واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: امحاي كالاهاي قاچاق بهجز خودروهاي لوكس!
صبح ديروز در تهران و چند استان ديگر از قبيل كرمانشاه، سيستان و بلوچستان، آذربايجان و بوشهر در مجموع بيش از 22 ميليارد تومان كالاي قاچاق مكشوفه امحا شد، البته طبق اعلام قبلي قرار بود محمولههايي از كالاهاي قاچاق در چند استان امحا شوند كه بهدلايلي كه هنوز معلوم نيست، فقط خودروهاي لوكس قاچاق از اين امحا مستثني شدند.
صبح ديروز در تهران و چند استان ديگر از قبيل كرمانشاه، سيستان و بلوچستان، آذربايجان و بوشهر در مجموع بيش از 22 ميليارد تومان كالاي قاچاق مكشوفه امحا شد، البته طبق اعلام قبلي قرار بود محمولههايي از كالاهاي قاچاق در چند استان امحا شوند كه بهدلايلي كه هنوز معلوم نيست، فقط خودروهاي لوكس قاچاق از اين امحا مستثني شدند.
گفته ميشود روز گذشته بزرگترين انهدام كالاهاي قاچاق شده بعد از 38 سال صورت گرفته است، اما خودروهاي قاچاق به انبارهاي سازمان اموال تمليكي منتقل شدهاند.
يكشنبه هفته جاري بود كه خبري مبني بر امحاي 13 خودروي لوكس شامل بنز S500، بيامو، پورشه و رنجروور كه به صورت قاچاق وارد كشور شده بودند منتشر شد تا اين خودروها درس عبرتي باشد براي افرادي كه اقدام به واردات كالا به صورت قاچاق به كشور ميكنند. اما طي دو روز اخير خبرهاي ضد و نقيضي منتشر شده كه امحاي اين خودروها را در هالهاي از ابهام قرار داد و روز گذشته نيز در مراسم امحاي كالاي قاچاق اعلام شد كه در صورت عدم امكان صادرات اين خودروها در آينده امحا خواهند شد.
رئيس سازمان جمعآوري فروش اموال تمليكي در مراسم امحاي كالاهاي قاچاق با اشاره به انجام عمليات امحاي ۲۲ميليارد تومان كالاي قاچاق طي ديروز در چند نقطه كشور در پاسخ به انتقاد شركت افراد قاچاقچي در مزايدهها گفت: سازمان اموال تمليكي به اسامي افراد قاچاقچي دسترسي ندارد.
امير دليري در گفتوگو با تسنيم افزود: حجم كالاي مكشوفه كه در تهران امحا شد بيش از 400 تن و ارزش تقريبي آن حدود 15 ميليارد تومان و همچنين در ساير استانهاي كشور 7 ميليارد تومان بود و در مجموع 22 ميليارد تومان كالاي قاچاق امحا شد.
وي در پاسخ به اين پرسش كه عدهاي از مسئولان در سازمان تعزيرات حكومتي و ستاد كالا و ارز اعلام ميكنند كه قاچاقچيان در مزايدههاي اموال تمليكي شركت ميكنند، گفت: بنده اين مطلب را تكذيب ميكنم. دوستان همكار ما در مراجع مختلف آدرس مواردي را كه مدنظر دارند به ما بدهند تا بنده به شخصه اين موضوعات را پيگيري كنم. حتي اگر مزايدهاي نيز برگزار شده باشد و قاچاقچيان در آن شركت كرده باشند در صورتي كه اسامي آنها از مراجع مختلف به مراكز اموال تمليكي برسد سريعاً نام آنها از مزايده حذف ميشود، اين در حالي است كه تاكنون هيچ اسمي به سازمان اموال تمليكي نرسيده است.
رئيس سازمان جمعآوري فروش اموال تمليكي در ادامه گفت: نكته حائز اهميت اين است براي كالاهاي قاچاق و خودروهاي لوكس امكان عرضه مجدد وجود ندارد و اين نوع كالاها طبق قانون حتماً بايد صادر شود. البته نوع ديگري از كالاها بهعنوان كالاهاي متروكه وجود دارد كه اينها نيز بايد به دست صاحبانشان فرآيند فروش و صادرات انجام شود.
دليري با انتقاد از كساني كه سازمان اموال تمليكي را متهم به كوتاهي در نظارت بر برگزاري مزايدهها ميكنند، گفت: اين افراد اطلاعات غلط ميدهند چراكه اين مزايدهها بهصورت الكترونيكي برگزار ميشود. هيچ كس نميداند چهكساني برنده شدند و چهكساني در اين مزايدهها شركت ميكنند، در واقع خريداران اين مزايدهها مشخص نيستند. و از آنجا كه سازمان اموال تمليكي به اسامي افراد قاچاقچي دسترسي ندارد اين وظيفه دستگاههاي مربوطه است كه اسامي قاچاقچيان را در اختيار سازمان قرار دهد تا اين دسته در ليست سياه سازمان قرار گيرند.
رئيس سازمان جمعآوري و فروش اموال تمليكي با اشاره به اين موضوع كه تنها 58صدم درصد از اموال قاچاق توقيفي كالا در اختيار سازمان قرار ميگيرد، گفت: اين عدد نشان ميدهد كه چه حجم اندكي از كالاي قاچاق براي فروش در اختيار اين سازمان است. مسئولان مربوطه بهتر است براي مبارزه با قاچاق كالا كه رقم آن بيش از 15 ميليارد دلار است تدابيري بينديشند.
وي در پاسخ به سؤالي كه واردكنندگان خودروهاي لوكس چه كساني هستند، ضمن ارائه نكردن توضيح مشخص درباره هويت اين افراد، اظهار كرد: اين افراد واردكنندگان غيرقانوني هستند و همه آنها از مبادي گمركي كشور وارد نشدهاند.
وي افزود: هنوز درباره اين خودروها كه تعداد آنها در حدود ۶۴ عدد برآورد شده تصميمگيري نشده و پروسه قانوني خود را طي نكردهاند. محتمل است كه تصميم گرفته شود كه اين كالاها به قصد صادرات به مزايده گذاشته شوند.
دليري در بخش ديگري از سخنانش در پاسخ به سؤال ديگر مبني بر ارائه توضيحي در مورد كالاهايي تحت عنوان شير خشك يارانهاي كه در ميان كالاهاي قاچاق شده ميباشد، گفت: شير خشكهاي يارانهاي همگي تقلبي هستند و ماركهاي تقلبي دارند كه به صورت غيرمجاز در بازار عرضه شده بودند.
رئيس سازمان جمع آوري اموال تمليكي گفت: 64 دستگاه خودروي لوكس قاچاق در انبارهاي اين سازمان در سراسر كشور وجود دارد. دليري افزود: اين خودروها شامل انواع خودرو از جمله پورشه، بنز، لندروور و رولز رويس است اما پورشه و بنز بخش عمده اين خودروها را به خود اختصاص داده است. دليري درباره اخبار ضد و نقيض انهدام 13 خودروي پورشه در استان فارس نيز افزود: اطلاعاتي كه در اين باره داده شده بود غلط است. وي گفت: با حكم مقام قضايي و با توجه به آييننامه اجرايي مواد 55 و 56 قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز كالاهاي مكشوفه قاچاق در استانهاي مختلف كشور روند امحا را طي خواهد كرد.
امحاي كالاي قاچاق در تمامي استانهاي كشور
قاسم خورشيدي در مصاحبه با خبرگزاري صدا و سيما با اشاره به اجراي عمليات امحاي كالاي قاچاق در استانهاي تهران، آذربايجان غربي، هرمزگان، كرمانشاه و فارس گفت: عمليات امحاي كالاهاي قاچاق انجام ميشود و به تدريج در هفتههاي آينده شاهد امحاي اينگونه كالاها در همه استانهاي كشور خواهيم بود.
وي افزود: براساس آييننامه مواد 55 و 56 قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز كه اواخر خرداد امسال به تصويب هيئت دولت رسيد هرگونه بازگشت كالاهاي قاچاق به بازار مصرف داخلي ممنوع است. وي گفت: اگر اينگونه كالاها نمونه داخلي داشته باشد منهدم ميشود والا شرايط صادرات آن با دريافت تضامين لازم از كشور مهيا ميشود. خورشيدي افزود: اگر شرايط صادراتي وجود نداشته باشد اين كالاها امحا خواهد شد. وي گفت: براساس آييننامه خودروهايي نظير پورشه كالاي سرمايهاي محسوب ميشود كه درباره آنها اولويت با صادرات است.
خورشيدي افزود: ابتدا بايد زمينه صادرات اين خودروها و خروج از كشور را سنجيد و اگر امكان صادرات وجود نداشت آنگاه با حكم قضايي منهدم و تبديل به آهن قراضه ميشود.
خورشيدي در پاسخ به اين سؤال كه گفته ميشود ميتوانيم به جاي انهدام انواع كالاهاي مصرفي، آنها را در اختيار اقشار محروم جامعه قرار دهيم، گفت: اين سخن از چند نظر مردود است؛ چراكه اقشار محروم جامعه حق دارند مانند سايرين از كالاهايي استفاده كنند كه از نظر بهداشتي و ايمني تأييد شده باشند، در نتيجه اين درست نيست كه كالاهاي قاچاق مكشوفه را كه بسياري از آنها مجاز نيستند و تاريخ مصرفشان گذشته است را براي مصرف به اقشار محروم جامعه تخصيص دهيم. سخنگوي ستاد مركزي مبارزه با قاچاق كالا و ارز اظهار كرد: از نظر اقتصادي هم محرومين در سبد تقاضاي كل قرار دارند و نميتوان بخشي از تقاضاي كل را با كالاي قاچاق تأمين كرد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 131]