واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: دیپلماسی ایرانی: پیشتازی اخیر هیلاری کلینتون در نظرسنجی های اخیر راه را برای پیروزی او در انتخابات نوامبر هموارتر کرده و در مقابل دونالد ترامپ، رقیب جمهوری خواه او را در سراشیب سقوط کرده است. موقعیت ترامپ به نسبت کاندیداهای شکست خورده سابق از جمه میت رامنی، جان مک کین یا جان کری در همین مقطع از رقابت های انتخاباتی شرایط بدتری است.
دونالد ترامپ با چندین اظهارنظر جنجالی و نادرست که محبوبیتش را به شدت کاهش داده و باعث شد که کلینتون در نظرسنجی ها به طور قابل ملاحظه ای از او پیشی بگیرد، هفته فاجعه باری را پشت سر گذاشت. نظرسنجی روزنامه هافینگتون پست حاکی از آن است که محبوبیت کلینتون و ترامپ حالا تفاوتی هفت درصدی دارد.
پرش پس از گردهمایی حزب دموکرات کلینتون، رقابت های انتخاباتی را تقریبا به آنچه پیش از ماه جولای بود باز می گرداند. کلینتون جولای را با انتقاد شدید جیمز کومی، رییس پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) به دلیل بی دقتی شدید هیلاری کلینتون در استفاده از ایمیل شخصی در زمان حضور در وزارت امور خارجه آغاز کرد. رییس اف بی آی البته تاکید کرد که هیچ اتهامی متوجه کلینتون نیست.
اما این افزایش اختلاف میان محبوبیت کلینتون و ترامپ فقط به نظرسنجی های ملی ختم نمی شود. گفته شده این اختلاف در نقشه آرای الکترا نیز قابل مشاهده است. به این ترتیب همزمان با پیشی گرفتن هیلاری کلینتون از ترامپ به طور کلی، در برخی از ایالاتی که همواره نبردی سنتی میان دو حزب وجود دارد نیز کلینتون توانسته دست بالا را بگیرد. به عنوان مثال، در هفته جاری کلینتون موفق شده که در ایالت فلوریدا، میشیگان، نیوهمپشایر و پنسلوانیا که پیروزی در آنها برای دموکرات ها از اهمیت حیاتی برخوردار است به طور چشمگیری پیشتاز باشد. اهمیت این چهار ایالت برای پیروزی هیلاری کلینتون در انتخابات حتی به مراتب مهمتر از کلرادو، آیووا، نوادا، کالیفرنیای شمالی، اوهایو، ویرجینیا و ویسکانسین است، ایالت هایی که به طور سنتی میدان نبرد دو حزب دموکرات و جمهوری خواه شناخته می شود.
با وجودی که ترامپ در روزهای اخیر تلاش کرده با معرفی تیم مشاوره سیاست اقتصادی اش و حمایت از پل رایان در مرحله اول انتخابات مجلس نمایندگان آمریکا تا حدودی آب رفته را به جوی بازگرداند اما شواهد از روند نزولی محبوبیت او حکایت دارد. به طوری که گفته می شود هیلاری کلینتون موفق شده در ایالاتی که به طور سنتی از جمهوری خواهان حمایت می کنند هم پیشرفت هایی داشته باشد. به عنوان مثال نظرسنجی ها در هفته جاری از برتری اندک هیلاری کلینتون بر دونالد ترامپ در ایالت آریزونا و جورجیا خبر می دهند. این در حالی است که هیچ یک از این دو ایالت از زمانی که بیل کلینتون در مسند قدرت بود به کاندیداهای دموکرات رای نداده اند.
نشانه های زیادی وجود دارد که ترامپ خود را برای پاسخ دادن به این شرایط آماده می کند. او اگرچه هنوز هیچ تبلیغات تلویزیونی در سطح انتخابات عمومی نداشته اما ستاد انتخاباتی این دلال بزرگ املاک در نظر دارد که در 17 ایالت مختلف تبلیغاتی را داشته باشد از جمله ایالاتی که به طور سنتی صحنه رقابت شانه به شانه دو حزب است. در این فهرست نام ایالاتی چون آریزونا، جورجیا، ایندیانا و میسوری که به طور سنتی جمهوری خواه هستند نیز دیده می شود.
ستاد انتخاباتی ترامپ همزمان تبلیغات را در قلمرو تاریخی دموکرات ها ـ یعنی مین، میشیگان، مینه سوتا و ویسکانسین ـ نیز آغاز کرده اند. دونالد ترامپ در این ایالت ها تلاش دارد تا آرای کارگران سفیدپوست را به دست آورد. هیچ یک از این چهار ایالت از دهه 1980 تا کنون به نمایندگان جمهوری خواه رای نداده اند.
شرایط درون حزبی ترامپ هم اصلا تعریفی ندارد. تقریبا اکثریت حزب جمهوری خواه، چیزی نزدیک به 70 درصد، می گویند که می خواهند ترامپ از رقابت های انتخاباتی کنار گذاشته شده و فرد دیگری جایگزین او شود. سناتور جمهوری خواه نیوهمپشایر گفته است: «ترجیح می دهم که شانس خود را با هر فردی دیگری به غیر این بازنده (ترامپ) امتحان کنیم.»
سناتور جمهوری خواه دیگری از ایالت فلوریدا نیز می گوید: «تاثیر حضور ترامپ در انتخابات نوامبر کاملا معکوس خواهد بود و احتمالا به ضرر حزب تمام خواهد شد. تصویر منفی او در میان اسپانیایی زبان ها، زنان و رای دهندگان مستقل چیزی است که می تواند برای جمهوری خواهان ویرانگر باشد. تاثیرات ویرانگر شعارهای تفرقه افکنانه ترامپ علیه جامعه اسپانیایی زبان ها احتمالا سال ها ادامه خواهد داشت.»
پولیتکو در گزارش دیگری با اشاره به موفقیت های اخیر هیلاری کلینتون در سایه سقوط محبوبیت رقیب جمهوری خواه نوشته که کاندیدای حزب دموکرات نزدیک به هشت میلیون دلار برای تبلیغات با استفاده از برنامه های المپیک ریو هزینه کرده است. گفته شده ستاد انتخاباتی کلینتون تلاش دارد تا با استفاده از بینندگان ان بی سی و شبکه های کابلی در طول دو هفته آینده که رقابت های المپیک در جریان است بر شمار حامیان خود بیفزاید.
۱۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]