تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):روزه امساك از خوردن وآشاميدن نيست بلكه روزه،خوددارى ازتمامى چيزهايى است كه خداوندسبحان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827875300




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«کرفس» چگونه میراث ملی شد؟


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
«کرفس» چگونه میراث ملی شد؟
«کرفس» چگونه میراث ملی شد؟ کرفس کوهی، نان برنجی، بستنی سنتی، آلوی برغان و روش تهیه نان‌های سنتی از جمله پرونده‌هایی هستند که در فهرست میراث ملی به ثبت می‌رسند تا آمار آثار ثبت شده را بالا ببرند!


به گزارش فرهنگ نیوز ، چند روز پیش کمیته ثبت آثار تاریخی و فرهنگی در جلسه خود اقدام به ثبت پرونده کرفس کوهی یا همان کلوس از استان چهارمحال و بختیاری کرد.

پرونده‌ای که ثبت آن جای سوال‌های بسیاری داشت چرا که طی آن یک گیاه در فهرست میراث طبیعی ایران به ثبت رسید آن هم نه گیاهی از نوع درختان تنومند بلکه یک کرفس کوهی که اتفاقا مخصوص استان چهارمحال و بختیاری بوده و یکی از گران‌ترین گیاهان به شمار می‌آید اما سوال اینجاست که کمیته ثبت آیا قرار است بیشترین فعالیت خود را معطوف به ثبت چنین آثاری کند و یا اولویت باید ثبت آثار دیگر باشد.

گیاهی که حریم دارد

درباره ثبت پرونده «کرفس کوهی» عسگری مدیرکل میراث فرهنگی استان چهارمحال و بختیاری به خبرنگار مهر می‌گوید: این گیاه در مناطق سردسیر رشد می‌کند و نکته جالبش این است که وقتی برف در کوه‌ها می‌نشیند این گیاه در سرمای زیر ۴۰ درجه رشد می‌کند و غنچه آن از میان برف‌ها بیرون می‌آید. ما گیاهی نداریم که بتواند در این سرما رشد کند و اتفاقا طبع آن نیز گرم باشد.

وی ادامه داد: این گیاه حریم دارد چون در منطقه حفاظت شده‌ای از شهرستان کوهرنگ قرار گرفته است.

در دفاع از ثبت این پرونده هادی‌پور معاون میراث فرهنگی چهارمحال و بختیاری نیز به خبرنگار مهر گفت: گیاهی که ارزش معنوی داشته باشد می‌تواند در فهرست میراث طبیعی و ملی قرار گیرد. این گیاه خواص دارویی دارد و کمیاب است و سازمان محیط زیست بحث حفاظت از آن را انجام می‌دهد.

وی درباره اینکه چطور می‌توان یک گیاه را ثبت کرد گفت: همانطور که می‌توان درختان تاریخی را در فهرست میراث طبیعی ثبت کرد، آثار طبیعی که می‌تواند اثر گذار باشد را ثبت می‌کنیم. همچنین کرفس کوهی دارای ارزش کمیابی، خواص دارویی است که حتی در کتاب ابن سینا نیز به وجود این گیاه در استان اشاره شده است.

با وجود این استدلال‌ها اما ثبت یک گیاه در کنار آثاری که در استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد و هنوز در فهرست میراث ملی ثبت نیستند موجب شده که بار دیگر کارشناسان میراث فرهنگی نسبت به ثبت غیر ضروری برخی از آثار اعتراض کنند.

اولویت بندی وجود ندارد

در این زمینه جواد محبی از کارشناسان میراث فرهنگی به خبرنگار مهر گفت: ثبت برخی از میراث مانند کباب‌ها، غذاها، گیاهان و... به یک روال معمول تبدیل می‌شود. در گذشته افراد زیادی حتی کسانی که اکنون اقدام به ثبت چنین آثاری می‌کنند به روند ثبت گردگیری حسینیه‌ها، روش پخت نان‌های سنتی و بستنی اعتراض داشتند اما اکنون خودشان این پرونده‌ها را به ثبت می‌رسانند.

مجبی بیان کرد: اصلا کسی نمی‌گوید که چنین میراثی ثبت نشود بحث ما بر سر این مسئله است که چرا اولویت‌بندی نمی‌کنند. استان‌ها زمانی می‌توانند به سمت ثبت گل و گیاه بروند که بناهای تاریخی و میراث طبیعی مهمترشان ثبت شده باشد اما اکنون تنها می‌بینیم که برخی از آیین‌ها و غذاها و گیاهانی به ثبت می‌رسد که تنها فایده آن بالا بردن آمار ثبت در دولت یازدهم است.

ارائه آماری بالاتر از مدیران و مسئولان گذشته همواره یکی از موارد مورد علاقه مدیران دولتی بوده است به همین دلیل سازمان میراث فرهنگی از هر روشی برای بالابردن آمار میراث ثبت شده خود استفاده می‌کند.

در این بین آیین‌هایی مانند سمنوپزان نیز به ثبت رسیده است که البته نمی‌توان از مهم بودن این آیین در میان مردم چشم‌پوشی کرد اما ثبت روش پخت نان سنتی که در هر استان‌ هزاران نوع دارد، ثبت حلوای گردویی توسط اداره کل میراث فرهنگی استان گلستان، ثبت کباب بناب توسط آذربایجان شرقی و... جزو پرونده‌هایی هستند که تهیه پرونده ثبتی آنها زمان زیادی نمی‌گیرد و از سوی دیگر هزینه زیادی نیز برای اداره‌های کل میراث فرهنگی استانها ندارد.

از این رو کارشناسان ثبت در استان‌ها به جای پرداختن به اولویت‌ها و آثار تاریخی و حریم آنها وقت خود را برای تهیه چنین پرونده‌هایی می‌کنند که به دلیل تنوع اقلیم در ایران نه ثبت آنها هیچ گاه تمام نمی‌شود بلکه برای بالابردن آمار میراث ثبتی نیز مفید واقع می‌شوند.
 

منبع: مهر


95/5/27 - 07:30 - 2016-8-17 07:30:48





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن