تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835959886
رفتار غيرعقلاني ترامپ به نفع ايران است
واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
ابراهيم متقي:
رفتار غيرعقلاني ترامپ به نفع ايران است
موافقت يا مخالفت با برجام يكي از مهمترين مناظرات و مباحث مطرح شده در فضاي فعلي كشور است، توافقي كه يك سالي است وارد ادبيات سياسي و رسانهاي كشور شده و اظهارات بسياري را پيرامونش برانگيخته است. در اين ميان شنيدن اظهارات يك استاد دانشگاه كه تدريس واحد قدرت، سياست و امنيت در آمريكا را سالهاست در كارنامه دارد، خالي از لطف نيست، حتي اگر این حرفها در مخالفت با برجام گفته شود.
روز نو :
موافقت يا مخالفت با برجام يكي از مهمترين مناظرات و مباحث مطرح شده در فضاي فعلي كشور است، توافقي كه يك سالي است وارد ادبيات سياسي و رسانهاي كشور شده و اظهارات بسياري را پيرامونش برانگيخته است. در اين ميان شنيدن اظهارات يك استاد دانشگاه كه تدريس واحد قدرت، سياست و امنيت در آمريكا را سالهاست در كارنامه دارد، خالي از لطف نيست، حتي اگر این حرفها در مخالفت با برجام گفته شود.
به گزارش روز نو، در ادامه متن گفتوگو با دکتر ابراهيم متقي استاد علوم سياسي و روابط بينالملل دانشگاه تهران را ميخوانيد:
با گذشت يك سال از توافق برجام ميان ايران و ۱+۵ آيا نتايج حاصل از اين توافق را ميتوان در قالب بازي برد- برد تحليل كرد، چنان كه مقامات و مردان عرصه ديپلماسي بر آن تاكيد كرده اند؟
بازي برد- برد در سياست بينالملل مربوط به كشورهايي است كه از قابليت تكنيكي، تخصصي و راهبري برخوردار هستند. كشوري كه در روند مذاكرات داراي استراتژي باشد و براي اين استراتژي خود پيشنويس تهيه كند و سپس الگوهاي لازم را متناسب با رويكرد بازيگران ديگر تببين كند، به موفقيت نائل خواهد شد. از زمان «سون تزو» (نويسنده چيني هنر رزم كه بر فنون رزم تاثير بسزايي گذاشت) روي اين موضوع بحث شده که اگر ميخواهي بر حريف غلبه كني بايد به قابليتهايي دست پيدا كني و همچنين اول بايد خودت را بشناسي و دوم حريفت را. اگر خودت را شناختي و حريف را نشناختي شرايط تقريبي است و اگر حريف را شناختي و خودت را نه ابهام خواهي داشت، ولي اگر نه خودت را شناختي و نه حريف را، بدان نتيجهاي جز مشكلات فزاينده نخواهي داشت. روند شكلگيري برجام بسيار شتابزده بود و بايد دانست كه موضوعات راهبردي هرگاه با شتابزدگي پيوند داشته باشند، نتايج پرمخاطرهاي را رقم خواهند زد. واقعيت اين است كه ما به آمريكا خوشبين نبوديم و وزارت امور خارجه ايران، طرح لازم را براي ديپلماسي هستهاي نداشت، به همين دليل است كه در روند يك بازي يا كنش ديپلماتيك كسي به نتايج بيشتري دست مييابد كه از ابزار بهتر، قابليت و شناخت بيشتري در چارچوب راهبردهاي مناسب و توانمنديهاي بينالمللي برخوردار باشد. بنابراين اين ذهنيت كه بازي ايران و ۱+۵ در قالب بازي برد- برد است، براي من يك ابهام بسيار بزرگ است، چون بازي برد- برد يا هر نوع بازي ديگري بر اساس نتايج حاصل از آن قابل ارزيابي است. در بازيهايي كه انجام ميشود اميدهايي وجود دارد و شعارهايي داده ميشود اما نتيجه آن چيزي است كه حاصل ميشود.
تحليل شما درباره اينكه اين توافق يك بازي دو سر برد نبوده، بر چه مبنایي است؟
از آغاز مشخص بود كه فرآيند ديپلماسي هستهاي، به اين دليل كه مبتني بر شناخت نبوده و استراتژيهاي لازم را نداشته است، هيچ گونه نتيجهاي به بار نميآورد. الگوي رفتاري آمريكا هم از ابتدا مشخص بود، الگويي كه مبتني بر «ديپلماسي اجبار» است كه عموما قدرتهاي بزرگ از آن بهره ميگيرند. اين الگوي رفتاري همچنين مبتني بر دو ابزار با تاكتيكهاي انعطافپذير است. ابزار اول ايجاد محدوديتهاي حقوقي و راهبردي بينالمللي و دوم تمايل به مذاكره و همكاري است. بنابراين آمريكاييها نگاهشان معطوف به الگوي رفتاري بود، در حالي كه ما اميد داشتيم به دستاوردهايي نائل شويم. براي اينكه بازي برد- برد را كالبدشكافي كنيم بايد ببينيم طرفين از يك بازي چه هدفي دارند و اگر هر دو به هدف يا حداقل بخشي از آن رسيدند، اين ميشود بازي برد- برد. اگر يكي رسيد و ديگري نرسيد اين ديگر نامش در ادبيات راهبردي و بينالملل برد- برد نيست. هدف آمريكا و قدرتهاي بزرگ اين بود كه زيرساختها و قابليتهاي هستهاي ما را كنترل، راستيآزمايي، متوقف و محدود كنند. ۴ هدف اساسي داشتند، اما ما يك هدف داشتيم و آن هدف اين بود كه به تحريمها پايان دهيم. نكتهاي كه وجود دارد اين است كه در هيچ متني از مذاكرات و توافقات انجام شده، طرف مقابل تعهد نكرده است كه تحريمها را پايان دهد. حتي تا امروز نميدانم از كجا استنباط ميشود كه تحريمها روي كاغذ برداشته شده است. در واقع زماني ميتوانيم بگوييم تحريمها از روي كاغذ برداشته شده كه وزير امور خارجه آمريكا يا رئيسجمهور اين كشور دستور پايان دادن به تحريمها را صادر كنند كه تاكنون چنين دستوري صادر نشده است. بر اين اساس نتايج حاصل از بازي نشان ميدهد كه هدف مورد نظر ايران محقق نشده است و اين ديگر نامش بازي برد- برد نيست.
با توجه به زمینه مطالعاتي شما كه قدرت، امنيت و سياست در آمريكا است، به نظر شما دليل اصلي عدم برداشت تحريمهاي ضد ايراني ريشه در چه رويكردي از سوي مقامات واشنگتن دارد؟
بايد گفت كه آمريكا و ساختار دولت اين كشور اساسا نميتواند تحريمها را عليه ايران پايان دهد. زيرا ايران در ليست گروههاي تروريستي قرار داده شده و حتي در آخرين گزارش وزارت خارجه آمريكا در جولاي ۲۰۱۶ و دستور رئيسجمهوري آمريكا در اگوست ۲۰۱۶، بحث مربوط به موقعيت ايران بين كشورهاي تروريستي مورد تاكيد قرار گرفت. بنابراين كشورهايي كه در اين ليست قرار دارند، تحريم عليه شان اعمال خواهد شد يا به صورت كامل برداشته نخواهد شد. نكته بعدي اين است كه در توافق برجام، پايان دادن به تحريمها در جدول زماني تعريف شده، بازده زماني ۸ ساله اي دارد. همچنين در آنچه در متن توافق آمده، گرته نشده كه به تحريمها پايان داده ميشود بلكه گفته شده كه تخفيف تحريمي داده ميشود، بنابراين آمريكا بحث خود را در Fact Sheet يا «گزارش برگ» مشخص كرده و بر همان مبنا عمل ميكند. اين در حالي است كه در ايران خيلي تلاش شد تا وزارت خارجه ايران فكتشيت ايران را منتشر كند اما مقامات گفتند آنچه مصاحبه كرديم فكتشيت ايراني، است در حالي كه آنچه از اسمش برميآيد فكتشيت به معناي گزارش كاغذي است و همين است كه ماهيت حقوقي دارد. بنابراين من در دو سال و دو ماه قبل در دانشگاه علامه طباطبايي و در نشستي كه بسياري از مقامات وزارت خارجه آمده بودند و گفتند كه تا شهريور ۹۳ تحريمها برداشته خواهد شد، گفتم اگر تا شهريور ۹۴ تا دو سال بعد، سه سال بعد و حتي چهار سال آينده تحريم برداشته شود من ديگر درس آمريكا را ارائه نميدهم، چرا كه كار ديپلماتيك كردن قواعد دارد و اگر ميخواهيد كار ديپلماتيك كنيد حداقل بايد كتاب «مباني تحليل سياست بين الملل» جي. كي. هالستي را يك ورق بزنيد تا ببينيد كه تحريم يكي از الگوهاي رفتاري سياست بينالملل است و ببينيم آنها چه الگويي را پيش ميگيرند درباره تحريم. به همين دليل است كه نگاهم اين است كه تاكتيك مقامات ايراني در ارتباط با مذاكره با آمريكا مشكل داشت. چرا كه آمدند در يك فضاي برنامه جامع توافق كردند و دستوركار آن توافق را ما كه ننوشتيم، آمريكا نوشت و ما فقط كامنت گذاشتيم و بحث و مناظره كرديم و طبیعي است كه آنها با سيستم حقوقي پيچيدهاي كه دارند، ميدانند كه چگونه از شوراي امنيت و قواعد حقوقي استفاده كنند، به همين دليل است كه قطعنامه ۲۲۳۱ شوراي امنيت پشت قباله «برنامه جامع اقدام مشترك» است و كابوس آن قطعنامه و فشار حقوقي آن، بر سر ما خواهد بود.
با اين تفاسير، حتي نميشود گفت كه توافق برجام در كمترين دستاورد خود، توانست سايه جنگ را از سر كشور ما بردارد؟
هيچ نشانهاي از جنگ وجود نداشت. من تمام مواضع و رويكردهاي مقامات دفاعي و راهبردي و نظريه پردازان آمريكا را خواندهام. حتي اوباما در خاطراتش ميگويد كه «در جلسه شوراي امنيت ملي گزينه جنگ و زدن تاسيسات هستهاي ايران مورد بحث قرار گرفت كه من مخالفت كردم و يك نفس راحت كشيدم.» بنابراين اينكه افرادي ميگويند كه جنگ را از سر كشور برداشتم بايد از آنها پرسيد كدام جنگ؟ در هيچ كجاي رويكردها، مواضع، الگوهاي رفتاري و سياستهاي آمريكاييها چه در حوزه اطلاعاتي و امنيتي و چه حوزههاي دفاعي و ديپلماتيك اين بحث مطرح نبود.
بحث نفي ورود آمريكا به جنگ با ايران را تنها در دوره اوباما مطرح ميكنيد يا اينكه در دورههاي گذشته يا آينده و به طور مثال با روي كار آمدن نامزد جمهوريخواهان نيز اين بحث منتفي است؟
ما توافق را در بستري كه شكل گرفته است، بررسي ميكنيم و نميتوانيم تضمين دهيم كه امروز جنگ امكانپذير است يا نه. اما زمينه جنگ قبلا وجود نداشت، امروز بيشتر وجود دارد. تاريخ نشان داده كه اگر شما قابليت و ابزار خود را بدهيد طرف مقابل در وضعيت انتظارات فزاينده قرار ميگيرد. چنانكه در ارتباط با ليبي و صدام حسين اين قضيه خود را نشان داد. در واقع قدرتهاي بزرگ و بازيگران موثر نظام بينالملل، اول توان تلافي جويانه شما را ميگيرند و بعد مبادرت به اقدام نظامي ميكنند، چراكه در استراتژي آمريكا اين امر آمده كه زماني ميتواني جنگ را شروع كني كه بتواني خودت آن را كنترل و سپس تمامش كني. اگر آمريكاييها در آن زمان جنگ را شروع ميكردند، نميتوانستند آن را تمام كنند و دوم اينكه جنگ بايد در يك زمان محدود به پايان برسد كه پيش از برجام، جنگ در يك محدوده زماني تعيين شده پايان نميگرفت و گستره جنگ فراگيرتر ميشد.
شما برخلاف بسياري كه معتقدند تنشهاي منطقهاي ايران كمتر شده است، معتقديد كه ايران در دوره اخير با تهديدها و تنشهاي فزايندهاي در منطقه مواجه شده است؟
در نظر بگيريد انعطاف ما در حوزه ديپلماسي بيشتر شده اما چرا عربستان و فضاي منطقهاي بيشترين هجمه و فشارهاي راهبردي عليه ما اعمال كردند به طوري كه در هيچ بحراني همانند اين دو سال در وضعيت محدوديت قدرت نسبي منطقهاي قرار نداشتهايم. نگاه كنيد كه «شوراي همكاري خليج فارس» و كشورهاي عضو آن دارند عليه ايران اقدام ميكنند. «اتحاديه عرب» در حال اقدامات امنيتي و نظامي عليه ايران است و از همه مهمتر «سازمان همكاري اسلامي» ما را به ۴ دليل متهم و محكوم ميكند و اين اوج فقدان راهبردي است كه عليه ما در استانبول بيانيه چهارمادهاي صادر شود اما ما رئيسجمهورمان را ببريم استانبول كه در اجلاسيه سازمان همكاري اسلامي شركت كنند و در نهايت بيانيه عليه ايران صادر شود. در اين مملكت عرق ملي و منافع ملي به دليل فقدان شناخت پيامدهاي يك كنش كاهش يافته است وگرنه بردن رئيسجمهور به استانبول توهين ملي به كشور، به ساختار ديپلماتيك و رئيسجمهور است و من به عنوان يك شهروند و استاد دانشگاه از رئيسجمهور و ساختار ديپلماتيك كشورم ميخواهم در اوج عزت و اقتدار باشند. نبايد چنين باشد كه رئيسجمهور صبح امروز تصميم بگيرد كه به يك اجلاسي مانند شوراي همكاري كشورهاي اسلامي برود و ظهر آنجا باشد، بلكه از دو هفته قبل اجلاسيه كارشناسان برگزار ميشود، يك هفته قبل اجلاسيه مديران اداري، سه روز قبل اجلاسيه مديران كل، دو روز قبل اجلاسيه معاونان وزير و اگر اين روند طي شود خواهيم ديد كه چه بيانيهاي دارد عليه كشور صادر ميشود و قطعا با دانستن آن نبايد به چنين اجلاسي برويم. بر اين اساس معتقدم بايد به واقعيتهاي سياستهاي منطقهاي و بينالمللي بر اساس آنچه وجود دارد و نه آنچه ما اميد داريم، نگاه كنيم.
فضاي كنوني كشور نشان ميدهد كه آرامش نسبي بر كشور حاكم شده است، آن هم پس از سياستهاي تنشزاي دولت احمدينژاد، و بر اين اساس است كه مردم از برجام راضي هستند و از آن حمايت ميكنند، تحليل شما چيست؟
الگوي كنش مردم الگويي غريزي است اما الگوي كنش نخبگان مبتني بر جلوههايي از تجمع و تداوم عقلانيت است. همين جامعه زماني كه احمدينژاد ميگفت قطعنامههاي شوراي امنيت كاغذپارهاي بيش نيستند و آنقدر قطعنامه صادر كنيد كه فلان شود، مردم برايش هلهله ميكشيدند و من بودم كه در نشريات مطلب مينوشتم كه آقايان دچار توهم نشويد. قطعنامههاي شوراي امنيت لازم الاجراست. الان هم ميبينيم كه ۶ قطعنامه را در دل قطعنامه ۲۲۳۱ متمركز كردهاند. اينكه مردم شاد و اميدوار باشند خوب است اما تجربه نشان داده است كه در سال ۵۶ استقبال زيادي از سياستها ميشد، در سال ۱۳۷۰ استقبال از سياستهاي اقتصادي هاشمي ميشد اما در سال ۷۱ اعتراضات گسترده شكل گرفت. همين وضعيت در ارتباط با احمدينژاد هم بود، در دوره رئیس دولت اصلاحات هم بود، چنان كه در انتخابات شوراي شهر، تاجزاده به عنوان عضو علي البدل انتخاب شد يا همين الان عدهاي از كساني كه به مجلس رفتهاند، وقوفي نسبت به سياست و قدرت و سياستسازي ندارند.
