محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826861626
والدین کودکان بد غذا بخوانند
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری تسنیم: کودکان بدغذا از چه مشکلاتی رنج میبرند این رده سنی با چه مشکلاتی مواجه هستند و مهمترین رفتارهای تاثیرگذار والدین روی خورد و خوراک کودک به چه صورت می باشند پیشنهادات رایج متخصصین اطفال در زمینه بدغذابودن کودکان را در ادامه مطلب برایتان آورده ایم با ما همرا باشید.
خیلی از مادران از بدغذایی فرزندشان گلایه میکنند اما بعضی از عوامل بدغذایی به خود مادر برمیگردد. یعنی مادر از زمان تولد کودک رفتارهایی میکند که به عادتهای بد غذایی منجر میشود.
چهار رفتار عمده اشتباه والدین در رابطه با غذا خوردن کودک را بررسی میکنیم.
1. یکی از این عادتهای بد غذایی این است که کودک ما به غذاهای چرب و طعمهای شور و شیرین عادت میکند. چون مادران از زمانی که میتوانند غذاهایی مانند سوپ و حریره بادام و… را برای کودک شروع کنند، غذاهای او را با ذائقه خودشان تهیه میکنند. در صورتی که کودک نیازی به طعم ندارد. برای مادر کودک این غذاها بدون ادویه بدمزه به نظر میرسد در حالی که برای کودک که پیش فرضی از این طعمها ندارد بدون شکر یا نمک نیز این خوردنیهای ناقص نیستند.
امروزه علاقه به قند و نمک دو نگرانی اصلی پزشکان برای سلامت افراد است. گسترش دیابت و مشکلات فشار خون به همین علاقه و عادت ما برمیگردد که ریشه در کودکی ما دارد. اگر از همان سالهای اولیه تولد کودک ما آنها را به این طعمها عادت ندهیم بعدها دچار مشکل نخواهند شد.
2. از طرف دیگر بعضی از کودکان با سبزیجات، گوشت و لبنیات میانه خوبی ندارند و غذاهای آب پز و سالم را پس میزنند. این مشکل نیز ریشه در رفتار والدین دارد. چون رژیم غذایی خانواده به اندازه کافی شامل لبنیات و سبزیجات و گوشت نیست و غذاهای پرچرب نیز مصرف میکنند که این تناقض رفتاری آنها در عدم مصرف مواد غذایی و تشویق کودک به مصرف همان مواد غذایی باعث میشود کودک سر باز زند.
3. مشکل سوم رفتار والدین که به بدغذایی کودک منجر میشود زورگویی و اجبار مادر در غذا دادن به کودک است که باعث مقاومت در بچه میشود. بسیاری از مادران هستند که از روی دلسوزی و نگرانی برای سلامت کودکشان یک رفتار نادرست را در پیش میگیرند و آن اینکه به اجبار کودک را به غذاخوردن وامیدارند.در این شرایط نیز کودک طبعا لج میکند و بیشتر و مصرتر از قبل از خوردن غذا سر باز میزند. در شکل بدتر این اتفاق مادر از غذا به عنوان ابزار تنبیه استفاده میکند و به محض اینکه کودک کار خطایی انجام داد مجبورش میکند تا از غذایی که دوست نداشته و نخورده، بخورد. این رفتار البته باعث دلزدگی کودک از غذا میشود.
4. رفتار بعدی که بسیار هم اثر مخربی در روند غذاخوردن کودک دارد، غذا دادن تحت هر شرایطی است. بعضی مادران هستند که دائما به دنبال کودکشان میدوند تا قاشق قاشق غذا را بتوانند در دهان او بگذارند. بچهها هم مدام در حال فرار کردن از دست مادر هستند و شاید در این تعقیب و گریز چند قاشق غذا هم خوردند!
اما راهکارهای درست در مقابل این رفتارهای اشتباه کدامها هستند؟ ابتدا اینکه از اضافه کردن ادویه و نمک و شکر به غذای کودک در سالهای اول زندگی خودداری کنیم و میزان مصرف خود را نیز از این مواد کاهش دهیم تا وقتی کودک به سفره خانواده پیوست بتواند از غذاها بخورد و سلامت او و والدین حفظ شود.
دوم اینکه پدرومادرها خودشان هم از غذایی که برای کودک آماده کردهاند، بخورند. اگر بشقاب غذایی والدین نیز به همان میزان حاوی سبزیجات و لبنیات باشد کودک راحتتر با این موضوع مواجه میشود و نسبت به خوردن غذاها بیشتر تمایل نشان میدهد.
به هیچ عنوان از غذا به عنوان ابزار تنبیهی استفاده نکنند و برای غذاخوردن کودک نیز به زور و اجبار متوسل نشوند. مادرانی هستند که از بدغذایی کودکشان و اینکه دائما باید به دنبال او بدوند تا غذا بخورد گلایه میکنند در حالی که هیچ کس جز خود مادران مقصر این موضوع نیست. آنها کودک را به این شیوه عادت دادهاند و باید کم کم از این عادت او را جدا کنند. کافی این مادران دیگر برای غذاخوردن کودک به او اصرار نکنند و کودک هر مقدار که خواست غذا را بخورد. نکته بعد اینکه اجازه ندهند کودک میان وعده بخورد مخصوصا اگر به زمان وعده اصلی نزدیک است. و دیگر اینکه هر یکی،دو ساعت یکبار تنها از کودک بپرسند که میخواهد غذا بخورد یا خیر؟ بالاخره کودک گرسنه میشود و برای خوردن غذا تمایل نشان میدهد تا این عادت بد از یادش برود.
