تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ای على! عقل چيزى است كه با آن بهشت و خشنودى خداوند رحمان به دست مى‏آيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826911010




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

انتخاب شهردار توسط مردم؛ خوب یا بد؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه فرهیختگان: لایحه مدیریت یکپارچه شهری، موضوعی است که همگان از دولت و مجلس گرفته ‌تا مسئولان مدیریت شهری بر ضرورت تحقق آن اذعان دارند، زیرا از یک طرف تحقق آن بسیاری از درهم‌ریختگی‌های مدیریت شهری را سامان می‌دهد و از طرف دیگر بسیاری از وظایف را از دوش دولت برمی‌دارد.

 در این میان اما موضوع انتخاب شهردار توسط مردم، که در این لایحه به آن اشاره شده است، محل اختلاف‌نظر بوده و حتی بسیاری به آن انتقاد دارند. موافقان تکیه نظام مدیریت شهری بر مردم و جلوگیری از سیاسی‌کاری در این حوزه را دلیل این موافقت اعلام می‌کنند و مخالفان، این موضوع را به محدودیت شورای شهر نسبت می‌دهند. البته در این لایحه به موضوع استیضاح شهردار نیز اشاره شده که قرار است آن را به شورایی به نام شورای حل اختلاف محول کند که به اعتقاد برخی باعث محدودیت شورا خواهد شد.

 انتخاب مردمی با توجه به برنامه‌ها

غلامرضا انصاری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران که موافق انتخاب شهردار توسط مردم است با اشاره به اینکه‌ در این صورت بهترین و کیفی‌ترین خدمات با کمترین هزینه به مردم ارائه می‌شود، به  می‌گوید:‌ «این موضوع باعث می‌شود خود مردم با توجه به برنامه‌های ارائه شده، شهردار را انتخاب کنند که این به معنای تقویت مردم‌سالاری و تکیه مدیریت شهری بر مردم و جلوگیری از نفوذ سیاست در این حوزه است.» البته به اعتقاد او یکی از چالش‌های نظام انتخاباتی کشور، انتخابات مبتنی بر فرد و نبود انتخابات حزبی است. این در حالی است که اگر این انتخابات بر اساس برنامه‌های احزاب باشد، خود احزاب نیز به عنوان ابزار نظارتی بر فرد منتخب عمل می‌کنند. این مساله در کنار نظارت‌های شورای محلی باعث تکامل نظارت‌ها می‌شود.

 او در پاسخ به این سوال که انتخاب شهردار توسط مردم باعث می‌شود شهردار از شورای شهر حرف‌شنوی نداشته باشد، می‌گوید:‌ «‌سوال من این است که آیا شهردار درحال‌حاضر پاسخگویی شورای شهر است؟» به اعتقاد او، این موضوع به تعداد کم اعضای شورا برمی‌گردد که بالا و پایین شدن دو رای باعث اتفاقات نامیمون در شهر می‌شود، در حالی که اگر تعداد اعضا در شورا به بالای 100 نفر برسد لابی با آنها امکان‌پذیر نخواهد بود و قانون حکمفرما می‌شود. او موضوع  استیضاح شهردار توسط شورای حل اختلاف را به مجلس نهم مرتبط می‌‌داند که در اصلاحیه‌ای آن را به مصوبه دولت اضافه کرده است. به گفته او موضوع استیضاح در لایحه پیشنهادی دولت همانند قانون استیضاح رئیس‌جمهور و وزیران در قانون آمده است.

 قوانین برای نظات بر شهردار نیازمند تغییر

اما رضا تقی‌پور، سخنگوی شورای شهر تهران مخالفت خود را با این موضوع ابراز می‌کند. به اعتقاد او در لایحه پیشنهادی دولت تنها موضوع انتخاب شهردار از شورا به مردم تفویض شده و سایر اجزا و شرایط مثل گذشته است. با پیش کشیدن این موضوع بلافاصله موضوع نظارت بر شهردار پیش می‌آید. آیا نباید قوانین در این حوزه نیز تغییر یابد. تقی‌پور در این باره می‌گوید:‌ «‌متاسفانه در حال حاضر ما از لحاظ قوانین به حد بلوغ نرسیده‌ایم. بنابراین نباید شرایطی ایجاد شود که کارایی قبلی مدیریت شهری نیز از بین برود. در این راستا ما نیازمند ارائه بسته‌ای متشکل از تمامی این موارد در لایحه دولت هستیم.» محسن مهرعلیزاده، رئیس سازمان تربیت بدنی در دولت اصلاحات نیز انتخاب شهردار در این مقطع زمانی را به صلاح مدیریت شهر نمی‌داند. او آشنا نبودن مردم به حوزه مدیریت شهر و قوانین آن را دلیل این ماجرا می‌داند. به گفته او، ارتقای فرهنگ انتخاب باید در کشور شکل گیرد که این موضوع باید در دراز‌مدت اتفاق بیفتد.

محمد دامادی، نایب رئیس فراکسیون شهری مجلس شورای اسلامی هم نبود سازوکار نظارتی مناسب شورا بر شهرداری را دلیل مخالفت خود با این موضوع اعلام می‌کند. دامادی » می‌گوید: ‌«‌امروز شاهدیم شهرداری در برخی موارد پاسخگوی شورای شهر نیست، در حالی که توسط خود آنها انتخاب شده است. حالا اگر این انتخاب توسط مردم صورت گیرد آیا شورا توانی برای نظارت بر شهردار خواهد داشت.» به اعتقاد او، این موضوع باعث می‌شود مدیریت شهری به جای گرایش به کارهای زیر‌ساختی و زیر‌بنایی به سمت سیاست‌های پوپولیستی حرکت کند.




۲۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن