واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی بیان کرد؛ حفظ آرامش آموزش و پرورش در آستانه مهر/90هزار ساعت داوری در جشنواره رشد رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با تاکید بر حفظ آرامش آموزش و پرورش در آستانه مهر امسال، گفت: در جشنواره محتوای الکترونیکی سال 85 که آغاز کار بود تنها 76 نفر شرکت کردند و اکنون پس از 10 سال شاهدیم که 240 هزار نفر با 90 هزار ساعت داوری در این جشنواره حضور یافته اند که این نشان دهنده نشاط و شور در دستگاه تعلیم و تربیت است.
۱۳۹۵ سه شنبه ۲ شهريور ساعت 13:07
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش پانا؛ حجت الاسلام و المسلمین محی الدین بهرام محمدیان در هفتمین جشنواره ملی تولید محتوای الکترونیکی رشد که صبح امروز در مدرسه دارالفنون برگزار شد اظهار داشت: تحولی که در آموزش و پرورش اتفاق می افتد مرهون نگاه کارشناسانه و مسئولانه نسبت به دستگاه تعلیم و تربیت است.
وی افزود: آقای فانی حدود 30 و اندی سال است که در دستگاه تعلیم و تربیت کار می کند و کمتر کسی مانند فانی وجود دارد که هم عرصه های مدیریت و حوزه های تعلیم و تربیت را تجربه کرده باشد. این بسیار وقت نشناسی است آموزش و پرورشی که در آستانه بازگشایی مدارس است و نیاز به آرامش و سکوت دارد نسبت به آن سنگ پرتاب شود زیرا آموزش و پرورش در بازگشایی مدارس نیاز به آرامش ، تمرکز عقلانیت و حواس دارد و اگر نیت ما این است که آغاز سال تحصیلی در مدارس نشاط و شادی حکمفرما باشد باید در حرکتهای سیاسی و اجتماعی ما عقلانیت حاکم باشد. رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی گفت: تحول در آموزش و پرورش امری دفعی نیست که بتوان آثار آن را یکباره مشاهده کرد و مانند ساختمان سازی نیست که اول اسفندماه آغاز شود و پس از طی دو سال ربان ببندیم و آن را افتتاح کنیم شاید در مورد علوم فیزیکی چنین تحولی امکان پذیر باشد اما تحول در تعلیم و تربیت و آثار و عوارض آن به صورت مثبت و یا منفی حدود یک الی دو نسل طول می کشد.
وی افزود: تحول در آموزش و پرورش آغاز شده و همکاران فرهنگی ما در کل کشور این موضوع را پیگیری و نهادهای مسئول از این حرکت پشتیبانی می کنند همچنین یکی از مطالبات مقام معظم رهبری است که مستقیم بر آن نظارت می شود .
محمدیان ادامه داد: در گذشته فرایند تحول در آموزش و پرورش بصورت آرام آرام انجام می شد اما پس از استارت کار برای تحول محتوای 6 پایه دوره ابتدایی و پایه های هفتم تا نهم تغییر پیدا کرد و اکنون به پایه دهم رسیدیم و همه جوانب را توسط پژوهشگاه و پژوهش گران مستقل مورد بررسی قرار دادیم تا میزان جامعه پذیری محتواهای آموزشی را بررسی کنیم. نمونه هایی از اجرایی شدن سند تحول بنیادین
وی افزود: بحث دیگر مشارکت جویی در تولید محتوا است که اکنون بر اساس برنامه درس ملی 10 تا 20 درصد از همکاران در استان ها برای تولید محتوا مشارکت می کنند که نمونه های آن را می توان در درسهای زبان و ادبیات فارسی، جغرافیا، استان شناسی و ریاضیات مشاهده کرد که خود این بخشی از سندتحول بنیادین است که اجرایی شده است.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی گفت: براساس محتواهای آموزشی بین دانش آموزان ما گفت و گو کردن رایج شده و سوال می پرسند و جواب می دهند و فرهنگ نقد ، رویکردهای فرهنگی و پرورشی در همه دروس لحاظ شده است که از جمله آنها درس مستقل تفکر و پژوهش است که با اقبال خوبی از سوی دانش آموزان و معلمان رو به رو شده است و خود این یعنی اجرایی شدن بخشی از سند تحول که قابل مشاهده است.
وی ادامه داد: ما باید ببینیم برای دستگاه تعلیم و تربیت و تامین مرجعیت و منزلت اجتماعی معلمان چه کرده ایم و سپس از دستگاه تعلیم و تربیت انتظار داشته باشیم زیرا دمیدن در بوق شعار ساده است اما کوبیدن زمین سفت امری سخت تر است.
محمدیان اضافه کرد: آموزش و پرورش بر روی زمین سنگلاخ راه می رود و نباید به جای دستگیری برای آن ایجاد مزاحمت کنیم بنده آدمی سیاسی هستم اما عمله و بنده جناح خاصی نیستم بلکه کارگزار نظام مقدس جمهوری اسلامی است و آنچه صلاح این نظام مقدس است را خواستارم. جشنواره محتوای الکترونیکی
وی گفت: در جشنواره محتوای الکترونیکی سال 85 که آغاز کار بود تنها 76 نفر شرکت کردند و اکنون پس از 10 سال شاهدیم که 240 هزار نفر با 90 هزار ساعت داوری در این جشنواره حضور یافته اند که این نشان دهنده نشاط و شور در دستگاه تعلیم و تربیت است.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی ادامه داد: این شور و نشاط در همه بخشهای مختلف آموزش و پرورش جریان دارد و قابل مشاهده است. قبل از آغاز زنگ تحول ما سالانه 2 الی 3 کتاب را پس از اجرای آزمایشی تغییر می دادیم البته اجرای آزمایشی خوب است و طی انجام تحول حدود 20 کتاب تغییر کرد اکنون شاهدیم که با تلاش شبانه روزی کارشناسان 140 کتاب درسی تولید شده است. تولید کتاب درسی جزوه نوشتن و یا رونویسی نیست بلکه باید بر اساس راهنما و اهداف برنامه درس ملی نوشته شود و ارتباط طولی با سایر درسها و ارتباط عرضی با سایر بخشها داشته باشد. وی گفت: در حوزه تولید محتوا اتفاق خوب افتاد که درس تفکر و سواد رسانه ای ایجاد شد . بر اساس فرموده شهید مطهری هر امر جدیدی که بخواهد اتفاق بیفتد ابتدا در مقابل آن مقاومت می شود و به آن سنگ می زنند ما باید به لحاظ علمی کتابها را بررسی کنیم و پیام های آنرا مدنظر قرار دهیم نه اینکه بدون خواندن کتاب فقط بر اساس عکسهای آن و یا بر اساس تصاویر آن نظر بدهیم باید نقدها عیاربندی و سپس مطرح شوند. جشنواره نقطه پایان ما نیست
محمدیان ادامه داد: در بخش تولید و تحلیل محتوای درسی باید بخشی از کار تولید سازمان پژوهش به استانها واگذار شود. این جشنواره بحث تولید محتوا در عرصه فضای دوم است و نقطه پایان کار ما نیست بلکه نقطه آغازین آن است. بنده قائل به فضای مجازی نیستم و بلکه آنرا منبسط شده و توسعه یافته فضای حقیقی می دانم به نوعی می توان گفت عنصری است که نه جسم است و نه خیال و زمان و مکان را در هم نوردیده است .
وی افزود: برای آشنایی نسل جدید و استفاده آن ها بر اساس نیازشان از این فضا نیاز به کار جمعی داریم و باید پنجره ای را در این عرصه بگشاییم که همه منظره های آن را مخاطب نگاه نکند بلکه بایدمخاطب با آزادی اندیشه و عقلانیت و هدایت گری و تربیت و آموزشی که صورت می گیرد بتواند از این فضا انتخاب صحیحی داشته باشد.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی گفت: معلمان ما باید دست به دست با دانش آموزان در این فضای مجازی حرکت کنند اما ادامه مسیر را بر عهده دانش آموزان قرار دهند. از طرف استان اردبیل پیشنهادی شده است که انجمن تولید محتوای الکترونیکی تاسیس شود و ما می گوییم طرح را ارائه بدهیم ما تایید می کنیم. از همه تولیدکنندگان آثار نیز درخواست دارم که اجازه دهند که آثارشان در شبکه ملی مدارس ایران رشد منتشر شود و نگاهی اقتصادی به این موضوع نداشته باشید و بلکه باید اجازه دهید تا آثار شما دیده شود و سپس بتوانید از آن استفاده اقتصادی کنید زیرا فیلمهای آموزشی گیشه ندارند و نیاز دارند تا به مخاطبان معرفی شوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]