واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: وجود 4500 اعدامی بلاتکلیف در کشور
روز گذشته یک عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس با اشاره به عدم بازدارندگی مجازات زندان در کاهش میزان وقوع جرم اظهار کرد: هماکنون شاهد چرخه معیوب تکرار جرم در کشور هستیم، یعنی بازداشت و زندان در پیشگیری از ارتکاب به جرم بازدارنده نیست.
همزمان با انتشار این اظهار نظر که هماکنون چهار هزار و ۵۰۰ اعدامی بلاتکلیف در کشور داریم که باید برای حل مشکل آنها چارهای اندیشیده شود، یک مقام مسئول در سازمان زندانها گفت: اگر اردوگاه های شرایط سخت بر اساس قانون مورد استفاده قرار گیرند ممکن است بازدارندگی بیشتری نسبت به قانون فعلی که مجازات اعدام هم دارد، داشته باشند. این در حالی است که اعدام نوعی کیفر، مجازات و به عبارتی دیگر اشد مجازات برای محکوم است که هیچ راه برگشتی ندارد.
به گزارش آرمان، حال مساله ای که اینجا مطرح است بحث حذف یا تعدیل مجازات اعدام برای قاچاقچیان مواد مخدر است که هنوز معلوم نیست که سبب کاهش این جرم بشود. از طرف دیگر مجازات اعدام قاچاقچیان تبعاتی دارد که گریبان خانواده زندانی را می گیرد.
روز گذشته یک عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس با اشاره به عدم بازدارندگی مجازات زندان در کاهش میزان وقوع جرم اظهار کرد: هماکنون شاهد چرخه معیوب تکرار جرم در کشور هستیم، یعنی بازداشت و زندان در پیشگیری از ارتکاب به جرم بازدارنده نیست.
روح ا... حضرت پور ادامه داد: در این کمیسیون تلاش میکنیم در رابطه با برخی قوانین قضائی از جمله قوانین مربوط به اعدام و سایر موادی که مشکل دارد؛ پس از کارشناسیهای لازم بازنگریهایی انجام دهیم. او با اشاره به اینکه مجلس موظف است قوانین قضائی را بازنگری کند، گفت: واقعیت این است که تکرار بسیاری از جرایم به دلیل آسیبهای موجود در جامعه از جمله بیکاری است. حضرت پور افزود: در زندانها نیازمند اقدامات فرهنگی از جمله آموزش مجرمان هستیم، به گونهای که با توانمندسازی پس از آزادی از زندان مجدد مرتکب جرم نشوند. به گزارش ایلنا، او عنوان کرد: هماکنون چهار هزار و ۵۰۰ اعدامی بلاتکلیف در کشور داریم که باید برای حل مشکل آنها نیز چارهای اندیشید.
کار تحقیقاتی درباره حذف اعدام قاچاقچیان
هنوز بحث تغییر قوانین در بسیاری جرایم مطرح است، آنچنان که در این روزها به مجازات اعدام قاچاقچیان مواد مخدر نیز رسیده است. روز گذشته رئیس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور درباره مطرح شدن دوباره بحث حذف یا تعدیل مجازات اعدام قاچاقچیان مواد مخدر گفت: مقوله اعدام در مورد مواد مخدر یک موضوع چند وجهی است و اینکه بگوییم حذف آن به نفع است یا ضرر، بدون تحلیل و بررسی وضعیت از گذشته تاکنون، ممکن نیست. اصغر جهانگیر افزود: باید ببینیم اگر این مجازات ها نبود دامنه جرایم کاهش پیدا می کرد یا اینکه در همین حد باقی می ماند. چون کار تحقیقاتی در این زمینه نکردیم که اگر این مجازات با این شدت وجود نداشت، وضعیت مواد مخدر و مشکلات قاچاق در همین حد بود یا توسعه پیدا می کرد، نمیتوانیم بگوییم تاثیر مثبت یا منفی بحث تغییر مجازات مواد مخدر مخصوصا گزینه اعدام چقدر است.
او بیان کرد: نکته دوم این است که همه کشورها تلاش می کنند تا جایی که ممکن است مجازات اعدام عملیاتی نشود، زیرا اگر اشتباهی شده باشد، دیگر هیچ راهی وجود ندارد؛ بنابراین مجازات اعدام به عنوان سخت ترین مجازات کیفری باید به عنوان آخرین مرحله و جایی که راه حلی وجود ندارد دیده شود. رئیس سازمان زندانها ادامه داد: نکته سوم خانواده زندانی است. ما زمانی باید این مجازات را عملی کنیم که شرایط خانواده آنها را هم لحاظ کرده باشیم وگرنه خانوادههایی که در اثر قاچاق مواد مخدر، سرپرست خود را از دست داده باشند ممکن است به علت بدسرپرستی، بیسرپرستی و مشکلات اقتصادی و اجتماعی به چرخه جرمهای مشابه وارد شوند.
او گفت: مجازات احتمالی جایگزین اعدام (حبس ابد یا طولانیمدت) در حال حاضر هم کارایی ندارند و فردی که به حبس طولانی یا ابد محکوم می شود، در نهایت بعد از چند سال تحمل محکومیت با انواع عفو و تخفیف و بخشودگی از زندان آزاد می شود. جهانگیر افزود: قانونگذار پیشبینیهایی در این زمینه کرده که مثلا این محکومان در اردوگاههای کار و شرایط سخت نگهداری شوند. به گزارش تسنیم، او توضیح داد: باید اعتبارات لازم برای بهرهبرداری از این اردوگاهها که قبلا در قانون پیش بینی شده، اما عملیاتی نشده، تخصیص یابد. در حال حاضر مشکل عدم راه اندازی این اردوگاه ها فقط بحث اختصاص بودجه و جذب نیروی انسانی است و به همین دلیل نمی توانیم اردوگاههای شرایط سخت را راهاندازی کنیم. کسانی که مشمول آن شرایط میشوند از تخفیفات لازم بهرهمند نمی شوند و در شرایط سخت نگهداری می شوند و آنگاه بازدارندگی قانون ممکن است از شرایط فعلی که مجازات اعدام هم وجود دارد، بیشتر هم باشد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۶ - ۰۱ شهريور ۱۳۹۵ - 22 August 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]