واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه آرمان: عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا... (عج) با اشاره به اینکه تشکیل «کمیته ملی تروما» با قدرت اجرایی بالا برای کشور ضروری است، عنوان کرد: بیشترین مصدومان تروما در کشور در سنین پنج تا ۴۵ سال هستند.
با این وجود، تروما به هر نوع بیماری که در اثر یک حادثه ایجاد شود گفته می شود، یعنی بیماری که در اثر یک حادثه مانند سقوط از بلندی، تصادف و ... آسیب جسمی یا روحی دیده باشد، ترومایی است.
بنابراین سالانه شهروندان بی شماری به علت حوادث دچار تروما شده و جان خود را از دست می دهند و حتی ممکن است عده ای با وجود تروما تا ابد خانه نشین شوند، تا جایی که امروزه تروما در کشورهای پیشرفته معیار توسعه یافتگی است، چون تروما یک حادثه قابل پیشگیری است که می توان از قبل آن را پیشبینی کرد؛ با این تفاوت که در آن علاوه بر فرد، جامعه نیز باید اطلاعات لازم را کسب کند. از سوی دیگر، توجه مضاعف آموزش و پرورش، رسانهها و پلیس راهنمایی و رانندگی به موضوع تروما آنچنان مهم است که همه باید دست به دست هم سيستم پیشگیری از تروما را در كشور تقویت کنند.
مرگ سالانه ۱۸ هزار نفر به دلیل تروما
تروما در دانش پزشکی به هر نوع ضربه، جراحت، شوک، آسیب و حادثه وارد شده بر بدن انسان گفته میشود، با این شرط که از خارج به بدن وارد شود و عامل درونی یا بیماری در بدن علت ایجاد آسیب نباشد. اهمیت تفاوت این دو مبحث در اورژانس و فوریتهای پزشکی مشخص میشود، مثلا در برخورد با بیمار دچار سنکوپ و یا شوک اگر عامل آن بیماری باشد، امدادگر به راحتی میتواند اقدام به جابجایی بیمار کند، اما در شرایط تروما به علت وجود احتمال آسیبهای شدید مانند قطع نخاع، هر نوع جابجایی و حرکت بیمار بدون حمایت و ثابت نمودن اندامهای متحرک و توسط اشخاص ناوارد ممنوع است. همچنین تروما اگر شدید باشد شخص را به مداوای اورژانسی نیازمند می کند.
روز گذشته عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیها... (عج) گفت: تمامی آسیبهای میکروبی، شیمیایی، حرارتی و مکانیکی را که از محیط به بدن وارد میشود تروما میگویند که متاسفانه دومین علت مرگ و میر در کشور ما پس از بیماریهای قلبی، عروقی تروما است. در حالی که در دنیا ششمین یا هفتمین علت مرگ و میر تروما محسوب میشود.
هادی خوشمحبت افزود: ما سالیانه حدود ۱۸ هزار مرگ و میر بر اثر تروما در کشور داریم که نکته مهم این است که بیشتر این افراد در سنین ۵ تا ۴۵ سال هستند و حدود ۸۰ درصد این افراد را آقایان به عنوان نانآور خانواده تشکیل میدهند. او با اشاره به اینکه سالانه بر اثر حوادث تروما ۱۸ هزار تلفات و۲۰ برابر آن افراد آسیب دیده و مجروح در کشور ما وجود دارد، خاطرنشان کرد: بسیاری از این افراد تا پایان عمر آسیبهای جدی میبینند و علاوه بر ناتوان شدن باری نیز بر روی دوش خانواده خود میشوند.
او درباره نقش برپایی کنگرههای تروما جهت کاهش این حوادث در کشور نیز تصریح کرد: برپایی این کنگرهها به شکل ملی در سطح کشور همفکری و هماندیشی متخصصان حوزه تروما را به دنبال دارد و در واقع این نوع همایشها فرصتی برای دور یکدیگر جمع شدن فعالان حوزه تروما است تا مشکلاتی را که وجود دارد با یکدیگر بیان کنند. خوش محبت بیان کرد: در کنگرههای تروما در کشور تازههای علمی نیز مطرح می شود که این موضوعات در برنامهریزی های آینده بسیار موثر خواهد بود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیها... (عج) با بیان اینکه برگزاری همایش های تروما جایگاه علمی و معضلات اصلی تروما در کشور را مطرح میکند، گفت: این موضوع حساسیت را میان مسئولان کشور و مردم ایجاد میکند تا با مقوله تروما در کشور بیشتر آشنا شوند. خوش محبت تاکید کرد: درمان بیماران و مصدومان ترومایی موضوعی است که هر چه بیشتر درگیر آن باشیم در این باره متبحرتر میشویم تا اگر بیماری مصدومی دچار تروما شد، لااقل دچار مرگ و میر نشود و به این شکل میزان مرگ و میر کاهش یابد.
او با اشاره به اینکه تشکیل کمیته ملی تروما راهکاری برای حل مشکل تروما در کشور است، بیان کرد: باید کمیته ملی تروما در سطح معاون رئیس جمهور یا حداقل در سطح وزیر بهداشت با همکاری تمامی کسانی که در این زمینه میتوانند کمک کنند، تشکیل شود. به گزارش فارس، خوش محبت توضیح داد: نکته دیگر آموزشهای همگانی به مردم است، به این دلیل که پیشگیری بسیار مهمتر از درمان محسوب میشود.
۲۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]