واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: وبسایت کودک آنلاین: کودک شما تا پیش از 6 ماهگی ، فقط علاقه مند به تماشای چهره های مختلف ، اسباب بازی ها و دست و پای خودش بود ، اما حالا عاشق این است که با سایر بچه ها باشد.
اگر کودکتان خواهر یا برادر بزرگتری داشته باشد ، می بینید که چگونه از بودن با هم لذت برده و احساس شادی و خوشحالی می کند. اگر کودک اوقاتی را همراه با بچه های دیگر بگذراند ، قادر خواهد بود تا مهارت های مهم اجتماعی را آموخته و همچنین شخصیتی مستقل از شما بیابد.
ارضای نیازهای مختلف کودک در هر سن ، یکی از مهمترین مسئولیت هایی است که به عهده والدین می باشد. این نیازها به خصوص در مراحل ابتدایی رشد کودک از اهمیت به سزایی برخوردارند ، چرا که طی این مراحل از عمر کودک ، زمینه های لازم برای شکل گیری مهارت های مختلف در زندگی آینده او ایجاد میگردد.
در واقع با ارضای درست انواع نیازهای کودک در این سنین ، او را برای زندگی سالم و موثر در آینده آماده ساخته ایم و این امر تحقق نمی یابد مگر در سایه ی شناخت نیازهای کودک و از آنجا که این نیازها در سال های ابتدایی عمر او هفته به هفته در حال تغییر است ، اهمیت شناخت آنها بیش از پیش آشکار میگردد. جوانه های رشد مهارت های مختلف هر هفته در درون کودک شکل می گیرد و او را روز به روز به سمت تکامل پیش می برد.
یکی از نیازهای متنوع کودک ، نیاز به برقراری رابطه ای اجتماعی و به طور کلی مهارت برقراری ارتباط با دیگران است که بعد از 6 ماهگی در درون کودک شروع به رشد می نماید.
به عبارتی ، کودک بعد از 6 ماهگی نیازمند برقراری ارتباط با دیگران بوده و دیگر بازی کردن با مادر ، به تنهایی برای او کافی نمی باشد. او حالا نیازمند برقراری ارتباط و بازی کردن با همسالان خود و یا حتی بچه های بزرگتر می باشد. در صورت عدم ارضای مناسب این نیاز ، امکان دستیابی به مهارت های اجتماعی و مهارت برقراری ارتباط موثر با دیگران ، در آینده برای کودک میسر نخواهد گردید.
در راستای تحقق این نیاز ، گروه های بازی نقش عمده ای را میتوانند به عهده داشته باشند ، چرا که این گروه ها با گرد هم آوردن مادران و کودکان در کنار یکدیگر ، امکان بازی کردن با سایر کودکان و برقراری ارتباط موثر بین آنها را موجب می گردند.
همچنین این گروه ها با ایجاد امکان ارتباط و ملاقات مادرهایی با شرایط یکسان با یکدیگر و تبادل اطلاعات میان آنها ، فضای مناسبی را برای تقویت روحیه ی مادران ایجاد کرده و بالا بردن مهارت های تربیتی در میان آنها را موجب می گردند.
با فراهم آوردن اطلاعات اصولی در زمینه ی پرورش کودکان ، این گروه ها میتوانند نقش مهمی را در افزایش فرهنگ مادران در زمینه ی مسائل تربیتی کودک ایفا نمایند. به علاوه وجود انواع برنامه های مناسب تفریحی در برنامه ی این گروه ها ، باعث افزایش انرژی و تقویت هرچه بیشتر روحیه ی مادران گشته و آنها را برای انجام نقش هایشان در خانواده آماده تر می سازد.
این گونه گروه ها مدت هاست که در بسیاری از نقاط جهان شکل گرفته و جنبه ی کاملا سازمان یافته ای پیدا کرده است و حتی در بسیاری از موارد به عنوان یک سازمان رسمی ثبت گردیده اند. با وجود نقش آموزشی و فرهنگ این گروه ها و جایگاه مهمی که در تربیت کودک دارند ، وجودشان در هر اجتماعی ضروری به نظر می آید.
۲۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]