلاص در نهان و آشكار، گذشت از كسى كه ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799043010




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فراموشی عامدانه اولویت ها در طرح های بزرگ انتقال آب جنوب کشور


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: هنگامی که بحث از طرح های بزرگ انتقال آب می شود دو اولویت مهم را باید مورد توجه قرار داد. نخست اینکه بر اساس قوانین بین المللی و نظرات کارشناسی طرح انتقال آب جز با هدف تأمین آب شرب توجیه اقتصادی ندارد و دیگر اینکه مبدأ انتقال آب خود نباید دچار مشکلات آبی باشد.


به گزارش تابناک، یکی از پروژه های بزرگ انتقال آب در کشور که با حاشیه های فراوان از سوی مسئولین در حال پیگیری است، طرح انتقال آب از خلیج فاس به فلات مرکزی است که مسئولین با عزمی جدی در حال ادامه برنامه ها و مطالعات خود برای نهایی کردن این طرح هستند و احداث بزرگترین پروژه انتقال آب کشور «صفارود» که در حال حاضر از جنوب استان کرمان شروع و به شمال این استان ادامه ختم می شود، بخشی از این طرح است.


متولیان منابع آب کشور بر این عقیده اند که با اجرای طرح انتقال آب صفارود 700 میلیون متر مکعب آب از خلیج فارس و آب های سطحی حوضه آبریز هامون_جازموریان به شمال استان کرمان و فلات مرکزی کشور منتقل خواهد شد.


بررسی ها نشان می دهد بخش عمده ای از سازه های انتقال آب جنوب به شمال از شهرستان رابر استان کرمان تا شهر کرمان که به گفته مسئولین قابلیت جابجایی 700ملیون مترمکعب آب را در سال دارد، نهایی شده است. 


اگرچه در حال حاضر مبدأ تونل انتقال آب صفارود شهرستان رابر استان کرمان است ولی مسئولین آب منطقه ای این استان تأکید دارند، این سازه های انتقال آب تنها 35 میلیون مترمکعب از آب حوضه آبرزیز هامون جازموریان را انتقال خواهد داد و مابقی ظرفیت این طرح (635 میلیون مترمکعب ظرفیت خالی) برای انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی کشور احداث شده است.


اینجا سئوال مهم قابل طرح  که نیاز به پاسخ دارد این است که مگر قرار نیست برای انتقال 635 میلیون متر مکعب ظرفیت خالی این سازه انتقال از آب شور خلیج فارس استفاده شود، پس چرا اقدام قابل اشاره ای  از ساحل خلیج فارس تا شهرستان رابر صورت نگرفته است؟
سئوال دیگر این است که مسئولین برای برطرف کردن مشکلاتی نظیر فاصله زیاد، اختلاف ارتفاع (2110متر ارتفاع سد از سطح دريا)، شوری آب و مدیریت استانی متفاوت منابع آب از خلیج فارس تا شهرستان رابر چه برنامه عملیاتی در ذهن دارند؟


فارغ از دو سئوال و ابهام بالا موضوع دیگری که در رابطه با عزم مسئولین در اجرای طرح های انتقال آب از جنوب کشور به فلالت مرکزی می توان مورد اشاره قرار داد این است که بر اساس قوانین بین المللی نظیر قوانین سازمان یونسکو برای اجرای طرح های انتقال آب باید دو شرط مهم را رعایت کرد. یکی از این شرط ها آن است که طرح انتقال آب حوضه به حوضه تنها برای مصارف آب شرب مقصد جایز است و شرط دیگر آن است که حوضه مبدأ خود نباید با مشکل کمبود آب رو به رو باشد.


اینجا باید از متولیان طرح انتقال آب صفارورد و طرح فرضی انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی کشور پرسید آنها تا چه میزان به دو شرط اشاره شده در پاراگراف بالا توجه کرده اند؟ 
به عبارتی آیا هدف از اجرای طرح انتقال آب صفارود و خلیج فارس تأمین آب شرب شهروندان فلات مرکزی کشور است یا این طرح ها اهداف اقتصادی و صنعتی خاصی را برای افراد خاص دنبال می کنند؟


آیا در جریان اجرای این طرح های بزرگ که همگی با هزینه های سرسام آور و پول بیت المال اجرایی می شوند، منافع ملی در محوریت ماجرا قرار دارد یا منافع شخصی و گروهی مورد تأکید است؟


سئوال دیگر قابل طرح این است که  اگر پذیرفته شود یکی از شروط اصلی و غیر قابل چشم پوشی طرح های انتقال آب نبود مشکل آبی در حوضه و فضای جغرافیایی مبدأ انتقال است، آیا ساکنین سواحل خلیج فارس و شهرستان های جنوبی استان کرمان خود از مشکل آبی رنج نمی برند؟


«پروین فرشچیان» معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست اخیراً در گفت و گو با اصحاب رسانه و در بخشی از سخنان خود با اشاره ضمنی به ابهامات بالا گفت: مواردی مثل انتقال آب خزر به سمنان، انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی، انتقال آب دریای عمان و پروژه های دیگری مطرح است که در رابطه با آنها باید گفت، در کل انتقال آب حوضه ای گزینه مناسبی برای تامین آب نیست.


 وی در همین گفت و گو ادامه داد: آب شیرین کن هایی که کشورهای دیگر تأسیس کرده اند همه برای مصرف همان منطقه است. استان های ساحلی ما که آن ها هم دسترسی به آب شرب ندارند اگر فناوری لازم را بیاورند اشکالی ندارد که آب شیرین کن استفاده کنند اما مسأله انتقال آب بین حوضه ای خیلی متفاوت است و مسائل محیط زیستی و اجتماعی خیلی زیادی دارد. تبعات اجتماعی آن اگر از تبعات محیط زیستی بیشتر نباشد قطعا کمتر نیست.


فرشچیان اضافه کرد:  از نظر سازمان محیط زیست انتقال آب بین حوضه‌ای آخرین گزینه مدنظر قرار دارد؛ زیرا در سایر کشورها انتقال آب تجربه موفقی نبوده است. مدیریت نابخردانه چند دهه اخیر چنین وضعیتی را ایجاد کرده است؛ از این رو برای رفع آن نیز باید مدیریت کشاورزی، چاه‌ها و بازچرخانی فاضلاب به عنوان گزینه‌های اولویت‌دار مطرح شوند.


این مقام مسئول سازمان حفاظت محیط زیست با تأیید مشکلات آبی در جنوب کشور افزود: درباره جنوب و مساله انتقال آب باید این واقعیت را در نظر گرفت که حتی در کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس آب شیرین‌کن‌ها آب را به مردم همان منطقه می‌رسانند. به این ترتیب از آن‌جا که مردم ساکن در سواحل جنوبی ایران با مشکل عدم دسترسی به آب روبه‌رو هستند، اولویت آبرسانی به آن‌هاست و نباید برای تامین آب جهت صنایع به انتقال آب دست زد.


به صحبت های معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست باید این حقیقت را اضافه کرد که در حال حاضر و تنها در یک قلم از مشکلات آبی جنوب کرمان به گفته «علی رشیدی» مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان، 400 روستا در این منطقه با کمبود آب آشامیدنی سالم مواجه هستند. بماند که آنها با مشکلات کمبود آب در بخش کشاورزی و نبود صنایع کافی نیز در منطقه مواجه هستند.


ضمن اینکه بخش های عمده ای از سواحل خلیج فارس به ویژه در استان هرمزگان با مشکل آب مواجه هستند و به نظر می رسد قبل از هرگونه اجرای طرح های کلان انتقال آب و برای پیش گیری از هرگونه بحران اجتماعی باید مشکلات مردم این مناطق را حل کرد.
 








۰۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن