واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: افزايش واردات اجناس بنجل با فروش بيشتر نفت
واردات كالاهاي غيرضروري در سال اقتصاد مقاومتي (اقدام و عمل) در حالي صورت ميگيرد كه در چهار ماهه امسال حجم بالايي اره دستي، گيرهِ نامه و برچسب كاغذي از تايوان و هند وارد كشور شده است و برخي كارشناسان بر اين باورند افزايش كالاهاي بنجل نتيجه افزايش فروش نفت است.
با وجود تأكيد چندباره رهبر معظم انقلاب مبني بر جلوگيري از ورود كالاهايي كه امكان توليد آنها در داخل وجود دارد، در سال جاري همچنان اجناس مصرفي و غيرضروري و بنجل به كشور وارد ميشود. به گفته صاحبنظران همزمان با افزايش قيمت نفت در سال جاري، بيم آن ميرود واردات كالاهاي غيرضرور افزايش يابد، به طوري كه بر اساس آمارهاي منتشرشده توسط گمرك، در چهار ماهه نخست امسال حجم بالايي اره دستي و اره زنجيري از كشورهايي چون تايوان، هند، چين، اسپانيا، اسلووني، بلژيك، آلمان و امارات به كشور وارد شده است. مطابق آمار گمرك، در چهارماهه نخست سال جاري حجم قابل توجهي اشياي دفتر كار اداري همچون گيره نامه از چين، تركيه و امارات به كشور وارد شده است. كالاي ديگري كه واردات آن در سال جاري عجيب به نظر ميآيد، برچسبهاي كاغذي است. مطابق گزارش گمرك، در چهار ماه نخست سال جاري، كشورهاي امارات، تركيه، آلمان، هند، چين، كره و بلغارستان به ايران برچسبهاي كاغذي صادر كردهاند.
واردات اين اجناس ساده و دمدستي در سال جاري به عنوان چهارمين سال دولت يازدهم در حالي است كه دولت در شعارهاي انتخاباتي خود از عملكرد دولت قبل در واردات اجناس مصرفي به شدت انتقاد ميكرد و ميگفت: روي آوردن به مسير واردات بزرگترين بيعدالتي است، يعني عدالت اين است كه در شرايط فشار دشمن ما بتوانيم در داخل به توليد كمك كنيم، فضا را بهبود ببخشيم، توليد داخل را افزايش دهيم و بر مقدار واردات بكاهيم... اگر توليد رونق يابد، در بخشهاي مختلف هم بيكاري حل ميشود و هم وقتي اين مسئله افزايش يابد عرضه كالا زياد ميشود و در برابر تقاضا تعادل به وجود ميآيد، در اين صورت ناچار نميشويم بنجلها را از خارج وارد و براي كارگر چيني كار درست كنيم.
واردات غيراصولي تبر زدن به ريشه اقتصاد است
دكتر آلبرت بغضيان، اقتصاددان و استاد دانشگاه در واكنش به انتشار خبر واردات گيره دستي، چسب و... گفت: واردات يعني تبر زدن به ريشه اقتصاد كشور، چگونه مسئولان ميتوانند پول براي واردات زغال، گيره و شانه و... را بپردازند اما نميتوانند پول توليدكنندگان داخلي را به موقع پرداخت كنند؟ وي در پاسخ به بعضي از افراد كه ادعا ميكنند جنس خارجي ارزانتر است، گفت: اين ارزانتر بودن چه فايدهاي براي كشور دارد، هنگامي كه كارگر ايراني بيكار ميشود و خود و خانوادهاش دچار مشكل ميشود. بغضيان اظهار داشت: سازمان توسعه تجارت و وزارت صنعت بايد بر نحوه ثبت سفارشها نظارت بيشتري داشته باشند تا واردات كالاهاي غيرضرور و لوكس متوقف شود. وي همچنين رشد فروش و قيمت نفت را دليل واردات كالاهاي غيرضرور دانست و افزود: اين تجربه را در دولت دهم نيز داشتيم، اما با بروز تحريمها و اولويتبندي كالاها، واردات بسياري از كالاها محدود و متوقف شد، البته دولت تدبير اولويتهاي كالايي را كنسل كرد، فقط واردات كالاهاي لوكس با وضع تعرفه محدود شد.
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]