ورودي به انتخابات آمريكا داشته باشيم. آيا انتخاب كلينتون يا ترامپ در مسند رياستجمهوري اين كشور ميتواند تاثيري بر پيشبرد يا پسرفت اجراي توافقنامه برجام داشته باشد يا خير؟
نه كلينتون و نه ترامپ هيچ كدام كاري در ارتباط با برجام انجام نخواهند داد، اما هر دو پايان دادن به تحريمها را با مانع روبه رو ميكنند. چون بخشي از برجام مربوط ميشود به تعهدات ما كه ما همه را انجام دادهايم و بخش ديگر مربوط به فضايي است كه از طريق ديپلماسي و كشورهاي ديگر بايد در وضعيت تعهد قرار گيرند. همچنين بايد نشانههايي از توازن در بين حقوق و تكاليف وجود داشته باشد و از آنجا كه اين توازن به چشم نميخورد آمريكا نيازي به انعطافپذيري در بحث تحريمها نميبيند و تحريمهاي جديدتري را عليه ايران وضع خواهد كرد.
انتخاب كداميك از اين دو بيشتر ميتواند منافع ملي را تامين كند يا به عبارت ديگر انتخاب كدام يك كمتر به ضرر ايران خواهد بود؟
من نسبت به هيلاري كلينتون خوشبين نيستم. چرا كه او فردي كاملا عربمحور و اسرائيلمحور است و كسي است كه زمينههاي به قدرت رسيدن داعش در منطقه را فراهم كرد و از آنجا كه رويكردش ائتلاف با اعراب و اسرائيل است، فشارهاي منطقهاي عليه ايران در صورت به قدرت رسيدنش بيشتر از ترامپ است.
آنچه از رفتارها و صحبتهاي ترامپ نتيجهگيري ميشود اين است كه او فردي غيرعقلاني و تا حدي ناآگاه است، چطور ميگوييد اين رفتارهاي غير عقلاني به ضرر ايران نيست.
هرچه عقلاني نباشد به نفع ماست و هر چه عقلاني و بروكراتيك باشد به نفع خودشان است و برعكس. همان جوري كه در دوره ريگان نفس راحتتري كشيديم و در دوره ترامپ همچنين ميشود.
منبع: آرمان
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]
صفحات پیشنهادی
ترامپ: اوباما عراق و میدان های نفتی اش را مثل لقمه چرب و نرم به ایران داد/ حرفم درباره اوباما و داعش، طنز بود
ترامپ اوباما عراق و میدان های نفتی اش را مثل لقمه چرب و نرم به ایران داد حرفم درباره اوباما و داعش طنز بود ترامپ همچنین بار دیگر مخالفت خود را با توافق هسته ای با ایران اعلام کرد روز نو ترامپ در جدیدترین سخنرانی اش با انتقاد از اوباما گفت که او و هیلاری دست ایران را دچرا حمایت از ترامپ به نفع پوتین نیست؟
دیپلماسی ایرانی هک کردن سرورهای کمیته ملی حزب دموکرات ایالات متحده و سپس افشای شرم آور ایمیل های داخلی که رد پای سازمان های اطلاعاتی روسیه در آن پیداست یکی از جدی ترین موارد دخالت کرملین در سیاست های ایالات متحده است کاملا آشکار است که این دخالت جدی است تایید سوءظن های قدیمی بظریف: کسی در دنیا نگفت که ایران در مذاکره عزتمندانه رفتار نکرد اگرچه برخیها در داخل چیز دیگری میگویند
ظریف کسی در دنیا نگفت که ایران در مذاکره عزتمندانه رفتار نکرد اگرچه برخیها در داخل چیز دیگری میگویند رقابتهای داخلی نباید ما را به سمتی سوق بدهد که از ظرف زمانی و منطقهیی غافل شویم اگر تاکنون توانستهایم خودمان را به اثبات برسانیم به این دلیل است که به توان مردم خودمان اعتمتوییت تازه ترامپ درباره انتقال 400 میلیون دلار پول نقد به ایران
توییت تازه ترامپ درباره انتقال 400 میلیون دلار پول نقد به ایرانتاریخ انتشار شنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۰ ۴۲ دونالد ترامپ در اظهار نظر تازه ای اعلام کرد درباره انتقال پول به ایران اشتباه کرده است تسنیم نوشت نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اعتراف کرد که ادعایش درباردستور ویژه روحانی به نفع زنان ایرانی
روزنامه اعتماد سال گذشته بود كه همراه با انتشار سهميههاي استخدامي سازمانها و ادارات دولتي براي آزمون استخدامي كشوري صداي اعتراض فعالان حقوق زنان و فعالان مدني بلند شد كه تبعيض جنسيتي در آزمون استخدامي غوغا ميكند امسال پس از انتشار سهميههاي استخدامي آزمون سال ٩٥ پيش از ايناظهارات تازه ترامپ درباره برجام: ایرانیها پول را گرفتند و رفتند
اظهارات تازه ترامپ درباره برجام ایرانیها پول را گرفتند و رفتند روز نو دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سخنرانی روز گذشته خود در آیووا درباره برجام گفت این احمقانه ترین مذاکراتی بود که تا کنون دیده ام ترامپ در این سخنرانی که بخشیاز مواضع ترامپ در قبال ایران خشنودم
از مواضع ترامپ در قبال ایران خشنودم اریک کنتر ضمن انتقاد از توافق هستهای ایران گفت آمریکا در برابر آزادی زندانیانش به تهران 400 میلیون دلار باج داد به گزارش فرهنگ نیوز اریک کنتر عضو کنگره آمریکا در مصاحبه با نشریه صهیونیستی جروزالمپست گفت آمریکا در برابر آزادیهواپیمای مورد ادعای ترامپ حامل زندانی ها بوده یا میلیون ها دلارِ برای ایران؟
هواپیمای مورد ادعای ترامپ حامل زندانی ها بوده یا میلیون ها دلارِ برای ایران هواپیمای حامل پول بوده است و از آنجا که این تصویر در محل فرود هواپیما گرفته شده بود اینگونه فرض کرد که ماموران اطلاعاتی ایران آن را گرفته و در اختیار خبرگزاریهای غربی قرار داده بودند بی بی سی نوشت دوترامپ توافق هستهای ایران را پاره نخواهد کرد - ایسنا
مشاور ارشد دونالد ترامپ در سیاست خارجی میگوید در صورتی که این فرد میلیاردر در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا موفق شود توافق هستهای ایران را پاره نخواهد کرد به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه خبری هیل ولید فارس مشاور سیاست خارجی در مصاحبه با بنیاد خبری دیلی کارل درباره موضع دوناللاريجاني: رفتار ايران در مسائل منطقهاي عاقلانه است
لاريجاني رفتار ايران در مسائل منطقهاي عاقلانه است علي لاريجاني با اشاره به شرايط آشفته منطقه گفت كه رفتار جمهوري اسلامي ايران در قبال مسائل منطقهاي بسيار سنجيده و عاقلانه است رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به شرايط آشفته منطقه از لحاظ سياسي و امنيتي گفت رفتار جمهوري اسلامي-
گوناگون
پربازدیدترینها