او در ادامه مبحث، دو نمونه از شرایطی که باعث بیاشتهایی و دلزدگی کودک از غذا میشود را برمیشمرد و میگوید: در کنار اشتباهات رفتاری والدین، میتوان به شرایط نامناسب کودک برای غذاخوردن نیز اشاره کرد. شرایطی که مطلوب کودک نیست و باعث میشود نسبت به غذا بیتمایل باشد.
1. سختگیری در آداب غذا خوردن: برخی از والدین بیشتر از نیاز و خارج از توان کودک نسبت به رعایت آداب غذاخوردن سختگیری میکنند. آنها مدام از اینکه کودک هنگام غذاخوردن لباس خود را کثیف میکند، گلایه دارند. حتی از اینکه کودک اصرار دارد برای غذاخوردن شخصا از قاشق استفاده کند، ممانعت به عمل میآورند. یا روی مساله طرز نشستن و طرز قاشق برداشتن و به دهان بردن غذا با کودک مشکل دارند. والدین باید توجه داشته باشند که یادگیری آداب غذاخوردن یک روند تدریجی است که با صبر و حوصله و مهربانی امکانپذیر است. در غیر این صورت ممکن است سختگیری در این زمینه علاقه کودک شما را به غذا خوردن تحت الشعاع خود قرار دهد.
2. ایجاد محیط پرتنش برای غذاخوردن: اگر وقت غذاخوردن برای کودک تبدیل به زمانی پرتنش شود علاقه کودک به غذا خوردن از بین میرود. به عنوان مثال، برخی از والدین که از بدغذایی کودکشان گلایه دارند، با تهدید و تشر کودک را پای غذا مینشانند و غذا را به زور و در یک اتمسفر تنشآلود به خورد او میدهند. این راهحل کاملا غلطی است و باعث تشدید بدغذایی کودک شما میشود. باید عوامل بیاشتهایی او را به درستی کشف و درصدد رفع آنها باشید نه اینکه آن را تشدید کنید!
– اگر بچه غذا را نخورد راهحلهایی وجود دارد که میتوانند والدین با کمک آنها کودک را دوباره به غذا علاقهمند کنند. یکی از این راهحلها این است که غذایش را با چیزهای دیگر ترکیب کنند. به این شکل که ترکیبات غذا را برای کودک عوض کنند. به عنوان مثال اگر کودک شما به خوردن سوپ علاقه نشان نمیدهد موادی که دوست ندارد را حذف کنند و چیزهای دیگری به این ترکیب اضافه کنند. یا میتوانند با حفظ ترکیب قبلی مواد جدیدی به ترکیب اضافه کنند که به مورد پسند شدن طعم آن برای کودک کمک کند.
– از موارد دیگری که میتوان برای ترغیب کودک به غذا خوردن استفاده کرد و بسیار نیز موثر است تزیین غذاست. به کار بردن خلاقیت و تزیین غذای کودک با مواد خوراکی داخل بشقاب و ساختن تصویرها و شکلهای جالب توجه باعث میشود کودک به خوردن غذا بیشتر از قبل علاقه نشان دهد. برای ایده گرفتن و تزیین غذا میتوانید از طرحهای مختلفی که در اینترنت و شبکههای اجتماعی وجود دارند استفاده کنید.
– نوع طبخ غذا در عدم علاقه کودک به غذا موثر است. شاید اگر نوع طبخ را عوض کنید کودک شما به همان غذایی که اشتیاقی برای خوردن از خود نشان نمیداد علاقه مند شود. به بیان دیگر، اگر شما انواع پخت مانند بخارپز، کبابی و سرخ شده را بیازمایید بالاخره به مدلی خواهید رسید که کودک آن را میپسندد.
– یک روش دیگر این است که از کودک بخواهید در طبخ غذایی که قرار است بخورد به شما کمک کند. بچهها عاشق این هستند که مواد را با هم مخلوط و طبخ کنند. این پیشنهاد مطمئنا با استقبال کودک همراه میشود و علاوه بر اینکه فرآیند طبخ را برای شما و او تبدیل به یک فرصت وقت گذرانی و لذت بردن با هم میکند، کودک را برای خوردن آنچه خودش در تهیه آن نقش داشته است، ترغیب میکند.
– از راهحلهای موثر برای ترغیب کودکان به غذا خوردن این است که شرایطی را فراهم کنید که کودک همراه با همسالان خود غذا بخورد. این کار باعث بازشدن اشتهای او به غذا میشود. بسیاری از مادران که تجربه غذاخوردن کودکشان را در مهد کودک دارند، به این مساله واقف هستند. در شرایط میهمانی و حضور کودکان همسال نیز، بچهها به شکل قابل توجهی نسبت به غذا تمایل بیشتری نشان میدهند.
۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]
صفحات پیشنهادی
کودکان بد غذا از والدین الگو می گیرند - خبرگزاری علم و فرهنگ
یک مطالعه نشان می دهد کودکان در زمینه دوست داشتن و یا بی تمایلی برای خوردن انواع مواد غذایی اجتماعی هستند و عمدتا از والدین خود تقلید می کنند به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی دیلی میل بدغذایی کودکان والدین را مایوس می کند اما نتیجه یک تحقیق تازه نشان می دهد والدین باعث آن هسبدغذایی بچهتان میتواند تقصیر شما باشد!/تقلید از والدین در مقابل غذاها
دانش > پزشکی - ایرنا نوشت یک مطالعه نشان می دهد کودکان در زمینه دوست داشتن و یا بی تمایلی برای خوردن انواع مواد غذایی اجتماعی هستند و عمدتا از والدین خود تقلید می کنند بدغذایی کودکان والدین را مایوس می کند اما نتیجه یک تحقیق تازه نشان می دهد والدین باعث آن هستندمناسب ترین ظرف غذا برای کودکان
شاید شما هم به این باور باشید که شکل و فرم غذا و ظرفی که در آن غذا سرو میشود میتواند در اشتها و روحیه انسان برای خوردن غذا تأثیر داشه باشد اما برای کودکان کمی متفاوت است بیشتر برای کودک باید سعی داشته باشید از ظروفی استفاده کنید که پلاستیکی نباشند چرا که مواد شیمیایی به کار رفتتاثیر رژیم غذایی پرکالری بر سلامت قلب کودکان
محققان هشدار دادند تاثیر رژیم غذایی پرکالری بر سلامت قلب کودکان شناسهٔ خبر 3746894 - یکشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۲ ۱۸ سلامت > تغذیه jwplayer display inline-block; طبق یک مطالعه جدید کودکانی که رژیم غذایی پرکالری و کم مغذی داشته و از خوردن غذاهای سالم خودداری می کنند از سل8 عادت سالمی که والدین باید به کودکان شان بیاموزند
وبسایت آوای سلامت به عنوان یک پدر و مادر کودکان یاد می گیرند طبق آنچه که شما می گویید یا عمل می کنید رفتار کنند آنها به احتمال زیاد از اعمال شما تقلید خواهند کرد اما راه مفید برای آموزش رفتارهای سالم به کودکان تنبیه یا دادن پاداش به آنها نیست بلکه شما باید بتوانید نقش یک المشکلات غذایی چیپس و پفک برای کودکان!
چند سالی میشود که چیپس و پفک به تغذیه کودکان راه پیداه کرده اند و به نحوی میتوان گفت که دیگر چیپس را نمیتوان از دست بچه ها در آورد ولی میدانید این تنقلات مزخرف موجود در بازار چه محتویی دارند نمک و روغن فراوان و مواد نگهدارنده و … که نه تنها هیچ ارزش غذایی ای برای کودک ندارد بلککودکان، قربانیان اصلی عصبانیت والدین هستند
کودکان قربانیان اصلی عصبانیت والدین هستند عدم تسلط بر خشم میتواند زمینهساز بروز تاثیرات منفی در کانون خانواده شود نیسا محمودی روانشناس گفت عدم کنترل خشم امروزه عامل اصلی ایجاد طلاقهای عاطفی میان زوجین است وی در ادامه افزود خشم واکنشی است که در درون همه افراد وجود دارد هنگاپ Google Classroom از قابلیت چک کردن تکالیف درسی کودکان توسط والدین برخوردار شد
گوگل به تازگی قابلیت جدیدی به اپلیکیشن Classroom اضافه کرده تا والدین بتوانند با آن تکالیف درسی کودکان خود را چک کنند وقتی که معلم یکی از والدین را به Classroom دعوت کند وی می تواند خلاصه ای از تکالیف روزانه یا هفتگی که فرزندش انجام دادهرا مشاهده کرده و همچنین از اعلان های جدیدتاثیر رژیم غذایی پرکالری بر سلامت قلب کودکان - شبکه خبری تحلیلی تیتر1
طبق یک مطالعه جدید کودکانی که رژیم غذایی پرکالری و کم مغذی داشته و از خوردن غذاهای سالم خودداری می کنند از سلامت ضعیف قلبی برخوردار خواهند بود گروه تغذیه " تیتریک " محققان دانشگاه مینه سوتا آمریکا هفت فاکتور مهم سلامت و رفتار را برای تعیین سلامت ایده آل قلب و عروق یتوزیع ۲۱ هزار سبد غذایی بین کودکان مبتلا به سوء تغذیه در سمنان
در سال گذشته انجام شد توزیع ۲۱ هزار سبد غذایی بین کودکان مبتلا به سوء تغذیه در سمنان شناسهٔ خبر 3748550 - دوشنبه ۱ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۳ ۴۶ استانها > سمنان jwplayer display inline-block; سمنان - معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی ره استان سمنان گفت در سال-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها